Přejít na obsah

Zapískání při sešlápnutí spojky


navvi

Doporučené příspěvky

Zdar chlapi,poslední dobou se mi parkrát stalo,že při sešlápnuté spojce a rozjezdu mi něco drobně zapíská v motoru..Jen někdy,pak třeba zase dva dny ne..Spojkový pedál chodí normálně,zabírá tak před půlkou,na spojkovém pedálu se žádné změny chodu,nebo tak něco neprojevily..Jedná se o Octavii I 1,6 , 55kW r.v.1999.Díky za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už mi taky takové rady dávali,ale to by to asi dělalo pořád.Zrovna včera to dělalo opět,vzal jsem auto na obchvat,protáhnul jsem to rychlostí 130 km/h a přestalo to..Když jsem zajel do karáže,trochu to bylo slyšet při běhu na volnoběh,ale to nebylo téměř neslyšitelný..

Editováno: , autor: Wojnar
Od toho je tady tlačítko "Editovat"!!!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

možná to bude kladka rozvodového řemenu ale radši bych si udělal čas, zajel s tim do servisu ať se na to kouknou a řeknou co a jak. Necháš tam asi cca 200 - 300,- za prohlídku. Ale zase neměň věci za tisíce , žačal bych s těma '' korunovejma ,, položkama abys nevyměnil spojku a ten pískot by tam stejně byl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Minulej rok na jaře sem to začal řešit,mechanik mi řek,že je to spojkové ložisko,protože kdyz si to popískávalo na volnoběh a opřel sem zlehonka nohu o spojkový pedál a hned to prestalo,pustil sem ho a popískavalo to znova..Sundal levý přední kolo,vyndal podběh,za podběhem je v bloku převodovky kovový víčko s logem W,to se vyndá a za ním je palec se spojkovým ložiskem a tyčí,která odtahuje přítlačák...Dal nový ložisko,tyčku i víčko,díly byly kupované originál..Asi 8 měsíců se to vubec neozvalo,až teď minulej tejden..Od výměny sem najel asi 5 000km.Včera sem byl ve škodováckym servise,mluvil sem tam s jedním technikem.ten mi řikal,že u těhlech převodovek to může dělat prach ze spojky,kolem spojky je prý ještě nějaký plech,který tam lehce občas může škrtat,nevim no..Zatim to prej asi nechat a kdyby se to zhoršovalo,vyndat převodovku a všechno to zkouknout..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ee ta fotka je stažená z internetu ale taky si dělám zálusk na tohle sání B) kdyžtak ho mají tady http://www.forcedracing.cz/kit-sani-kn-typhoon-skoda-octavia-octavia-rs-18l-l4-f-i-150-180bhp-00-04-modry/d-72100/ sice je to trochu pálka ale stojí to za to. Když to necháš seříďit na řídící jednotce tak by si měl dostat cca 10 koní navíc což je slušný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...