Přejít na obsah

Koupě nové OIII - výbava, motor, atd.

rsrsrs

Doporučené příspěvky

• o 2 týdny později...

Já bych to zase tak nedramatizoval -  překvápko to není, stačí sledovat tisk a media (myslím nejen koukat na TV Nova a číst Blesk)  :kol-47:

Přehled:

http://www.vybermiauto.cz/autodata/novinky/ceny-novych-aut-se-znovu-zvysuji-zname-duvody

http://www.vybermiauto.cz/autodata/novinky/seat-zvysil-ceny-svych-modelu-vcetne-ibizy-a-leonu

Editováno: , autor: Napalm
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Proč by mělo? Když snížej cenu, tak bude víc zájemnců a oni nebudou stíhat vyrábět auta. Je to otázka nabídky a poptávky. Neříkám, že bych nechtěl kupovat levná auta, ale tak prostě funguje volný trh.

http://www.miras.cz/seminarky/mikroekonomie-n02-nabidka.php

Editováno: , autor: Sighart
Odkaz ke komentáři

Zase bych byl opatrnej s optimizmem o velké poptávce. Zrovna dnes byla zpráva že původně plánované velké odbyty Škody v Rusku, Indii, Asii, Finsku a dalších státech neočekávaně prudce spadly a zlepšení není na obzoru. V hodně státech bude opatrnost protože je nejistá situace ve světě a díky Ruské agresivitě možná hrozí velký konflikt. Viz zpráva dnes ze Slovenska o možnosti války. Za této situace si hodně lidí přehodnotí své nákupní plány.

Odkaz ke komentáři

Všichni na ně nadávají a přesto je všichni chtěj...a oni to vědí...sice jsou nechutně drahý ale přesto si je ještě zdražujeme individuální konfigurací....možná má hlavní slovo nějaký "strategický prodejce"...my máme ve firmě funkci strategický nákupčí a od roku 2008 kdy to zřídili, nikdo neví k čemu to je...a daří se nám :-)  je to sice OT ale bůhví kolik lidí v Bolehlavi tahá za jaké nitě aby určovali směr toho jak "to bude vypadat" . Už kdysi legendární režisér Ján Roháč uvedl jako recept jak se stát populárním-postav se nahoru na Václavák a křič, že nemáš čas.....tak oni zas řvou-nemáme auta... a proč? no všechny, ale úplně všechny, už jsme prodali......

Odkaz ke komentáři

Na té menší poptávce může něco být, protože ve druhé polovině září indikoval prodejce dodací lhůty na Combi 21 týdnů. "Moje" firemní auto bylo objednáno 26.9. a snad bude u prodejce nějak před vánoci, takže začátkem ledna bych ho měl dostat. To je cca. 15 týdnů s tím, že u prodejce možná bude už za 12 týdnů.

Jen abych to nezakřiknul...

Odkaz ke komentáři

Čekat na obyčejné auto třídy OIII tři měsíce ti přijde jako omezení poptávky? Takovou plechovku mají dodávat maximálně do měsíce.

Radime, řvaní někde na náměstí a počet vyrobených vozů (najdeš to ve výroční zprávě) jsou ale úplně něco jiného. Optej se těch, co tam musí hákovat a přemlouvají je na mimořádné směny. No a pak si najdi nějakou tu výroční zprávu a uvidíš, kolik se toho vyrobí. Dej si to dohromady s kapacitou výrobních linek.

Odkaz ke komentáři

Čekat na obyčejné auto třídy OIII tři měsíce ti přijde jako omezení poptávky? Takovou plechovku mají dodávat maximálně do měsíce.

Vkládáš mi slova do úst, to jsem vůbec nekomentoval. Jen jsem se snažil sdělit, že u mě patrně dojde k výraznému zkrácení původně řečené dodací lhůty. Čím to je netuším, ale třeba zmenšením poptávky.

Odkaz ke komentáři

Pawouku, víš co, já nejsem ekonom a taky se mi nelíbí, že všichni, co tady píší, musí tak dlouho čekat. Já tomu nerozumím, nicméně se k tomu nemohu ani fundovaně vyjádřit, neb jak jsem tady kdesi psal, Scouta jsem objednal myslím 26.7 a 2.10. byl přivezen. Takže cca 2 měsíce mi nepřišly nijak tragické. V roce 2010 jsem eresu objednával 26.10. a byla u prodejce 20.12...nevím. 

A to, kolik lidí kde pracuje a kolik za to dostanou a kolik vozů při tom vyrobí, tomu já Pawouku fakt nerozumím (to není žádná ironie) a nikde nic hledat nebudu, neb jsem líný a je mi to jedno. Ale věřím Ti a i vidím, že Tě to všechno štve, i když vlastně nevím co.Čekací doba je dlouhá, asi jo, ale proč, to my tady stejně asi nevyřešíme a tím pádem ji nezkrátíme. A co (a jestli vůbec) tím škodovka sleduje nebo fakt nestíhá je mi taky docela jedno.

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...
  • o 1 měsíc později...

nedavno jsem bral O3 v klasicke cerne metle, ve vybave. trvalo to 2 mesice. hodne zalezi na tom, jakou barvu si zvolis. rekneme, "bezne" barvy jako je cerna, bila, cervena, modra jsou caste a tim padem lakovna jede jako o zavod. ovsem, kdyz si vemes "special" barvu, tak se v lakovne ceka, az bude stejnych barev vice a cekacka se radne prodlouzi (prodejce by ale mel informovat). treba u Passatu me ted rekli, ze muze byt cekacka klidne i 7 mesicu, pokud si zvolim tu barvu, co jsem na nem chtel. takze jsou tam faktory, ktery samozrejme zakaznika nemusi zajimat, nezajimaji a je to jejich problem, na druhou stranu, Skodovka (co sleduju) ma v pomeru kde se to vyrabi, kontra zakaznicky servis u nas a atd., nejdelsi cekacky. BMW X5 se dela v Americe, cekaci doba byla 3 a 1/2 mesice, neceleho. to me prijde vuci 2 a 1/2 mesicum u Skodovky trosku smesny :)

Odkaz ke komentáři

• o 4 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...