marfan Vloženo 12. Únor 2016 Sdílet Vloženo 12. Únor 2016 To je pravda s tými lanami ale aj tak sa mi to zdá dajaké mäkké. No uvidím keď prejdem viac km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miroslav93 Vloženo 29. Květen 2016 Sdílet Vloženo 29. Květen 2016 Dobrý deň mam taký problém menil som zadne brzdové obloženie na octavia 1 tj. bubny, obloženie, valčeky, lanka od ručnej brzdy. No a môj problém je taký že pri zošliapnutí brzdy mi stále spadne ten samostav ( kolík ) celkom dole a nevracia ho naspeť tým pádom mi stále zablokuje ľavé zadne koleso a už neviem čo stým pozerali sa na to 2 mechanici ale ani oni nevedia čo stým je keďže je všetko poskladaný dobre a hlavne všetko je nové aj rozperná tyčka aj klínok no proste všetko a aj tak to nejde ako má koleso buďto zabrzdí úplne alebo sním ide točiť ale ťažko tým pádom sa aj bubon prehrieva, Bubon som porovnával zo starým a sú také isté takže tam problém nebude, čítal som tu a myslím si že to bude buď zapchatá hadička ako tu niekto písal alebo zle obloženie inač už fakt neviem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Uncl3B0B Vloženo 25. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2016 Fabie 1, ručka brzdí až někde na 10tém zubu a pedál má docela dlouhý krok. Na Š120 bych utáhnul ručku a na pedálu zkrátil krok, ale technika prý jde mílovými kroky, tak se nic nenastavuje. Brzdy jsem odvzdušnil (dával jsem nové přední hadice) a prohlédnul zadní bubnové brzdy. Lehce promazal a očistil samostav - ale jediné čemu jsem pomohl, bylo to, že brzdy přestali "vrzat" při každém sešlápnutí. Pakny mají 4mm a chtěl bych je vyměnit jestli to pomůže - ale čtu tu něco o tom, že brzdové obložení od některých výrobců defacto nefunguje, což mě překvapuje neb platím pokutu za to že se nepřipoutám, ale nefungující brzdy jsou ok. Problém s výrobci brzdového obložení přetrvává nebo je jedno (co si kromě Číny) koupím? Dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siki89 Vloženo 24. Květen 2017 Sdílet Vloženo 24. Květen 2017 Píšu vlastní zkušenost a vyzkoušenou kombinaci: bubny TRW DB4299 ( 690,-/1ks) + čelisti Brembo S85511 (438,- sada na obě kola) včetně výměny sady všech pružinek a klínku, byl jsem na STK na bubnech a vše brzdí super. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tonda-B Vloženo 30. Květen 2017 Sdílet Vloženo 30. Květen 2017 V 25. 7. 2016 na 14:02, Uncl3B0B napsal: Fabie 1, ručka brzdí až někde na 10tém zubu a pedál má docela dlouhý krok. Brzdy jsem odvzdušnil (dával jsem nové přední hadice) a prohlédnul zadní bubnové brzdy. Lehce promazal a očistil samostav - ale jediné čemu jsem pomohl, bylo to, že brzdy přestali "vrzat" při každém sešlápnutí. Pakny mají 4mm a chtěl bych je vyměnit jestli to pomůže - Jaký máš průměr bubnů? 201 mm je přípustná hranice opotřebení. Pokud jsou ojeté na větší průměr, tak to asi obložením nevyřešíš. Ty samostavy jsou funkční? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Turista Vloženo 2. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 2. Srpen 2017 (editace) Omluva za ukvapený příspěvěk. Vyřešeno. Editováno: 4. Srpen 2017, autor: Turista Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gant49 Vloženo 9. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 9. Srpen 2017 V 1. 11. 2014 na 18:59, libero napsal: Maťo on tam dal origo (FERODO) a píše,že mu to pomohlo Mne nepomohlo ani Ferodo,vsetko je v poriadku az po nasadeni brzdovych celusti Brembo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sachmar Vloženo 24. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2019 (editace) V 9. 8. 2017 na 20:39, gant49 napsal: Mne nepomohlo ani Ferodo,vsetko je v poriadku az po nasadeni brzdovych celusti Brembo Já měnil teď zadní bubny Brembo+pakny také Brembo, předtím mi ručka také málo brzdila,nevyšel mi už závit na ručce a po nahození nových dílu Brembo vše O.K i ručka. Jenom při sešlápnutí pedálu na pravé straně to křupe jak se pakny opírají o buben,je to normál nebo si to sedne. Levá strana je vpohodě při sešlápnutí potichu. Ještě dotaz samostavy se mají namazat? já je očistil ocelákem a dal zpět. Editováno: 24. Červenec 2019, autor: sachmar Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 25. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2019 Správně, nemazat, akorát by se na to lepil prach. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sachmar Vloženo 25. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2019 před 8 hodinami, McMatej napsal: Měl jsem to ještě jedno dole ty bubny a prcl jsem tam trochu měděný spray na ty samostavy tak na vodítka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukas3156 Vloženo 27. leden 2021 Sdílet Vloženo 27. leden 2021 Trochu oživím túto diskusiu. Plánujem kúpiť nové pakne aj bubny. Na viacerých fórach sa písalo, že najlepšie je kúpiť pane značky FERODO. Tieto pakne sa ale predávajú v 2 verziách - nitované a lepené. Ktoré sú lepšie? Bubny plánujem kúpiť TRW DB 4299. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 27. leden 2021 Sdílet Vloženo 27. leden 2021 (editace) Lepený nebo nýtovaný je jedno a nýtovaný jsem už dlouho neviděl i v Renově se u nás lepí. Když nakupuju bubny i pakny tak zpravidla jedné značky. Nakupuju na skoda-dily.cz/sk. Do pracovního juniora na dojetí jsem dal nějaký noname a 2 roky dobrý. Jo a dal bych rovnou nový prasátka. Editováno: 27. leden 2021, autor: ben06 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukas3156 Vloženo 27. leden 2021 Sdílet Vloženo 27. leden 2021 valčeky som už vymenil. Pri tých Ferodo pakniach sú 2 typy označené kódom FSB150 a FSB 408. Nevieš aký je mezi nimi rozdiel? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 27. leden 2021 Sdílet Vloženo 27. leden 2021 (editace) To fakt nevím, můj junior nemá ani abs tak to neřeším, nehledal bych v tom vědu https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6c0698520-zadni-brzdove-celisti-ferodo-premier-13484.html zrovna včera jsem objednával olej a fitry do rapida na první servisku a dnes to došlo, to je rychlost. Editováno: 27. leden 2021, autor: ben06 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.