Kllrt Vloženo 9. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2022 (editace) Ahoj, ze zajímavosti jsem je kouknul, co mám v autě za verzi, protože mám jednu z prvních FL O3 a mám verzi 1125. Pokud jsem správně četl, tak bych tam mohl dát 1440 tedy? Je někde nějaký seznam změn? Má to cenu upgradovat, když infotainment tak nějak funguje? Editováno: 9. Červenec 2022, autor: Kllrt Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krosta Vloženo 9. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2022 Ano, určitě je možné jej dát na 1440. Neviděl jsem nikde nějakou "historii aktualizací/změn", každopádně také bych to viděl stejně. Pokud vše funguje, zbytečně bych asi neaktualizoval. Kdybychom věděli, co tam je přesně za změny, tak to je jiná 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alda81 Vloženo 25. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2022 ahoj, nakonec jsem nahrál nesestříhaný průběh aktualizace na verzi SW MU: 1440 na Youtube https://youtu.be/VyAQL_8iIno, aby případní zájemci viděli, že to není nic hrozného, za tu hroznou hudbu se omlouvám, ale už jsem neměl sílu vybírat něco jiného - nemluvím tam, takže zvuk jde vypnout nástin změn co daná aktualizace mění na té předchozí jde vidět vždycky před spuštěním aktualizace, ale moc se z toho člověk nedozví, jako např. u mě bylo aktualizováno něco v MMX2, IOC, komplet RCC, MUTnrRef atd., ale tímto jsem se už dál nezabýval a ještě jednou díky za pomoc tady na fóru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
virtual Vloženo 26. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2022 @alda81 Vypozoroval jsi nějaké změny nebo zlepšení? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alda81 Vloženo 26. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2022 @virtual barevná grafika, náhledy v médiích se teď zobrazují u všech alb, předtím se mě nezobrazovaly u některých alb, zdá se mi lepší funkčnost, když mi někdo volá přes Android Auto, ale může to být placebo efekt, já telefon k telefonování používám spíše okrajově, já mám Columbusa z 99 procent jen na Android Auto, zbytek skoro nevyužívám a na tuto verzi se dá doinstalovat MIB More Incredible Bash, ale nevím jestli to má pro mě cenu, Andoid Auto/Apple Car mám aktivované, kdybych neměl tak by to mohla být cesta, jak to udělat zdarma , teda aspoň myslím :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alda81 Vloženo 29. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2022 @virtualještě jsem si vzpomněl, při zapnuté zadní kameře, v případě že se objeví nějaká překážka a zobrazí se model auta se zobrazenými senzory, se již nezakrývá černým pozadím okolí modelu auta, ale to je průhledné (viz. obrázek), tohle mi občas vadilo, když jsem neviděl část výstupu kamery, je toho určitě ještě víc :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
virtual Vloženo 1. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 1. Srpen 2022 @alda81 Dík za info! Musím se kouknout, co mám za fw. já. Kamera snad funguje správně, ale ty média mi taky nefungují na 100%... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alda81 Vloženo 1. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 1. Srpen 2022 @virtual kdyby jsi stahoval poslední verzi 1440 a z originálního zdroje to trvalo moc dlouho, tak mrkni do popisku u videa, mám tam odkaz na stránku s odkazem na mega.nz, mělo by to odtud jít rychleji 😉 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
virtual Vloženo 9. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 9. Srpen 2022 V 29. 7. 2022 na 17:01, alda81 napsal: @virtualještě jsem si vzpomněl, při zapnuté zadní kameře, v případě že se objeví nějaká překážka a zobrazí se model auta se zobrazenými senzory, se již nezakrývá černým pozadím okolí modelu auta, ale to je průhledné (viz. obrázek), tohle mi občas vadilo, když jsem neviděl část výstupu kamery, je toho určitě ještě víc :) Tak z továrny mám fw. 1240 a ten tmavší pruh (kvůli čitelnosti zobrazení?) mi to hází taky. Myslím, že žlutý i červený ukazatel překážky musí být vidět i bez tmavého pruhu. Columbus pozná, jestli je aktualizace kompatibilní s verzí HW? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krosta Vloženo 9. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 9. Srpen 2022 Ano, Columbus to pozná, ale není tam limitace v HW, takže to vezme bez problémů. z 1240 se může jít rovnou na 1440 bez jakýchkoliv problémů Pokud by s tím přeci jen náhodou měl Columbus problém, tak by o tom napsal potom, co bude kontrolovat metainfo 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
