Přejít na obsah

Divný zvuk kolem 130km/h


Sponty

Doporučené příspěvky

Omlouvám se, jestli se zde už podobná věc řešila, ale sem tu chvilku a nemám moc čas to tady všechno číst. Není to dlouho co mi OII 1.9TDI rv. 2007 začala vydávat divný zvuk z podpalubky, jakoby někde pod volantem nebo od výdechu klimatizace, dělá to přesně při akceleraci kolem 130km/h, před tím nic a potom už taky nic, pokaždé kolem tý 130ky. Už jsem z toho zoufalý, absolutně nevím odkud ten zvuk jde, ať poslouchám jak chci, je to něco, jako vibroval nějaký plast, nebo se rychle točil nějaký větráček a ten rychle cvakal. Někde sem tady četl i něco že občas dělá divný zvuk klakson, tak mě napadlo, jestli to nemůže být ono.

Moc díky za jakoukoliv radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám něco podobného, dělá to velmi zřídka, spíš jen v létě při vyšších teplotách. Taktéž mezi 120-140 kmh a občas při cca. 2700 otáčkách se z uprostřed nitra palubky u rádia ozve zvuk jako když se rychle točí větráček s vadným ložiskem. Nejdřív jsem to strašně řešil ale pak se na to vykašlal. Jezdím tak už 3-tí rok a vše funguje jak má. Buď to bude nějakej káblík, svorka nebo kousek plastu. Těžko říct, ale palubku kvůli tomu fakt rozdělávat nebudu. Neříkám, že tohle je tvůj problém, jen popisuji mou zkušenost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak pořád nevím co to může být, plastový držák pod čelník sklem to není, ale všiml sem si že to je někde pod volantem, jako by něco v řízení, protože když ten zvuk začne a pustím volant tak se to trochu utlumí a začne to zase jakmile začnu zase korigovat řízení, zajímavé ale je, že to dělá pokaždý v rychlosti kolem 130km/h, jakmile jedu rychleji tak to přestane, už mě to začíná štvát, absolutně nevím co to může být :/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak konečně sem se hnul z místa, zjistil sem, že ten zvuk dělá páčka blinkrů, když jedu kolem 130-140km/h a začne to dělat ten zvuk, tak stačí na páčku lehce zatlačit směrem ke mě, jako bych chtěl dát dálková světla a zvuk přestane. Je to divné, nejde mi do hlavy co tam může rachtat, každopádně mi nezbyde nic jiného než to rozebrat a podívat se. Doufám že při nejhorším budu muset koupit novou páčku.

Nemá s tím někdo podobné zkušenosti ? Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...