Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Můžete mě poradit jakým způsobem se mění axiální kloub táhla řízení.

Zvládnu to sám v garáži? Dík za každou radu.

Upraveno od mange

nič v zlom,ale neviem si vybaviť o čom píšeš...stále rozmýšlam aký to je kĺb....asi to je tou pokročilou hodinou ;)

• Autor

Je to mezi čepem řízení a pístnicí řízení.

00352225002.jpg

Výměna není složitá, pro mě bylo nejhorší sehnat klíč, je to velikost asi 34. V DP se píše, že se musí demontovat celé řízení, ale jde to i bez toho. Musíš schodit manžetu a pak dát nové spony. Demontovat čep řízení, to je jasné a pak si musíš vytočit řízení do toho místa, aby ten spoj tyčky a řízení byl přesně nad spárou mezi nápravnicí a ramenem. Pěkně ze spoda tam dát dva klíče, tu 34 a jeden menší, kterým si podržíš to řízení, povolit a je to venku. Není to moc utáhlé. Pokud budeš mít moc tlusté klíče, jako jsem měl já, protože 34 moc malá není, tak jsem povolil spodní dva šrouby co drží rameno a to jsme trochu o pár cm odtáhl od nápravnice a pak tam bylo dost místa. Jen by to chtělo asi jámu, ale myslím, že to na zemi taky zvládneš, jen by to chtělo více zvednout, aby tam byl lepší přístup.

• Autor

Tak to je na pohodu, u golfa co jsem kdysi měl, tak byla matka jen na kloubu,

nevěděl jsem jak na to, tak jsem to dal do servisu a po opravě jsem nedojel ani dom.

Ten bl... to nemohl povolit, tak si vzal sikovky a zničil mě pístnici řízení.

Z tohoho důvodu si to chci udělat sám. Dík za radu.

takže tyčka riadenia :D ...niektoré výrazy z češtiny sa ťažšie preberajú...ale KaJe už to vysvetlil dopodrobna :)

• 3 týdny později...

Chtěl bych také měnit na Fabii I táhlo rovnou s čepem. Zdá se mi že je je tam vykloktáno, když vytočím ve vzducho kola a mírně snimi točím tak se mi zdá že to pod manžetou tuká a je tam vůle(pouze u jednoho kola) Tak newím zda je to táhlu nebo někde jinde. Je možné že by kloub v táhlu udělal vůli a pří jízde mlátil?

• 2 měsíce později...

existuje nějaký přípravek na stažení stahovacích spon na špatně přístpné místa. ty klasické rovné tam nedostanu a kleštěma sem to dodr**** . Mohl bych tam popř. dát klasické šrobovací hadicové spony?

kľudne,v pohode ;)

Taky dávám skoro všude ty obyč šroubovací spony a nikdy žádný problém. Pokud tam je prostě místo, aby ten šroub o něco neškrtal, tak se toho neboj. Mám je i na poloosách.

• 3 roky později...

Zdar kluci. A podařilo se Vám to vyměnit aniž by jste museli na geometrii ?...

To snad ani nejde. Já to zkoušel. Počítal jsem závity čepu při vytáčení a natáčení, měřil vše na ponku, ale stejně to bude drobet jiné. Ta sbíhavost je dost citlivá a i půl otáčky čepu na závitu je znát. Takže určitě potom udělat sbíhavost.

To je asi fakt.. 

A ještě z jiného soudku. Nestalo se Vám, že by vůle v tahle řízení způsobovala hučení v autě dost podobné vadnému ložisku? (ložisko je loni měněné a tak soudím že v něm to není).  

Hukot se projevuje v rychlostech 110 + a změna hloubky tónu "hukotu" se projevuje už při sebemenší změně směru jízdy (čili v podstatě jen pomyslím na to že mírně zatočím = váha auta se v podstatě nepřenese a tím se nemění zatížení na ložiska).

Bohužel nevím kdy a jak se poprvé toho hučení začalo objevovat, neboť jsem měl vadné ložiska na opačné straně auta takže to výrazně hučelo a hukot té tyčky se (asi)  za ty ložiska schoval. Po výměně v servisu bylo auto ticho, ale při první jízdě po dálnici jsem zjístil, že auto zase hučí ale jinak a jindy... 

Tyčky nehučí, bude to ložisko, měl jsem to podobně. Volant natočenej o centimetr a hučelo to.

Potvrzuji, včera jsem byl v servisu a také to vidí na ložisko.... FAG koupen v RALLU a vydrželo rok :kol-32: (15 tis. km)... 

Mě vydržel Fag asi 30 tisíc. Na druhém kole mám Koyo a o něm nevím už asi 60 tisíc, ale to mi přišlo omylem, kde ho sehnat nevím.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.