virtual Vloženo 10. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2022 @KrostaDík za info! Použiju ten tvůj postup bez zapnutého klíčku/tlačítka z minulé stránky, snad to původní bateka z roku 2018 dá (navi jsem zatím vždy aktualizoval za jízdy). 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alda81 Vloženo 14. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 14. Srpen 2022 ahoj, včera jsem aktualizoval infotainment v Superbu a doba aktualizace jednotky byla delší než 30 min, původně jsem nevěděl, jestli nedojde k automatickému vypnutí rádia po 30 min jako je tomu u aktualizace map, ale naštěstí se tak nestalo, tak kdyby se toho taky někdo obával, tak dávám tuto informaci na vědomost :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kusko Vloženo 3. Září 2022 Sdílet Vloženo 3. Září 2022 Zdravim, ktorý fw by som mohol updatnut na tuto verziu? 1440 by tam mohla ist? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krosta Vloženo 3. Září 2022 Sdílet Vloženo 3. Září 2022 (editace) Nejnovější možná je 1433, protože se jedná o MIB2, nikoliv MIB2.5 (který lze SW úpravou udělat, ale pak je potřeba jiný displej). Každopádně by bylo lepší udělat aktualizaci skrze SWDL, protože to bude velký skok ve verzi, tak je SWDL jistější. Pokud máš k dispozici diagnostiku, tak je potřeba v adaptacích/přizpůsobení povolit vývojářský/development mode a pak v servisním menu dát Testmode a tam SWDL Ještě se může stát, že to odmítne nainstalovat rovnou 1433, tak pak by bylo vhodné zvolit nějaký "mezi stupen" a provést aktualizaci ve dvou krocích. Editováno: 3. Září 2022, autor: Krosta Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alda81 Vloženo 3. Září 2022 Sdílet Vloženo 3. Září 2022 před 2 hodinami, Kusko napsal: Zdravim, ktorý fw by som mohol updatnut na tuto verziu? 1440 by tam mohla ist? ahoj, jak píše Krosta, máš MIB2, nikoliv MIB2.5, tzn. nejvyšší dostupná verze pro tebe je tato: SW Train: MHI2_ER_SKG11_K3343 SW MU: 1433 nemůžeš tam bez nějakých úprav cpát verzi pro SKG13 (MIB2.5), ale musí to být pro verzi pro SKG11 (MIB2), shodou okolností jsem dělal před 14 dny update ze stejné verze jako máš ty na 1433 viz. https://www.aldacerny.cz/2022/08/aktualizace-infotainmentu-columbus-mib2-ve-skoda-superb-iii/ prošlo mě to i bez SWDL, ale možná jsem mohl mít jen štěstí, update mi trval necelých 40 min Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krosta Vloženo 3. Září 2022 Sdílet Vloženo 3. Září 2022 Kompletní SWDL píšu kvůli tomu, že už se mi stalo, po aktualizaci z nějaké verze 03xx, že se tam neukázala možnost aktivace Android Auto a CarPlay. Když se provedla SWDL, tak se tam pak objevila a šla aktivovat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alda81 Vloženo 3. Září 2022 Sdílet Vloženo 3. Září 2022 v tom mém konkrétním případě, kdy jsem to aktualizoval známému, tak mu CarPlay pak fungoval, ale stát se může cokoliv a chybná elektrónka E13 může zapříčinit nějakou komplikaci 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kusko Vloženo 3. Září 2022 Sdílet Vloženo 3. Září 2022 před 4 hodinami, alda81 napsal: ahoj, jak píše Krosta, máš MIB2, nikoliv MIB2.5, tzn. nejvyšší dostupná verze pro tebe je tato: SW Train: MHI2_ER_SKG11_K3343 SW MU: 1433 nemůžeš tam bez nějakých úprav cpát verzi pro SKG13 (MIB2.5), ale musí to být pro verzi pro SKG11 (MIB2), shodou okolností jsem dělal před 14 dny update ze stejné verze jako máš ty na 1433 viz. https://www.aldacerny.cz/2022/08/aktualizace-infotainmentu-columbus-mib2-ve-skoda-superb-iii/ prošlo mě to i bez SWDL, ale možná jsem mohl mít jen štěstí, update mi trval necelých 40 min V com je vlastne iba rozdiel vo verziach? Pozrel som si postup, len som to v zivote nerobil a cihlu by som nechcel mat, preto sa pytam ci sa mi do toho oplati pustit :) zatial mi takto vsetko funguje jasne okrem mirrol linku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alda81 Vloženo 3. Září 2022 Sdílet Vloženo 3. Září 2022 (editace) já to taky předtím nikdy nedělal, nakonec jsem to po prostudování spustil na dvou autech v rozmezí 14 dnů, kdo se bojí, nesmí do lesa :D pokud se podíváš na konec videa, tak tam je vidět přehled, které moduly se aktualizovaly (co přesně všechny znamenají nevím, možná by se to dalo dohledat na netu), v tom Superbu, kde jsem to dělal měl i DVB tuner, jehož aktualizace trvala asi 10 minut, tak si myslím, že pokud jej tam nemáš, tak aktualizace bude o poznání kratší co vím z vizuálního hlediska, tak při couvání, pokud budeš mít v dráze nějakou překážku, tak ti nebude část obrazu z kamery zakrývat černé pozadí okolí modelu auta, ale bude už průhledné, myslím, že se řeší i problém s náhledy v médiích, ikony jsou pořád černobílé, ty změny jsou spíše pod pokličkou Editováno: 4. Září 2022, autor: alda81 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kusko Vloženo 3. Září 2022 Sdílet Vloženo 3. Září 2022 Alda 81 tak to vidím, ze si dam výlet do lesa :) dakujem za návod Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alda81 Vloženo 4. Září 2022 Sdílet Vloženo 4. Září 2022 (editace) držím palce, dej pak vědět, jestli se objevil nějaký problém nebo to bylo vše v klidu Editováno: 4. Září 2022, autor: alda81 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kusko Vloženo 4. Září 2022 Sdílet Vloženo 4. Září 2022 Dakujem uz sa to stahuje, no ako si najdem cas tk skusim, dufam ze s nic nedomrvi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kusko Vloženo 4. Září 2022 Sdílet Vloženo 4. Září 2022 Tak hlásim nezastavilo sa to bezi to, a úspešne aktualizované, tak a uz len skúšať ci ide všetko ako má 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alda81 Vloženo 4. Září 2022 Sdílet Vloženo 4. Září 2022 díky za informaci 😉 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krosta Vloženo 4. Září 2022 Sdílet Vloženo 4. Září 2022 A teď, pokud máš tu možnost, doporučuji aktivovat vývojářský režim pomocí diagnostiky, jít do režimu servisu, testmode a tam HMI Skin change (tak nějak se to jmenuje, nepamatuji si přesně) a zkusit jiný skin. Jeden z těch tří vypadá jako ten pro FL verzi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.