Joseph21 Vloženo 20. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 20. Říjen 2012 Zdravím, plánuji na tento víkend výměnu termostatu tak jsem si z nejmenovaného obchodu s autodíly objednal směs do chladiče G12++, k mému překvapení mi dorazila G13? Je to v originál VW balení a má to i číslo - G 013 A8J M1 Na internetu jsem našel jen, že to je nástupce G12 a že je nějaké ekologičtější, lepší atd. Nevíte o tom někdo něco? Dá se bez problémů namixovat s G12+/G12++? Jsou stejné poměry míchání s vodou, t.j. 60% pro -35°C? Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikl Vloženo 20. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 20. Říjen 2012 Asi bych si dal pozor,aby byla na stejné bázi jako G12,tedy ethylenglykolu.Pokud by nová kapalina byla na bázi propylenglykolu,tak bych je nemíchal.Asi by jsi potom nezjistil přesný bod tuhnutí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Konny Vloženo 20. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 20. Říjen 2012 Nevím co je na tom pravdy, ale někde jsem slyšel nebo četl, že při smíchání G12 a G13 se chladící kapalina zdcne a může ucpat různé kanálky atd... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joseph21 Vloženo 20. Říjen 2012 Autor Sdílet Vloženo 20. Říjen 2012 (editace) Vzadu na obalu je napsáno že obsahuje Etylenglykol a že se to nemá pít :-) EDIT: Co se týče toho míchání, asi to nebude vadit, protože jsou obě červené a VW by to mělo udělat blbuvzdorné. Tedy pokud by se nedali míchat, asi by měli jinou barvu, ale prostě jsem o tom nikde nic nenašel a když už tak jen anglicky nebo německy. Editováno: 20. Říjen 2012, autor: Wojnar Edituj příspěvky!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Konny Vloženo 20. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 20. Říjen 2012 Pokud je červená a je tam napsaný stejný složení jako u G12, tak bych se toho nebál. Myslel jsem že G13 je zelená a ta by se neměla míchat s červenou G12 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joseph21 Vloženo 20. Říjen 2012 Autor Sdílet Vloženo 20. Říjen 2012 Nene zelená je G11, předchůdce. Tohle je úplná novinka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Konny Vloženo 20. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 20. Říjen 2012 Aha, tak jsem to měl trochu pomotaný , ale pokud to má stejný složení jako G12, tak bych se toho nebál Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 20. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 20. Říjen 2012 (editace) G13 nejde do OCTAVIE1 Treba kupit G12++ 3L a namiesat s destilkou alebo obycajnou vodou podla tabulky!!! Staci do minus -27 G13 sa neriedi !!!! Editováno: 20. Říjen 2012, autor: PROCHY603 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joseph21 Vloženo 20. Říjen 2012 Autor Sdílet Vloženo 20. Říjen 2012 Tak jsem to vymák :-) Pro ostatní, vzadu na lahvi je nálepka s popisem, kde je napsáno, kde se to vyrábí a že to není zdravé atd., ta se dá jednoduše odlepit a dostanete takovou knížku, kde máte to samé v dalších jazycích. Tato stránka se dá ale také odlepit, což už jde hůře a není to hned vidět a pod ní je to co nás zajímá. Dokonce česky(zkráceně): Chladící prostředek G13 se dá míchat s G12+ a G12++, je celoroční a doživotní. A poměry jsou následující: 2:3 do -24C 1:1 do -36C 3:2 do -52C !!! takže se ředí s více vody než G12++ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 20. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 20. Říjen 2012 (editace) joseph21: Chladící prostředek G13 se dá míchat s G12+ a G12++, je celoroční a doživotní. :doh :smich: Chladiaca kvapalina ma zivotnost 5 rokov alebo 250 000km. Zas tu niekto keca!!!! g12++ pomer 1:1 je do -38 Editováno: 20. Říjen 2012, autor: PROCHY603 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joseph21 Vloženo 20. Říjen 2012 Autor Sdílet Vloženo 20. Říjen 2012 Ale toto není G12++, tohle je G13 a je to napsané přímo na originální balení, myslím že se tomu dá věřit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 21. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 21. Říjen 2012 (editace) ....Staci do minus -27... No, jenže u nás v zimě bývá i -35, víš? ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ :kol-26: Nekecaj blbosti ze -35 :kol-44: A ked aj bolo tak to bolo mozno par dni a nie kazdy rok!!! Staci do minus -27 aj ked bi bolo -35 tak ta chladiaca nezmrzne hned na lad. