Přejít na obsah

Chyba v duplikátu TP


richinek

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny motoristy. Obracím se na vás se zajímavou situací, která se mi stala. V roce 2004 jsem koupil auto z bazaru. Jelikož bylo majitelů vícero, tak jsem při své registraci dostal vystaven duplikát velkého technického průkazu. A tady je kámen úrazu. Duplikát neobsahuje stejné údaje, které obsahoval původní TP. Je tam chybně uvedeno, že vůz nemá ABS (přitom má z výroby), a za další tam nejsou uvedeny všechny rozměry pneu - teď jsou tam pouze R14, před tím tam byly i R15. Proto mě zajímá, jestli je ještě někde k dispozici (v archivu) po osmi letech původní velký technický průkaz? Lze získat jeho kopii? Kde požádat o opravu údajů?

Děkuji vám velice za pomoc.

Editováno: , autor: richinek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

doklady se archivují, nechal jsem si kdysi vyměnit poškozený originál TP a při prodeji auta jsem vyreklamoval pro nového majitele o litr nižší bursíkovné protože v novém vzoru TP chyběl potřebný zápis ze starého TP - úřednice nahlédla do starého a vše uvedla na pravou míru. Já si pro sebe dělám kopie všech dokladů. Teď jsem si pořídil feldu a zjistil jsem že v malém ORV nebylo zapsané tažné což bylo bez problémů doplněno, u jedné ze Š105 z dovozu jsem měl několik let v dokladech špatně přepsané z originálu číslo motoru a na bývalém DI to opravili po malých tahanicích. Je třeba vše a vždy kontrolovat !!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Pokud by se cukali na ouřadě, lze požádat o vyjádření výrobce/dovozce značky - pošle se jim VIN auta a požádá se o výpis výbavy, kterou autí mělo "origo z linky", zdůvodní se to potřebou zdokladovat uvedené pro vystavení nové kopie TP za ztracený originál. To samé se týká povolených rozměrů kol nebo další přídavné výbavy homologované už přímo výrobcem. Většina podnikatelů má s ouřadama svoje vlastní zkušenosti podobného ražení, takže vycházejí vstříc potírání ouředního šimla a žádané posílají... Nepíšeš jestli se jedná o tuzemský nebo dovozový přibližovač, konkrétní místo kam se obrátit tak nelze blíž specifikovat.

Editováno: , autor: Ekkar_z_Bastlírny
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...