Publikováno Leden 14, 201312 r Dobrý den lidi, Začnu tím že se mi mlžili okna,zjistil jsem že mám stále uzavřenou recirkulaci"oprava-bílé ozubení kolečka na motorku bylo nepotřebné,tak jsem zajistil otáčení na stále otevřené ,okna teď oka,ale předtím se mi zdálo spíš jistě vím že auto topilo více,všechno mám na max. I teplota vody co ukazuje tak jde max třičtvrtě i za celý den jízdy. Hodinu jízdy jsem zkusil se podívat na vodu chladicí kapaliny ale nebyla vůbec varici ,teplota venku -6, Pak jsem se podíval na hadici z vrchu od chladiče ta tlustá,byla stejně tepla jako nádoba,ale když jsem hadici stiskl jako by tam nic nebylo:) Prosím o radu jestli to je normální nebo za to může otevřená cirkulce,jinak regulace teploty oka ale teplota není taková extra,nohy,okno prostor vše oka .
Leden 14, 201312 r Kouknul bych na termostat jestli neni špatnej...Co kapalina neztrácí se ti? Podivej se jestli se ti nemísí s olejem, pokud jo tak těsnění pod hlavou je k.o.
Leden 15, 201312 r Autor Ahoj,kapalina je oka drží se,ventilátor nevím,je tam nový filtr,a síla ofuku je taky silná. Jen taková připomínka když to mám zapnuté na čísle 2 tak je to docela ale ne hodně teplé,ale jak to zapnu na 4 tak to běží jako blázen ale teplota klesne jako by to ředil vzduch z venku.... Ucpaný ? Jak je to myšleno:) špatný term. Jaké by byli příčiny? Zatím díky za rady:)
Leden 15, 201312 r Pokud kapalina drží tak tim líp Když ráno nastartuješ tak otevři motor a dej ruku na vrchní přívodní hadici od termostatu k chladiči, pokud se ti bude zahřejvat a nebudeš mít ještě plnou teplotu tak je term. špatnej, tim pádem když ty jedeš, tak se kapalina náporem studenýho vzduchu pořád ochlazuje.
Leden 15, 201312 r Autor Zeptám se,mám 1.4 16 V combi 2001 55kw, má vlastně plastovy kryt na motoru,v tom krytu je pružina a má válec který drží takovou klapku.k čemu to slouží? Jinak zpět k termostatu,kde to najít?postup opravy,nebo výměny..., Prosím foto nebo odkazy díky
Leden 15, 201312 r Myslím, že to je mísení teplého (od výfuku) nebo studeného (čerstvého) vzduchu do sání. Termostat a ostatní najdeš v zde publikovaných DP.
Leden 15, 201312 r Na jakou rychlost máš puštěný ventilátor v těch -6 C ? Taky na max ? Mám taky 1,4 16V 55kw a co mohu srovnat s 1,2 tak teplota motoru je o cca 1/2 rychlejší zahřátí na provozní teplotu a nemohu si stěžovat na chlad.
Leden 15, 201312 r Autor Zeptám se,mám 1.4 16 V combi 2001 55kw, má vlastně plastovy kryt na motoru,v tom krytu je pružina a má válec který drží takovou klapku.k čemu to slouží? Jinak zpět k termostatu,kde to najít?postup opravy,nebo výměny..., Prosím foto nebo odkazy díky
Leden 15, 201312 r Autor Myslím, že to je mísení teplého (od výfuku) nebo studeného (čerstvého) vzduchu do sání. Termostat a ostatní najdeš v zde publikovaných DP. Od výfuku? Nevím ale výfuk se mi zda divný protože kouři nějak hodně ...
