Přejít na obsah

Váha vzduchu 1.8 T RS

JaraRS

Doporučené příspěvky

Omlouvám se za založení dalšího tématu k váze vzduchu, ale témata jsem prohledával, ale nic k mému problému.

Dnes jsem technickým benzinem a štětečkem vyčistil váhu vzduchu. Po namontování auto normálně chytlo, ale ale cca po 10 vteřinách se blikla kontrolka ESP. ABS i EDS (zpomalování jednoho z kol) fungují, ale na mačkání vypínače ESP žádná reakce. Ani po opětovných startováních.

K tomu po ujetí cca 0,5 km se blikla i kontrolka motoru a motor hůř chytá a jde nějak divně do otáček.

Může mít nějakou souvislost ESP a váha vzduchu? Mohl jsem váhu tím benzinem zničit?

Díky za každou radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže jsem ještě odpojil na 5 minut baterku. Po připojení všechny kontrolky pozhasínaly. Kontrolka motoru se už neblikla, takže je to asi OK. Kontrolka ESP taky zhasla...2x jsem vypínačem ESp vypnul a zapnul, ale po cca 10 vteřinách se zase blikla a pořád svítí.

Váha se tedy zdá být v pořádku. Jinak, takto jsem váhu čistil na všech svých (i japonských autech-Primera Gt a Civic VTi) a vždycky to bylo v pořádku. Tak jsem byl tímto jevem zaskočen. Nevím ale co bych na té váze očistil ze vzdálenosti 20 cm, když jsem viděl co zůstává na tom štětečku a jak vypadala váha po očištění. Ale to je asi věc názoru...

Odkaz ke komentáři

Váhu teď nechme být.

Na tu kontrolku ASR/ESP (apropo, Tobě induikuje i EDS? Pochybuji, páč tento systém s ASR/ESP nemá nic společného. Je součásti už ABS) chce to asi diagnostiku.

Po cca 10 vteřinách: tj, po ujetí byť jen pár metrů? Sešlapnul si brzdu?

První by mohlo být vadné čidlo ABS na některém kole.

Druhé třeba čidlo brzdného tlaku.

Odkaz ke komentáři

ABS normálně funguje, EDS taky, protože když začnou kola na sněhu prokluzovat, tak hned se začnou jednotlivá kola přibržďovat se zvukem jako ABS. Nicméně, když dojde k situaci že auto může hrabat nějak stejnoměrně, tak to normálně hrabě jako by bylo ESP vypnuto. Dopoledne jedu na diagnostiku.

EDIT:

Jinak kontrolka se blikne ještě na místě, i bez mačkání brzdy.

Editováno: , autor: Wojnar
Jinak, edituj příspěvky!!
Odkaz ke komentáři

Takže vyřešeno. Váha vzduchu a ESP mají spojitost. Kontrolka motoru sem tam blikla a na diagnostice byla chyba, že jde slabý signál z váhy vzduchu. U ESP to házelo nějakou chybu z ECU. Nová váha BOSCH a vše je OK. Ale přiznávám, že svojí blbostí jsem o 2700 Kč lehčí :D Nedá se nic dělat. Pro příště...

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...