Publikováno Leden 29, 201213 r Ví tady někdo kde se skrývá nádobka s aditivem, které je potřeba k zapálení sazí ve filtru DPF ? Mám pocit, že mi prodejce říkal " za předním blatníkem ". Po najetí cca 120000 km nebo výměně filtru je potřeba ji naplnit.
Leden 30, 201213 r Myslím, že tento motor používá "suchý" DPF, takže bez aditiva. To bývalo snad jen u starších Superbů, označení motorizace už nevím.
Leden 30, 201213 r Autor No, ani prodejce nemusí mít pravdu. Už proto, že mnozí kolem těchto filtrů mlží nebo i lžou. Pokud tedy filtr není na aditiva a má naopak aktivní povrch, tak by mohl mít delší životnost. Budu se muset podívat pod auto jestli na bloku mám vstřikovací jednotku pro dávkování aditiva do výfuku. Upraveno Leden 30, 201213 r od Petryeti
Únor 17, 201213 r A není lepší po skončení záruky nechat filtr odstranit? Pokud se ucpe nebo zničí, je jeho případná výměna je hodně drahá. Odborné odstranění včetně přehrání softweru přijde na 10 000kč a auto má pak vyšší výkon a sníží se i spotřeba.
Únor 17, 201213 r Autor A projde pak auto bez DPF technickou, resp. emisemi? Proč by nemělo ? Filtr zachytává pouze saze, které při tak zvaném vypalování zase vypouští. Upraveno Únor 17, 201213 r od Petryeti
Únor 17, 201213 r Třeba proto, že 1. na emisích se měří obsah sazí 2. z VINka a kódu motoru se zjistí, že tam DPF má fyzicky být. Tohle je první ropák s DPF, který mám, tak nevím a ptám se (nepočítám služební, ale s tím na technickou nechodím). Taky k tomu filtru nemám důvěru.
Únor 18, 201213 r Na emisích se měří obsah sazí, proto je dobré před měřením auto pořádně protáhnout, ideální je do do kopce nebo na dálnici a plný plyn a podržet to a saze ve výfuku se vypálí, tak to dělám s nynější Fabií 1 1,9 TDi (Yetiho budu kupovat na jaře). Dřív jsem to tak nedělal a emise mi měřili i na patnáctkrát, teď to vždycky vyjde v první sérii měření (a to mám najeto 190 000 a bez jakékoliv opravy motoru). Kdyby to bylo možné, tak si objednám Yetiho už z výroby bez DPF, ale to asi nelze.
Únor 19, 201213 r Yeti splnuje emisnu normu EURO5. To znamena, ze pri kontrole emisii sa nastavia hodnoty, ktore tejto norme zodpovedaju. A bez DPF tieto hodnoty nepodlezies. Prave preto tam ten filter je, aby splnil EURO5.
Únor 19, 201213 r Hele, lidičky. Yetík je můj první ropák, takže nechápu, co odstraněním DPF filtru získáte.
Únor 22, 201213 r Celerjehnusnej: DPF se odstraňuje buď preventivně (po záruce) nebo když nastanou problémy a než ho kupovat nový za xyz desítek tisíc, nechá se jednoduše odstranit za 8-10tis. a je klid. Emisemi takové auto bez problémů projde Upraveno Únor 22, 201213 r od Jack82
Únor 23, 201213 r Autor Třeba proto, že 1. na emisích se měří obsah sazí 2. z VINka a kódu motoru se zjistí, že tam DPF má fyzicky být. Tohle je první ropák s DPF, který mám, tak nevím a ptám se (nepočítám služební, ale s tím na technickou nechodím). Taky k tomu filtru nemám důvěru. Obsah sazí se měří, ale v jakých hodnotách ? Pokud motor není úplná vrána, tak projde i bez filtru. Vozy s filtrem mají vyznačený součinitel 0.5 a na STK mají přístroje s tolerancí 0.5. Pokud naměří vozu součinitel 1.0, tak projde. STK musí nakoupit 100x přesnější přístroje. Pak poznají, že není namontován filtr.
Únor 23, 201213 r Autor Yeti splnuje emisnu normu EURO5. To znamena, ze pri kontrole emisii sa nastavia hodnoty, ktore tejto norme zodpovedaju. A bez DPF tieto hodnoty nepodlezies. Prave preto tam ten filter je, aby splnil EURO5. STK neumí měřit hodnoty pro EURO 5. ( ropa)
Únor 23, 201213 r No je to k naštvání, když člověk musí platit za to, co ani nechce. Nemyslím, že by ty saze měly nějak zásadní vliv na životní prostředí. Souhlasím s katalyzátory, ale DPF je podle mě celkem zbytečný výmysl. Ještě bych to pochpil u nákladních vozů a kamionů, ale sakra proč osobáky?
Srpen 6, 201213 r Autor Filtr DPF nemá žádný ekologický význam. Kdysi to byl komerční tah Peugeotu a ostatní se toho chytli. Hrubé viditelné saze, které občas vzniknou při spálení nízko sirné nafty a nízko sirného oleje, jsou zachyceny ve filtru, ve kterém jsou pomocí vysoké teploty přeměněny na částice mikroskopické, tedy neviditelné. Nikam se neztratí. Jsou pouze menší. Těžké " neekologické " černé saze spláchne déšť a lehké " ekologické " saze z filtru jsou rozptýleny do vzduchu a hromadně vdechovány člověkem.
Červen 6, 201411 r Jel jsem s kolegou kterej má Yetiho 103 kw a vyndaný filtr. Dlouhodobý průměr 6,2 na to se s filtrem nikdy nedostal. A hlavně auto má neskutečný zátah. A to má najeto 260tis. Ale pravda je že z výfuku mu někdy vypadne briketa. A dost černá.
Červen 8, 201411 r Tak ono kup novej dpf... Akorát se ti můžou vyskytnout velké problémy v cizině brzy třeba i u nas
Červen 8, 201411 r Proto jezdím na benzín,ten filtr jde profesionálně vyčistit,jenže je to pořád dražší než do něj vrazit trubku.Nemůžu pochopit,jak si někdo koupí naftové auto a pak nemá na opravy a řeší to takhle zoufalím způsobem.Hlavně že TDI.
Červen 8, 201411 r no tak já se ani nedivím.. můžeš mít klidně TDI od novoty, po xletech ti odejde... a budeš vrážet někde 40-50 tisíc do DPF, když auto má sotva cenu 200 000kč? to mě přijde dost ulítlé
Červen 8, 201411 r Jezdím na benzín,četl jsem o tom v autotipu,filtr zváží před a po vyčištění.Není to žádnej zázračnej sprey nebo vodička. Přesnej postup neprozradí,ale žadnou chemii nepoužívají,filtr by tím zničili. Upraveno Červen 8, 201411 r od standavfr
Červen 9, 201411 r kokta7: Ono když vezmeme čtyřkolky 1,8TSI proti 2,0TDI125kW, tak rozdíl v normované kombinované spotřebě je 2,1l/100km, tj. při ceně paliva obecně 35Kč/l to dělá cca 0,75Kč/km. Takže si na nový filtr spolehlivě vydělá po cca 50000km (on totiž nestojí "40-50tis", ale necelých 30000Kč), a na vyčištění ještě mnohem dřív, a to si myslím, že ten filtr vydrží víc. Že PDF je vychytávka na h... a na nic, souhlasím, ale odstraňovat ho nebudu. Upraveno Červen 9, 201411 r od Pepa304
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.