Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahojte,

vopred sa ospravedlňujem za možno duplicitnú tému, no moje hladanie na tomto fóre nebolo úspešné.

Aktuálny stav:

Fabia r.v.2002 44kW 1,4 MPi

Prestali mi zo dňa na deň svietiť svetlá spiatočky.

Žiarovky sú v poriadku a podla všetkého aj poistky.

Evidentne je niečo so snímačom....alebo ?

Prípojný kábel sá zdá byť na prvý pohľad OK (až na jemné predratie izolácie, čo si myslím, že nemá na nič vplyv).

Čo potrebujem zistiť?

1. Ako rozpojím kontakt? Nie som schopný stihnuť prívodný kábel k snímaču, nie je mi jasné, ako je to tam uchytené (nechcem to utrhnúť)
  2. Pri demotnáži snímača vytečie aj prevodový olej? Pokial áno, napúšťa sa z z boku cez inbusovú maticu?
  3. Ako môžem otestovať funkčnosť snimača?

Ďakujem

Pravděpodobně snímač.. je na něm klasický konektor, zmáčkneš pojistný zobáček a sundáš.. vyšroubuješ starý snímač.. když budeš dost rychlý a ucpeš díru prstem, moc oleje nevyteče.. pak našroubuješ nový snímač.. těch pár kapek oleje neřeš.. a nedělej to hned po jízdě, jinak se hezky opaříš :)

1.odpoveď máš

2.áno,olej kontroluješ/dopĺňaš cez ten šrób na 17-ku imbus

3.ak sa ti podarí splniť bod 1;tak zapni klúč do polohy jedna(zapnuté kontrolky),zaraď spiatočku a prepoj v tej koncovke čo si odpojil,tie 2 konektory nakrátko (stačí kúsok drótku) ...ak sa ti rozsvietia cúvacie svetlá,tak máš istotu,že spínač je KO

• Autor

Vďaka. Snimač som dnes vymenil, všetko je už ok. Pri práci treba počítať s tým že vytečie trochu prevodoveho oleja....len teraz asi menej ako jedno litrovú flašku nezoženiem..

Musi tam ísť Predpisaný SAE 75W90 alebo môžem použiť akýkoľvek pre manuálne prevodovky?

Rozhodně tam dej SAE 75W90, můžeš mít jinak problém s řazením rychlostí. Hlavně v mrazech.

a koľko ti tam chýba??..skús vyšróbovať ten kontrolný šrób

Vďaka. Snimač som dnes vymenil, všetko je už ok. Pri práci treba počítať s tým že vytečie trochu prevodoveho oleja....len teraz asi menej ako jedno litrovú flašku nezoženiem..

Musi tam ísť Predpisaný SAE 75W90 alebo môžem použiť akýkoľvek pre manuálne prevodovky?

:kol-47:

Olej v prevodovke vymen komplet cely .

Urcite tam nebol este meneny olej!!!!

Origo olej kupis 2L za 30 euro. Musis dodrzat normu oleja VW 501.50 :kol-31:

• 1 rok později...

chlapy kde je ten spínač? už je tma treba aj zhodiť napr. koleso ako u iných áut??? vďaka

koleso netreba..len spodný kryt motora 

post-62595-0-01914200-1385065647_thumb.j

ahojte nejde mi odpojiť konektor, pritom má tú nožičku vylámanú čo to držala =(

post-85815-0-60506900-1385503796_thumb.j

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.