jarmyl Vloženo 22. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2012 Ahoj Mám problém s přehříváním Fabie 1,2HTP 40kW, najeto 96000, z roku 2007. Po výměně hlavy jsem ujel cca 1500 km během 14 dnů a zničehonic za jízdy kontrolka teploty a vyvařená voda vychlístaná venku. tak jsem to dolil a druhý den v pohodě, ujeto 400 km. Včera jsem jel do města a po 5km zase pára zpod kapoty. Teplota v tu chvíli ukazovala normál 90°C, chladič byl jen hodně vlažnej. Všude po motoru je nachlístaná kapalina. Dneska už to dělá taky. V servisu už teď nikoho neseženu, Prosím teda o radu, čím by to mohlo být (napadá mě zaseklej termostat, nebo zavzdušnění) a jestli je normální člověk schopnej něco udělat. Jo a koukal jsem kudy to stříká, ale na volnoběh nic vidět není, ani při chvilkovém přidání. Díky za odpovědi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 22. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2012 Ale musiš napisať aspoň či to tlači cez expanzku ale niekde musi byť stopa uniku kvapaliny. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wranic Vloženo 23. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2012 (editace) nemuze bejt chyba primo v nadrzce na kapalinu brachovi skace porad ze ma malo kapaliny a mechos mu rekl ze musi vymenit nadrzku ve skodovce 400kc Editováno: 23. Prosinec 2012, autor: Wranic Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 24. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2012 toto, je něco jiného, to je zanešené hladinové čidlo v nádržce tak tam je ta výměna nezbytná, ale pro jeho případ si myslím, že mu nepomůže. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alma Vloženo 24. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2012 povolio těsnění pod hlavou, proč se vůbec s hlavou něco dělalo? ventily? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 24. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2012 Neexistuje u HTP aby vyfuklo tesnenie jedine ak tam niečo pobabrali pri oprave. Raz bolo že fukalo tesnenie ale aj tam pri repas hlavy utrhli zavit a nechali tak ale aj to som len tak počul. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarmyl Vloženo 25. Prosinec 2012 Autor Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2012 Hlava se dávala nová kvůli ventilům. Sundavali taky blok, protože strhli jeden šroub, tak se to muselo odvrtat nebo co. Přes expanzku to netlačí, voda je nastříkaná přímo nad motorem ale když jsem to měl na volnoběh tak nestříkala. Na fotce je vidět voda v pravé díře na hlavě, možná to teče tudy. Ale i kdyby to bylo těsnění, tak proč nejde voda do chladiče? Dá se nějak zkontrolovat, jestli tlačí pumpa? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 25. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2012 No prave ten šrob kde maš vodu tam najčastejšie odchadza zavit a asi prave ten riešili a niečo sa im tam nepodarilo. Mal by si to vratit tam kde to robili. Spod hlavy bude tlačit kvapalinu pri šrobe. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 25. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2012 Hlava se dávala nová kvůli ventilům. Sundavali taky blok, protože strhli jeden šroub, tak se to muselo odvrtat nebo co. Přes expanzku to netlačí, voda je nastříkaná přímo nad motorem ale když jsem to měl na volnoběh tak nestříkala. Na fotce je vidět voda v pravé díře na hlavě, možná to teče tudy. Ale i kdyby to bylo těsnění, tak proč nejde voda do chladiče? Dá se nějak zkontrolovat, jestli tlačí pumpa? Díky A pumpe nič nebude. Treba dať dole hlavu a skontrolovať to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 25. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2012 tak to je "pekne" odfláknuté Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Grym Vloženo 25. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2012 Jj tak to dopada kdyz to nekdo dotahuje bez momentaku, jeste kousek jeste kousek zatahnu a mrd a je po zavitu . Podle me to je proste prevlozkovany ten zavit a nejspis nejak spatne ze to povolilo nebo kdo vi... Jelikos to je v zaruce, tak s tim nic nedelat. Dovest jim to at to daji dohromady. Ovsem je otazkou co v tom bloku je za problem, jestli se jim to tam uplne pos*alo tak to bude asi veci problem a hlavne asi se budou z toho chtit vyvlict. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alma Vloženo 25. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2012 nějak nerozumím tomu proč ten šroub je zatmelený. Ten kdo to udělal proto měl nejspíš důvod. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 25. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2012 Jasně pánové,vypadá to na načatý závit a proto jej zatmelen. Jinak se tohle nedělá. Taky radím vrátit na reklamačku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rkonf Vloženo 25. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2012 To hadám není tmel, ale chladicí kapalina. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.