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- EDIT: To mezi těma červenýma čárama napsal PROCHY603, který se mi sere do příspěvku. Ale to jste podle množství použitých smajlíků, asi všichni poznali. Editováno: 23. Říjen 2012, autor: Wojnar Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 23. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2012 (editace) PROCHY603: KURVA neser se mi do příspěvku!! Prostě u nás minulou zimu -35°C bylo a opakovaně. Co z toho, že ne každou zimu a ne každý den? Stačí jen jednou. Jezdím denně a potřebuji jezdit denně. Kdybych tam měl těch Tvých -27°C, třeba by to neroztrhlo, ale kaše se těžko motorem a hlavně chladičem prohání. Ty si na jihu míchej třeba na -10°C, ale jsou oblasti kde je málo i -27°C Editováno: 23. Říjen 2012, autor: Wojnar 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 23. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2012 Když je tam napsáno, že se to nemá pít tak to hlavně nepij. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 23. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2012 ... a já myslel, že růžově chčiju z červené řepy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 23. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2012 PROCHY603: KURVA neser se mi do příspěvku!! Prostě u nás minulou zimu -35°C bylo a opakovaně. Co z toho, že ne každou zimu a ne každý den? Stačí jen jednou. Jezdím denně a potřebuji jezdit denně. Kdybych tam měl těch Tvých -27°C, třeba by to neroztrhlo, ale kaše se těžko motorem a hlavně chladičem prohání. Ty si na jihu míchej třeba na -10°C, ale jsou oblasti kde je málo i -27°C :smich: NEKECEJ ZE -35 C :kol-44: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lonanek Vloženo 24. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2012 A to myslíš doma nebo venku??? :kol-32: Doma jsem měl -15 to jo, ale venku bylo -35,2. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Konny Vloženo 25. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2012 PROCHY: -35 klidně mohlo být, když si tak vzpomínám, tak minulou zimu u nás opakovaně bylo -27 až -29 (v nížině), tak na horách mohlo těch -35 klidně být Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 25. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2012 Když parafrázuji známé přísloví, tak bude znít takto: "Jižan seveřanovi nevěří." Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 25. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2012 chlapi sorry za OT,ale ako to tu stále čítam o tých teplotách,tak ma automaticky napadla táto scéna dúfam,že sa autor témy nena*erie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 17. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2013 (editace) oživím tady toto téma...v ŠA je už k dostaniu G13 (taktiež rúžovej farby)s normou VW TL774 J ...je miešiteľná s G12,G12+ a G12++ s normami VW TL774 D,F a G Editováno: 17. Srpen 2013, autor: libero Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maros Vloženo 19. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2013 Ma to ruzovou barvu nebo je to modro zelene ,ta G13 ??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 19. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2013 rúžová Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maros Vloženo 27. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2013 Uz mam koupeno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavesMan Vloženo 29. Srpen 2021 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2021 Jen doplním postřehy z minulého týdne z TUkasu, kdy jsme museli výměnu a následně i dolití řešit: VW říká, že je doživotní. Ale stejně jako se vším, to je myšleno na 200 tisíc km. Pokud chcete auto mít celé, měňte po 2 letech. Není to žádná zázračná kapalina a i ona ztrácí své antikorozní vlastnosti. Ředit to pravou destilovanou vodou není zrovna ideální, neb destilka je poměrně agresivní. Nejlepší je voda "jen" demineralizovaná. VW má samozřejmě i na ni svoji normu. Obyčejná voda z kohoutku nevadí. Jen musí být čistá, ideálně přefiltrovaná. A pak opravdu provádět ty výměny. Pokud nechcete ředění řešit, prodává se již namíchaná G12Evo (nahrazuje i G13). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.