Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

zdravim mam jen dotaz při jizdě asi 80km hod akyž otevřu okno zadnich dveři je v autě obrovsky hluk,,, mam octavia 2 tdi.

Projevuje se ti to až jakoby nárazovými vlnami hluku? Tak si z toho si nic nedělej,to je normální. :kol-31:

Jo, takové hnusné, bušení, dunění, dělají to všechny okty, bohužel... nic s tím nenaděláš.

A nejen Okty. Poslední auto od škodovky co to nedělalo byla snad Felicie. Stejný projev mají i FI a FII.

• Autor

Dik za info, jak to děla u všech octavek. je to nepřijemny zvuk,,,,, jinak smazat.

nedělá to akorát Citigo 5dvéř, jinak úplně každá škodovka

:kol-47: Na 5.dverom CITIGU sa okna nestahuju ale len vyklapaju preto to nerobi!! :kol-31:

jj :D

• 2 týdny později...

Tak jsem z toho byl po koupi Octy II 1,9 TDI taky v šoku. Zajímavé, že přední to nedělají a zadní se nedají od určité rychlosti ani stáhnout jak to dělá ramabajz. V tomto zlatá felda.

Měl jsem krátkou Feldu a dělalo úplně totéž, to jsi měl asi zlatou modelovou řadu.

Ne glxi kombi s klimou atd. Že by to tak mlátilo nemůžu říct. Jako pokud ty okna byly otevřeny proti sobě, tak trochu, ale u oktávky to hučí i u jednoho zadního a i trochu staženého.

To je holt cena za aerodynamiku.. Dřív to auta nedělaly hlavně proto, že větrání bylo řešeno právě oknama.. dneska je snaha tahat to všechno přes klimu.. proto můžou upravit jinak tvar karoserie a proto to tak buší..

• 1 měsíc později...

pokud mohu za sebe, dal jsem na vsechna okna vetrne clony (tyto a tyto) a ten hnusny neprijemny zvuk se tak o 80% eliminoval...

Upraveno od jaGmann

Já se s tímhle setkal u všech aut. Když otevřete jen zadní okno, dělá to rázové vlny nepříjemné na uši a to opravdu hodně. Je to tím, že vzniká vlivem rychlosti obtékání vzduchu kolem kastle podtlak a vysává to vzduch otevřeným oknem ven. Lépe otevřít i trochu přední okno, hned se to hodně zlepší. Já osobně jezdím s pravým předním a pravým zadním oknem lehce staženým, vzduch pak obtéká celé auto a zejména řidiče, spolujezdec je v klidu a celkem chráněný. Když necháte jenom pravé přední okno stažené, na řidiče už toho moc njde a trpí spolujezdec.

• 2 měsíce později...

JJ nedela to jen u škodovek :-) vetsina aut to dela a mely by to zlepsit vetrne clony ( ofuky )

Staci nepatrne pootevrit jakekoli predni okno a hluk zmizi :)

No a co jsem psal :D

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.