Přejít na obsah

Couvačky 2x


alespilot

Doporučené příspěvky

Zdravím koumáci :-)

I mě trochu vadilo"úsporné" řešení zadních skupinovek u F II ohledně zpětného světlometu na pravé a mlhovky na levé straně. Mám F II combi , parkuji v jednosměrce na levé straně a jedna žárovka 21W mi příjde málo :aggressive: Navíc mi toto často uplaťnované řešení (spousta značek) příjde trochu nevyvážené na pohled . Objednal jsem tedy skupinové světlo pro pravostranné řízení ,na levou stranu je se zpětným světlem. Žárovku mlhovky jsem tam přepíchnul a vyměnil za červenou (červené sklo) a vedle ní vykouzlil otvor pro druhou žárovku-čirou na couvačku. Koupil objímku a otočením upevnil. Napojil jsem ji z levé strany od žárovky zpátečky - kabel protáhl prahem 5 tých dveří (u toho klasické finty na průchodky světel a bez dalších demontáží obložení s použitím tvrdého drátu ....)

Výsledek je,že couvačky svítí 2x 21W na obou stranách a na levé straně se toto bílé políčkoo umí rozsvítit i s červenou žárovkou jáko mlhovka,úplně normálně vypínačem. A co se stane,když couvám a je zapnutá mlhovka ?...vůbec nic,je to v pohodě :palec2::palec2::)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na fotce uvidíš jen dvě stejný skupinovky,jako v zrcadle (každá má dvě bílý pole-blinkr a couvačku).

Pravá zůstala stejná a levou jsem nahradil pravákovou a doplnil ještě jednu žárovku - teď v tom bílém poli je červená žárovka na mlhovku a bílá na couvačku :palec2: fotku zkusím...

Nová skupinovka na F II combi pravák mě stála 900,- jsem zaměstnanec Škoda auto ;)

Editováno: , autor: Blacky
Pravidla říkají - necituj poslední příspěvek.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no ja neverim tomu ze by si to na STk niekto uvedomil. ;) svetla su predsa origo, ziarovky svietia...myslim ze malo ktoreho technika napadne ze sak fabia ma mat len jednu spiatocku...

Nie su origo a na prvy pohlad chybaju hmlovky :D. Neviem dokonca ci tie origo hmlovky nemaju aj inu strukturu, nejake odrazky alebo tak...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

LUKY ale zas jak na to prídu?

Akoze ako ? Na prvy pohlad tam bude chybat hmlovka. A ked ju zapne bude svietit v bielom poli, co asi podla vyhlasky nie je. Ale mozno je to fakt malichernost. Ale v nemecku som prave videl, ze po nehode isla RJ motora ne expertizu ci nebola tuningovana, dosledky si asi kazdy domysli. Tak nefim no.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

profor ... pridu nepridu .. to tvoje riesenie ja menej napadne a nemusi na to prist .. .. bo svietia ti biele cuvacky a ked mas dvojvlaknovku na obryske tak to snad neni problem .... ale vo FII musi byt na tej spodnej casti Ccka .. lebo podla vyhlasky ak si dobre pamatam musi byt vzdialenost hmlovky od brzdoveho svetla 10 cm ...

Editováno: , autor: LUKY-007
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi to chce foto, lebo som tu upravu asi nepochopil :D. Ja som to totiz pochopil tak, ze namiesto 1x hmlovka a 1xspiatocka ma svetla s 2x spiatocka (opticky vzate). Potom tam na prvy pohlad ziadna hmlovka nie je.

Pochopil jsi to spravne. Profor pise o jinym reseni, kdy by mlhovku udella tak, ze by pouzil dvouvlaknovou zarovku v miste, kde je telo svetla cervene. Takze by zpatecka byla dvojita, ale necpal by do ni druhou "cervenou" zarovku pro mlhovky. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja si však nemyslím že červená žiarovka svieti tak "červeno" a intenzívne ako normálna za červeným sklom/plexi, viď tunerov čo majú číre svetlá. Nehovoriac o tom že po čase sa tá žiarovka opáli. A toto odparovanie sa neblaho podpíše aj na parabolu.

LUKY tých 10cm si myslel ako?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

okraj zadnej hmlovky ma byt vzdialeny od okraja brzdoveho svetla 10 centi (alebo ziarovka .. uz si nepa matam presne ) ... zrejme preto aby to nejako nesplybulo s brzdovym kedze maju rovanko silnbe ziarovky ..

priklad napr... favorit? ... brdove svetlo .. obryska .. hmlovka

snad sa uz chapeme :-)

Editováno: , autor: LUKY-007
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jo :kol-21:

Ahoj docela jsem Vám s tím zamotal hlavy :-) tak konečně foto : 1) couvačky a 2) mlhovka -musel jsem ji vzít ze šikma,svítí jak sviňa :-)

A ještě malá reakce k připomínkám: 1) nevím proč by měla být mlhovka vidět na první pohled - důležitý je aby byla vidět v mlze,bíle pole je v podstatě krycí sklo.

2) bude taky někdo zkoumat až budu vycouvávat a z leva můj záměr neodhadne jiný řidič,protože couvačka na levé straně z výroby není... ;)

post-25487-1226246234_thumb.jpg

post-25487-1226246254_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Ondra16V uzamkl následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...