Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ja som sem japonské značky neťahal. Pointa bola v tom, že nie som blázon aby som platil za náhradný diel v značkovom servise, keď ten istým diel môžem mať cez internet za polovičnú cenu, aftermarket za tretinu. 

Vloženo

1.6 TDi 77kw prvý servis pri 30tis. km olej,filtre,čistenie klímy- 280€ a to ešte so zľavou :kol-133: 

Zarazila ma jedna vec (okrem ceny).Ďalší servisný interval je už po 15tis alebo jednom roku.To je zle nie?

Vloženo

a kto iný :D

no keď máš dlhý interval QG1 mali by v ňom pokračovať , každopádne by som ho skrátil na polovicu , keď aj nie v servise ale medzi dlhou prehliadkou by som menil olej sám ... Samozrejme len 507.00 , nič iné ...     

ale zdá sa mi to divné , TDi fabie mám denodenne a všetky majú krátky interval , tak neviem , treba pozrieť do servisky medzi kody čo tam je ... 

Vloženo

No to som čumel už pri preberaní auta že je tam QG1.Jasné mne je to v podstate jedno pretože ako si povedal aj Prassate vypúšťame každých 15.Zajtra som tam aj tak objednaný ráno.Už 3X tam idem z blikajúcou kontrolkou žhavenia (snímač teploty a plniaceho tlaku turba)

1X preflashovanie motor. softu

2X menení snímač

3X tam idem a poprosím chlapcov či by boli takí láskaví a neskúsili prepinovať štekre od RJ aj od čidla a pomerať ohmický odpor lebo ma už je...

Vloženo

Tak 1,6CR mala na blikanie žhavenia tuším aj nejaké TPIčko a aj som ho čítal len som zabudol čoho sa týkalo už . V poslednej dobe už ani na tieto vzdelávačky nejako nie je čas ...  

Ujo má 55kw CR a má krátky interval , v podstate je to jedno akurát v rámci tej záruky musí dodržovať ten interval , pritom keby je 30 a medzi tým to vymením ja tak sa výrazne ušetrí ,,, pozerám auto z IMPA Blava ...

Vloženo

neviem aké máš styky v škodovke ale ja osobne by som určite nejaké tri roky a 100 tis km ostal v autorizáku , vtedy sa ti to oplatí kvôli prípadnej kulancii na niečo , inak sa to neoplatí 

treba tam meniť vzducháč po 30 , palivový po 60tis , a olej po 15 a nebude problém 

Vloženo

neviem ja osobne by som poriešil ten interval na dlhý a na tie prehliadky išiel ,  a medzitým tie filtre a oleje menil sám ... do nejakých 4 rokov , potom ti aj  tak kulanciu zamietnu 

• o 6 měsíců později...
Vloženo

ahoj

chtěl bych se zeptat uzivatelu co všechno jim bylo vymeneno při garancni prohlídce při 60tis.

Jeden servis mi nabidl cenu 5000 a druhy 7500 tak si myslim,ze něco nebude vymeneno,nebo naopak něco vymeni co by ještě byt vymeneno byt nemuselo,vim ze v servisce to je popsane,ale tu jsem stratil.

Vim také,ze tam byla vymena chl.kapaliny,ale ze vylozene potřeba menit po trech a pul letech neni ,tak nevim,jeste jsi u obou servisu zjistim co vse jejich garancky zahrnuji,volala tam pritelkyne tak se na to nezeptala,proto se ptam Vas uzivatelu co Vam bylo meneno,predem dekuji

Vloženo

u benzínu "NIE JE" predpísaný výmenný interval palivového filtra (preto som sa ťa pýtal) ....avšak v niektorých servisoch sa držia nepísaného pravidla → výmena po 60tkm (schvaľujem)... 

Vloženo

měl by se měnit určitě- olej, olejový filtr, vzduchový filtr, pylový filtr, zapalovací svíčky, celková prohlídka vozu a potvrzení záruky mobility.Dále se u některých aut dělají přední brzdové desky, záleží jak kdo jezdí, ale 60t km už bývají některé na výměnu.

Prohlídka jen s filtry, olejem, svíčkama, mobilitou může skutečně stát přes 7t km.. maj prostě takové ceny, např. jen za výměnu pylového filtru- práce na 5 minut, chtěj 130kč bez dph, pylový filtr cena 500 bez dph, svíčka 350 bez dph.. prostě ,,simply clever,, a to se nebavím o ceně oleje- 499 bez dph castrol 5W30

Dle stáří auta se ještě dělá brzdová kapalina- po 3 letech , chladící kapalina? ale to si nejsem jistý..

Vloženo

Dekuji vsem za odpovedi,tu brzdovku jsem si asi spletl s chladici,vim,ze jedna byla po trech a potom kazde dva roky,hezky silvestr,az to budu mit za sebou dam vedet,co a za kolik

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...