Leden 15, 201312 r Autor Na jakou rychlost máš puštěný ventilátor v těch -6 C ? Taky na max ? Mám taky 1,4 16V 55kw a co mohu srovnat s 1,2 tak teplota motoru je o cca 1/2 rychlejší zahřátí na provozní teplotu a nemohu si stěžovat na chlad. Jezdím tak hodinu i déle,musím to mít na max,teplota není jako dřív,dřív jsem seděl -15 v kratasech v autě a bylo mi fajn:)teď vůbec a to mám naplno je tam velká změna:)
Leden 15, 201312 r Zeptám se,mám 1.4 16 V combi 2001 55kw, má vlastně plastovy kryt na motoru,v tom krytu je pružina a má válec který drží takovou klapku.k čemu to slouží? tu máš DP k tomu termostatu..chvílku počkaj,než sa ti to načíta ftp://ftp.zertechleb...55%201,4-74.pdf
Leden 15, 201312 r Autor tu máš DP k tomu termostatu..chvílku počkaj,než sa ti to načíta ftp://ftp.zertechleb...55%201,4-74.pdf Děkuju,otázka může to mít vliv na ukazatel teploty motoru? A teploty topení... Jinak jak poznám že to je v pořádku a klapka jde tak jak má,mám 330000km a neměl jsem extra žádný problémy ,
Leden 15, 201312 r Autor A ještě něco chlapy,spotřeba je tak o litr až dva větší....je zima to chápu ale je možné že mi díky tomu term. Udává špatné data směsi když to řeknu tak
Leden 15, 201312 r nájdi si niekoho čo má diagnostiku a nechaj si to načítať,trebárs tam bude nejaká závada (čidlo teploty,lambda)...inak ten termostat by som vymenil
Leden 15, 201312 r pokud je ten term. k.o., tak motor pořád ohřívá kapalinu na provozní teplotu a tim pádem budeš mít i větší spotřebu... p.s . za jak dlouho se ti to ohřeje?
Leden 16, 201312 r Autor No docela dlouho právě vždy po pár minutách bylo chtít teplo:)teď jedu cca 10 minut a začíná to trochu:) Upraveno Leden 16, 201312 r od Malta citace předchozího příspěvku
Leden 16, 201312 r Tak pokud jsi to předtim měl ok a ted to trvá dýl tak term. je k.o. Mě se to začne zvedat při cca 3 km a to nemám karton :D akorát pořádně naředěná kapalina
Leden 16, 201312 r Autor Podívám se na ten term. a pojedu za kamarádem na pc,zatím díky za tipy,rady,a přílohy;) Pak se nápisů co a jak:)
Leden 21, 201312 r Autor Tak dál jsem nový term. teplota motoru teď ukazuje tak jak má,spotřeba skoro tak o 1L dolů Nová kapalina,odvzdušneno,kabiny filtr také nový. Ale topení není furt tak teplé jak bylo:( je možné že za to může recirkulace? Mlželi se mi skla a to hodně,zjistil jsem že při startu motoru se má otevřít ale zůstala zavřená Příčina byla že prasklo vodící kolečko na motorku...motorek oka..., Tak jsem to otevřel ručně a zajistil ,nepotřebují to, Ale myslím že by to nemělo mít vliv ,protože za jízdy je normálně otevřená
Leden 21, 201312 r Autor A nebo jinak,jaká by měla být teplota ventilátoru při cca -3, Třeba to je oka a jen se mi to zda,vezmu teploměr a zkusím to změřit na teplý motor. Prosím kdo má fabku 1.4 16v zkus té to změřit prosím:)zavřete všechny ofuky kromě jednoho větrák naplno:)
Leden 21, 201312 r taky mi to topí až po nějaké době , a když dám teplotu skoro na max tak teplota motoru prudce klesá (na panelu přístrojů) a jde čím dál chladnější vzduch z ofuků. nevím co s tím je. Dočasné řešení = čepice + rukavice :-D PS: chladící kapalina nevím kdy byla měněna- ne za dobu kdy vlastním auto, kabinový filtr jsme měnil , jde zjistit správná funkčnost termostatu krom uvedeného návodu viz. výše , pomocí VAG měření skupin?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.