Přejít na obsah

Ako zistit ze vacka je vydreta ..


Lukas1450

Doporučené příspěvky

  • o 4 týdny později...

Ahoj no ja som zatial k tomu neprisiel len ma to zaujima .. chcem tomu predist ... tak len preto som tu polozil tu otazku... chlapci tu pisu ak menis pravidelne olej(hlavne spravny olej)+olejovy filter tak by sa nemalo nic stat a ten motor by mal vydrzat strasne vela... lenze ja som kupil auto od ruky najprv auto bolo v Rakusku 1 majitel,potom ho kupil chlapik na Slovensku 2 majitel ,a ja som teraz 3 majitel, a nikdy uz clovek nezisti co bolo do toho auta liate ako bolo snim zaobchadzane a tak ... zatial motor ide krasne ako hodinky klop, klop, klop, ten vykon a zvuk krasa :wub: tak budem teraz na druhy mesiac menit olej a vsetko co sa len bude dat co sa tyka prevadzkovych kvapalin a filtrou ... ale to som uz troska :kol-74: ale planujem si auto nechat dlhsie a nechcem don kupovat nove vacky proste ja dam motoru co potrebuje ... proste chcem tomu predist .... :kol-133:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A teraz ma napadlo vacsinou som pocul ze sa vacky vydieraju na Audinach 110 KW na Superbe 114 kw alebo 120 KW som este nepocul ze by bola vydreta vacka ... aj ked neviem aky je rozdiel medzi 110 a 114 a 120 a 125 KW ...110-114 Turbo-(mozno)a Soft urcite 114 - 120 (Turbo a Soft) a 125 KW (by som povedal Soft) ale mozno sa mylim ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vydřený vačky jsou hlavně na audinách 2,5, což je dafkto skoro stejný motor jako na Supu. Stane se tak proto, že to auto dostává kouř hned za studena, protože systém mazání je účiný až za tepla. Předejít se tomu dá hlavně: Šetřit auto za studena, tj.nevyttáčet sudený motor, vyčistit preventivně sací koš(sundat vana jde skvěle), pravidelně měnit olej max po 15tis

Editováno: , autor: SUP1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Tak už jsem zjistil jak poznáte že vačky jsou vydřetý :D . Jelikož sám je teď mám rozjebané . Když si otevřete kapotu a nastartujete tak uslyšíte pravidelné "ťukání až cvakání které se časem bude stupňovat " Stačí se jen zaposlouchat do zvuku motoru :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kluci pozdě motor už mám rozebranej ale zkusím až budu doma udělat ten zvuk a poslat vám ho ... Ale je to zvuk jako když vezmete šroubovák a začnet ťukat do kladiva takhle to dělá a čím se ty vačky víc kurví tím víc se ten zvuk zvyšuje ... :kol-32: Nevím jak to líp popsat ... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

čaves,Luky mam stejný problém:-)narozídl odemně jsi na tom ještě dobře já mam superba po 5 Majiteli protože jsem se při koupi auta nekoukl do Techničáku nevím jak se mi to mohlo stát:-/asi tou zimou venku jsem nepřemýšlel...ale teď už je to fuk.Jinak motor jede hezky nic necuká atd jen jak píše Drizzy když otevřu kapotu tak slyšim na levé straně také malé cvakání nevím zda jsou to ty vačky a rád bych se to dozvěděl...Co se statne když odejdou vačky??popř za jak dlouho odejdou když jsou načatý??nechal jsem udělat komplet celou udržbu(oleje,filtry).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to jsou ale blbosti... chtel bych se zeptat na vek lukase?

 

jak muzes resit neco co jeste ani nemas? :D

 

budto si hnidopich a porad jen hledas co je na aute napicu anebo nevim.. bud vklidu jezdis? tak jezdi a az neco prijde tak to res potom.

 

to je jak kdybych resil u auta kde koupim novy motor az se mi stary rozjebe. Ty tvoje topicy nemaji hlavu ani patu. No offense

Editováno: , autor: bazycek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

bazycek ako mi na slovensku nemame take platy ako vy v CZ ... u nas robi clovek mesacne za 350 eur to je na vase koruny 9009 CZK a ked sa pojebu vacky a mam zapatit za opravu vyse 1000 eur cca 30 000 korun (SK) tak jedno mi to nieje ... vies a ked sa ti cosi nepaci neodpisuj ! tu islo len o to aby som to vcas zistil a nie potom plakal nad rozlatym mliekom  ze hiii mam vyjebane vacky ... ale co to kupim novy motor ano nachadzam sa v CZ kde mate vrakovisko na kazdom rohu a kupis motor za par korun  ale ja ked chcem ist na vrakovisko musim ist minimalne 200 km a kupim nakoniec aj tak nejaku kokotinu co ma nalietane 500 000 km a dam za to majland  a vacky budu aj tak vydrete ! lebo vyjebany slovak chce zarobit a oklamat !!! takze este raz tebe hovorim aj ostatnym  nenavazajte sa do mna,l forum je tu od toho aby sa tu riesili veci ! a teraz v klude sa do mna pustite ! 

Editováno: , autor: Lukas1450
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bruncla321 tazko povedat co to ma vsetko za nasledky... ale najprv motor zacne klepat... a je to kvoli zlemu mazaniu ... a to kvoli upchatemu saciemu kosu ... dlhe intervaly  vymeny oleja ... vytacanie auta za studena a podobne ... :) ale ty ked uz mas 2005 tak mas uz ten motor ktory by to uz nemal mat kedze mas 120 KW a na nom su uz tie muchy vychytane ale cert nikdy nespi.. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A to jde včas zjistit že ti klepou vačky?Jakmile začnou klepat tak už to asi není podchyceno včas ne?Já teda nevím kolik máš nalítáno na autě,ale myslím že když jsou tady borci kteří mají na autech přes 300k km a mají klid tak ani ty bys neměl mít obavu.prostě měň včas to co máš a tečka.Stejně pokud se to má stát tak tomu neujdeš.Tak se zbytečně nestresuj a nepřemýšlej nad tím co by se mohlo stát.

To je jak bys furt přemýšlel, že tě někdo může na cestě sestřelit.Nebudeš proto jezdit?Jednoduše řeš problémy které jsou aktuální a na ostatní se vybodni.Hlavně se nerozčiluj,protože tím ničeho nedocílíš.

Ber to jako radu a ne jako rýpnutí do tebe ok.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jj mam tu 2.5 120kw jinou jsem nechtěl,No Drizzy mi ráno psal že projevy špatných vaček jsou:Kouření z výfuku,špatné starty,větší spotřeba a menší tah,nic z toho naštěstí nemam(musím zaklepat):-DTak to bude asi klapání co klapat má:-)mam ten motor poprvé měl jsem furt 1.9Tdi takže nevím jak má správně chodit:-)chtělo by si poslechnout jiného superba 2.5 TDi 120kw:-)Ale pevně doufám že mi bude věrně sloužit nějakou dobu bez větších investic:-)Musel jsem s většíma nákldama počítat když jsem šel do tohoto auta-za luxus se platí:-Dale hlavně ať to neni každej měsíc 20tisíc:-D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...