Přejít na obsah

Benzín do naťáku

Natur

Doporučené příspěvky

Zdravim všechny na foru.

Právě se mi povedla parádní blbost a hádám že ne levná. Do cca půl roku starýho Superba se mi povedlo natočit plnou nádrž benzinu (bylo tam už jen neco malo přez rezervu nafty). Tím jsem však neskončil a na tuhle směs jsem ujel cca 4 kilometry. Ze začátku to jelo v klidu, ale kdyz se mi auto začalo trochu cukat, tak jsem pojal podezřeni a auto odstavil. Bohužel po kontrole účtenky se moje noční můry staly realitou a já zjistil jakou hovadinu jsem to udělal. Auto je teďka odtažený do servisu a čekam na konečný ortel. Kamarád co se v autech hrabe to odhadnul že buď budu mít fakt štěstí a bude stačit benzin odsát, nahradit naftou a vyměnit filtry. Nebo hold půjde do háje i palivový čerpadlo a vstřiky. Jen se chci zeptat na další názor ať vim co mně čeká. Dík za odpovědi (pardon jestli je to špatně zařazeno ale u podkategorie Superbu jsem nejak tema opravy nemoh najit )

Editováno: , autor: Natur
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

lepšie to dať sem http://forum.skodaho...orum/209-motor/ ,a vybrať príslušný motor,ako do sekcie Octávií...a teraz k problému

dobre sa modli,nakoľko kamarád má pravdu...vyhoďte palivový filter a pozrite dnu do či sa tam nebudú lesknúť kovové piliny...ďalej môžete vyhodiť na vysokotlakovom čerpadle ventil dávkovania paliva..drží na dvoch šróbkoch..pod ním je sítko,ak tam budú piliny,tak je zle....vtedy bude nutné vymniť všetky súčiastky palivového systému..a cenu ani nechcem vedieť :(

prikladám ti foto,ako to vyzeralo v Touarégu známeho..u neho to skončilo výmenou motora

post-62595-0-12686800-1361017261_thumb.j

Odkaz ke komentáři

něco obdobného se před dvěma lety stalo svagrovi v jeho BMW 1er. Taky se spletl a do nafťáku nalil benzín. Výsledem byl naštěstí pro něj dobrý - stačilo vypustit nádrž, vyměnit filtry a pročistit palivovou soustavu. Totéž přeji tobě, zas by to nemusel být takový průšvih, když jsi to hned poté odstavil (švára tehdy ujel taky kousek, stejně jako ty).

V případě smůli viz příspěvek kolegy Libera :kol-32:

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...
  • o 10 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...