Přejít na obsah

Pískání z repro ale pouze na 2 cinch kabelech

Doporučené příspěvky

Ahoj potřeboval bych radu, mám 4 kanálový sezilovač Mac Audio MPX4000 když ho doteď jsem ho používal jenom na sub. koupil jsem nové přední reproduktory zapojil a zdálo se že vše chodí ok ale když jsem nastartoval tak nastal problém začalo mi z repro pískat podle otáček tak jsem hledal hledal až jsem zjistil že v kabelech cinch to není protože když zapojím mám zapojeno pouze na jeden pár cinčů tak je vše ok ale jamile to na zesilovači připojím i na ten druhý tak to začne a je jedno který z těch dvou párů kabelů do těch pískajících vstupů dám. Je to zesilovačem mám ho jít reklamovat?

Děkuji za rady...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hoooj!

No svým způsobem je to zesilovačem - jeho kvalitou... Ovšem není to neřešitelný problém. :)

Důvodů proč to píská je několik - např. napájení zesilovače chytá frekvenci alternátoru (nebo vsříků...) a přenáší ji do reproduktorů. Proto po nastartování slyšíš píškání podle otáček.

Je třeba koupit tzv. odrušovací filtr. Zde nějaká stránka co jsem našel http://www.e-xenony.cz/odrusovaci-filtry/ ať máš představu.

Dá se ovšem koupit i v Hadexu nebo podobné elektroprodejně.

Filtr má obvykle 3 vývody - zapojí se do cesty +12V a uzemní se. Možná doporučím nekupovat úplně ten nejobyčejnější (nebo se podívej na odrušenou frekvenci) protože by nemuselel pokrýt celé spektrum pískání.

Lepší autozesilovače mají takový filtr už automaticky v sobě...

Tak ať to duní. :) Jiřík

Odkaz ke komentáři

....značku sice neuvedl, ale je to jedna z možností.Dalším problémem by mohly být RCA kabely, ukostření a samotné provedení instalace.Za další i samotné autorádio.

Někdy nepomůže ani odrušovací filtr.Takže jediné doporučení je vše projít a zkontrolovat a případně vyměnit komponenty.Popiš z jakých komponentů to máš sestavený, jaká kabeláž (průřez) místo kostření a pod.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...