Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

ahoj, uvítám všechny názory a nápady co by mohlo bejt špatne. Přivezli jsme auto pro mladou je to Fabia 1.4 MPI 50kW má najeto 54 tis km. je to dovoz z DE po důchodci zřejmě. Spojka zabírá až úplne nahoře cca 2cm od konce je to hrozné spojku zkouseli odvzdusnit a nepomohlo to. Jezdit tento duchodce se seslápnouspojkou stejne jako s plynem? takze je odrbaná lamela?Nebohlo be to bejt neco jiného? auto nějakou dobu stálo. jinak auto má opravdu najeto 54tis nic neni na 100% ale tak 98% to opravdu má.

Vloženo (editace)

jo to si take myslím jen mi nejde do hlavy ze se da znicit za 50tis. Nemuze to bejt treba spojkový válec nebo neco jako ovládání spojky? Ale asi to bude lamela ale je divne ze nijak extreme neprokluzuje

Editováno: , autor: Malta
citace předchozího příspěvku
Vloženo

Nejprve bych vyčetl moto hodiny serva a propočetl bych je a pak podle VIN kódu proklepnout. Jinak stařík mohl jezdit s nohou položenou na pedálu a je vystaráno, ale moc se mi nechce věřit že je tomu tak. Já bych si to proklepl.

Vloženo

ak to máš dobre odvzdušnené (ako si písal) a spojka zaberá takmer navrchu,tak bude KO...inak dôvody prečo,tu popísal BoBo..

a len taká poznámka bokom..Míro necituj predchádzajúci príspevok,stačí odpovedať ;)

Vloženo

Já jsem měnil spojku ve 115 tis.km, protože se mi nelíbilo to, co tobě - zabírala výš než mi bylo milé a ani odvzdušnění to zásadně nezměnilo.

Při rozebrání jsem zjistil, že ještě 1/4 obložení tam byla a že jsem mohl jezdit dál.

Ovšem s novým přítlačákem, ložiskem a lamelou (Sachs) zabírá spojka tam, kde bych ji asi chtěl mít a tak si nestěžuji.

• o 5 týdny později...
Vloženo

tak ono jde i to zda se s autem jezdí po městě, t.j. furt zastavuješ, vymačkneš spojku třeba 50x za den a druhá věc je najet na dálnici a během cesty z Brna do Olomouce ji vymačkneš 5x...

Vloženo

To jistě, taky jde o to jak často je spojka v prokluzu. Znám lidi, co třeba parkují stylem 3000ot a spojka v prokluzu, to se potom nedivím, že spojka je po 60tis kaput.

Je pravda, že jsem s fabkou jezdil dost po dálnicích, ale po městě toho naskákala taky dost, ten poměr bude asi 40:60, a odtáhla několik tun na vozíku v posledních 3 letech.

Vždy je to o tom, jak s tím člověk zachází, proto taky píšu, že to chce "fištróna" odvařit za 60tkm spojku ;-)

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...