Červen 2, 201312 r no tak asi je to postaveno na důvěře v zákazníka, navíc když už je uzavřená kupní smlouva...
Červen 2, 201312 r neznám moc firem co si nevemou zálohu od zákazníků na zboží o několika set tisících... :kol-47:pokud je zákazník pod smlouvou že odebírá pravidelně nějaké zboží,moc firem si nelajzne vyrábět někomu drahé výrobky bez zálohy... asi žiješ v perfektním světě..závidím... Nikdo tě nenutí škodovku kupovat. Když ti nevyhovují podmínky prodeje,tak se můžeš obrátit na konkurenci - buď jiného dealera,nebo i jinou značku. Upraveno Červen 2, 201312 r od Pawouk
Červen 2, 201312 r Autor všichni co znám i já když kupují nové auto platí zálohu i u jiných značek...není to nic neznámého..
Červen 2, 201312 r To je zajmavy poznatek ale před tydnem po mně nic nechtěli , a pro Tvou spokojenost řeknu že to u škodovky nebylo
Červen 2, 201312 r Autor tak to se máš.. já mám jinou zkušenost.. Upraveno Červen 2, 201312 r od manfroto
Červen 2, 201312 r Já sice kupoval jen 2 nová auta (VW a Škoda), zálohy však nechtěli. Na Rapida jsem byl ve 3 salonech a všude chtěli při objednávce zálohu 10.000,-Kč.
Červen 2, 201312 r ja platil pri objednani prvniho auta (Tourky), ted uz po mne prodejce nic nechtel kdyz jsem tam uz jednou kupoval
Červen 2, 201312 r Autor Já sice kupoval jen 2 nová auta (VW a Škoda), zálohy však nechtěli. Na Rapida jsem byl ve 3 salonech a všude chtěli při objednávce zálohu 10.000,-Kč. možná proto že majídodávky jaké mají,chtějí zálohu..
Červen 2, 201312 r Já jsem platil zálohu 30tis. To odložení výrobního týdne kvůli motoru 77kw mě štve ale více! Snad se brzy ve škodovce vzpamatují!
Červen 3, 201312 r Autor Ssebo: no vidíš a to někteří jsou překvapení,že se vůbec nějaká záloha platí...není problém dát zálohu,ale je pak hloupé když na začátku jara objednám auto a čekám do konce podzimu..
Červen 3, 201312 r manfroto: Zase plácáš nesmysli.. Řekl bych to asi tak, že záleží na domluvě s prodejcem. Já si taky objednal auto kolem 20.března, neplatil jsem žádnou zálohu a domluvili jsme se že by jsem chtěl odjet kolem 20. června (nabízel mi kratší dodací termín). A v pátek mi volal že už ho má na salóně.. Takže opravdu záleží na prodejcích.. A s tou dodací lhůtou jsi to trochu přehnal.. Sice to vypadá že už je podzim, ale je stále jaro. :-)
Červen 3, 201312 r Tak asi je to opravdu o prodejcích. Menší firmy ty zálohy asi chtějí, neboť se bojí, že jim to lidi budou rušit a tak se pojišťují - šmejdi Upraveno Červen 11, 201312 r od Angel@Devil
Červen 3, 201312 r Autor milichky: 1)nikdo nemluví o tomto roce 2)na dodacích lhůtách není ani tak podepsaný prodejce jako výrobce.. 3) záloha je na domluvě a já ji chtěl zaplatit,páč jsem to s autem myslel vážně..já když někomu něco vyrábím,beru si zálohu aspoň na část materiálu...tak tady neplácej nesmysli pro příště.. Upraveno Červen 3, 201312 r od manfroto
Červen 3, 201312 r Já teda nevím proč se bavíš o něčem co bylo v minulosti a porovnáváš to se současností.. To je jako kdyby jsi porovnával dopravu české pošty z roku 2008 a dopravu z letošního roku. Je jasné že dříve byli čekací lhůty delší.. A přesně jak tady psal už Pawouk, jestli se ti to nelíbí, tak můžeš hledat u konkurence..
Červen 3, 201312 r ještě jedna citace od FiIip.666: Termín objednání - 24.4. (17. týden 2013) Termín výroby - 24.5. (21. týden) Termín dodání - 30.5. (22. týden) Původně nám říkali termín výroby 24. týden, ale při koupi nám slíbili do konce května a jelikož jsme urgovali a vyhrožovali odstoupením, tak to posunuli na 21. týden a vše se stihlo. Takže jsme čekali pouze měsíc a 6 dní! Nejspíš je to dané tím, že měli naplánováno asi 70 aut do výroby, ale stihli jsme ještě termín, do kdy jsme mohli upravit výbavu.
Červen 3, 201312 r Autor nikdo nepíše o minulosti v řádech let..já píšu o zkušenostech starých méně než rok..tak se prober a nepřevracej.. Angel@devil: jakou jsi měl čekačku a kolik tě stál rapid?
Červen 3, 201312 r Já jsem na začátku čekací doby teprve, ale řekl nám, prodejce, že do dvou měsíců by měl být hotov, ale na papírech nic ofiko nemám takže těžko říct. Vyšel na 291.200,- viz. mé vlákno
Červen 3, 201312 r ...když na začátku jara objednám auto a čekám do konce podzimu.. milichky: 1)nikdo nemluví o tomto roce... nikdo nepíše o minulosti v řádech let..já píšu o zkušenostech starých méně než rok..tak se prober a nepřevracej.. O jakém roce to tedy píšeš? Napřed si přečti,co tady blábolíš,než někoho napadneš.
Červen 4, 201312 r Autor Angrl@Devil: a při čekání na rapida jsi už začal splácet? nebo se teprve bude vše řešit při předání? už mohls mít několi splátek zaplacených..
Červen 4, 201312 r Odkdy se auto splácí před dodáním??? Ty seš demagog.... Do předání je třeba sice někde zálohované, ale pořád ne moje.
Červen 4, 201312 r Přesně tak. Já to beru od škodovky za hotové. Ten kdo to bere na splátky, tak začíná platit až po dodání vozu majiteli (alespoň tak mi to bylo řečeno v salonech). Stejně tak budu i já platit, až bude vůz na saloně.
Červen 4, 201312 r Autor tak to jo..já myslel,že zákazník by mohl mít už pár splátek za sebou,když to tak trvá,bez povinného a havarijka,jako kompenzace za nevčasné dodání...někomu by to nevadilo.... Upraveno Červen 4, 201312 r od manfroto
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.