Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• o 3 měsíce později...
Vloženo

Dobrý deň mam taký  problém menil som zadne  brzdové obloženie na octavia 1 tj. bubny, obloženie, valčeky, lanka od ručnej brzdy.  No a môj problém je taký že pri zošliapnutí brzdy mi stále spadne ten samostav ( kolík ) celkom dole a nevracia ho naspeť tým pádom mi stále zablokuje ľavé zadne koleso a už neviem čo stým pozerali sa na to 2 mechanici ale ani oni nevedia čo stým je keďže je všetko poskladaný dobre a hlavne všetko je nové aj rozperná tyčka aj klínok no proste všetko a aj tak to nejde ako má koleso buďto zabrzdí úplne alebo sním ide točiť ale ťažko tým pádom sa aj bubon prehrieva, Bubon som porovnával zo starým a sú také isté takže tam problém nebude, čítal som tu a myslím si že to bude buď zapchatá hadička ako tu niekto písal alebo zle obloženie inač už fakt neviem. 

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Fabie 1, ručka brzdí až někde na 10tém zubu a pedál má docela dlouhý krok. Na Š120 bych utáhnul ručku a na pedálu zkrátil krok, ale technika prý jde mílovými kroky, tak se nic nenastavuje. Brzdy jsem odvzdušnil (dával jsem nové přední hadice) a prohlédnul zadní bubnové brzdy. Lehce promazal a očistil samostav - ale jediné čemu jsem pomohl, bylo to, že brzdy přestali "vrzat" při každém sešlápnutí. Pakny mají 4mm a chtěl bych je vyměnit jestli to pomůže - ale čtu tu něco o tom, že brzdové obložení od některých výrobců defacto nefunguje, což mě překvapuje neb platím pokutu za to že se nepřipoutám, ale nefungující brzdy jsou ok.

Problém s výrobci brzdového obložení přetrvává nebo je jedno (co si kromě Číny) koupím?

Dík

• o 9 měsíců později...
Vloženo

Píšu vlastní zkušenost a vyzkoušenou kombinaci: bubny TRW DB4299 ( 690,-/1ks) + čelisti Brembo S85511 (438,- sada na obě kola) včetně výměny sady všech pružinek a klínku, byl jsem na STK na bubnech a vše brzdí super.

Vloženo
V 25. 7. 2016 na 14:02, Uncl3B0B napsal:

Fabie 1, ručka brzdí až někde na 10tém zubu a pedál má docela dlouhý krok.  Brzdy jsem odvzdušnil (dával jsem nové přední hadice) a prohlédnul zadní bubnové brzdy. Lehce promazal a očistil samostav - ale jediné čemu jsem pomohl, bylo to, že brzdy přestali "vrzat" při každém sešlápnutí. Pakny mají 4mm a chtěl bych je vyměnit jestli to pomůže -

Jaký máš průměr bubnů?

201 mm je přípustná hranice opotřebení.

Pokud jsou ojeté na větší průměr, tak to asi obložením nevyřešíš.

Ty samostavy jsou funkční?

• o 2 měsíce později...
Vloženo
V 1. 11. 2014 na 18:59, libero napsal:

Maťo on tam dal origo (FERODO) a píše,že mu to pomohlo ;)

Mne nepomohlo ani Ferodo,vsetko je v poriadku az po nasadeni brzdovych celusti Brembo

• o 1 rok později...
Vloženo (editace)
V 9. 8. 2017 na 20:39, gant49 napsal:

Mne nepomohlo ani Ferodo,vsetko je v poriadku az po nasadeni brzdovych celusti Brembo

Já měnil teď zadní bubny Brembo+pakny také Brembo, předtím mi ručka také málo brzdila,nevyšel mi už závit na ručce a po nahození nových dílu Brembo vše O.K i ručka. Jenom při sešlápnutí pedálu na pravé straně to křupe jak se pakny opírají o buben,je to normál nebo si to sedne. Levá strana je vpohodě při sešlápnutí potichu.

Ještě dotaz samostavy se mají namazat? já je očistil ocelákem a dal zpět.

Editováno: , autor: sachmar
  • o 1 rok později...
Vloženo

Trochu oživím túto diskusiu. Plánujem kúpiť nové pakne aj bubny. Na viacerých fórach sa písalo, že najlepšie je kúpiť pane značky FERODO. Tieto pakne sa ale predávajú v 2 verziách - nitované a lepené. Ktoré sú lepšie? Bubny plánujem kúpiť TRW DB 4299.

Vloženo (editace)

Lepený nebo nýtovaný je jedno a nýtovaný jsem už dlouho neviděl i v Renově se u nás lepí. Když nakupuju bubny i pakny tak zpravidla jedné značky. Nakupuju na skoda-dily.cz/sk. Do pracovního juniora na dojetí jsem dal nějaký noname a 2 roky dobrý. Jo a dal bych rovnou nový prasátka. 

Editováno: , autor: ben06
Vloženo (editace)

To fakt nevím, můj junior nemá ani abs tak to neřeším, nehledal bych v tom vědu

https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6c0698520-zadni-brzdove-celisti-ferodo-premier-13484.html

zrovna včera jsem objednával olej a fitry do rapida na první servisku a dnes to došlo, to je rychlost. 

Editováno: , autor: ben06

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...