baruska118 Vloženo 22. Duben 2013 Autor Sdílet Vloženo 22. Duben 2013 Teď to dalo pokoj. Ale když nastartuju, tak tam slyším ten řetěz :-( Nastartuju, udělá to vrrrrrrrrrrrr, třeba cca 5-10s a pak motor ztichne A po tom nastartování a během "vrrrrrrrrrrrr" se ručička dostane cca na 1500 otáček. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 22. Duben 2013 Sdílet Vloženo 22. Duben 2013 (editace) Jednoducho po štarte má motor krátkodobo vyššie otáčky. Robí to aj mne, ale ja mám väčšinou 1200 otáčok keď sa to stane. To že kedy to naštartuje s vysokými otáčkami a kedy nie som sa snažil sledovať, ale nenašiel som nejakú logickú súvislosť. Najprv som si myslel, že to robí iba v zime aby sa skôr zohrial motor, ale spravilo mi to raz aj tak že vonku bolo 20°C, auto stálo na slnku a o pár hodín skôr som jazdil, tj. aj keď už voda vychladla, určite bola nebola studená, ale minimálne vlažná. To isté olej. Nakoniec som sa na to vykašlal. Mám aktualizovaný soft, mením pravidelne olej (možno aj častejšie ako by bolo treba), dávam tam 0W, aby sa olej dostal čo najrýchlejšie všade kam treba, a ďalej to neriešim, lebo viac pre ten motor jednoducho nemôžem spraviť. To isté navrhujem aj tebe baruska118. Staraj sa o základnú údržbu motora, a kým sa to neide rozsypať, tak nič nerieš, jednoducho jazdi. Veď auto má slúžiť tebe. :-) Editováno: 22. Duben 2013, autor: Ivan Horváth Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
baruska118 Vloženo 22. Duben 2013 Autor Sdílet Vloženo 22. Duben 2013 Asi bych si tu spíš neměla číst ty horory o řetězích apodob. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 22. Duben 2013 Sdílet Vloženo 22. Duben 2013 Pro klid duše ne. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikyspf Vloženo 10. Květen 2013 Sdílet Vloženo 10. Květen 2013 (editace) Co se týká těch hadiček, tak mně tam dali ti koumáci v servisu nějaký černý pytel...cca 10000 Km to bylo v pohodě, ale už to začíná znovu. Až pojedu okolo, tak jim to tam hodím na hlavu Editováno: 10. Květen 2013, autor: mikyspf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 10. Květen 2013 Sdílet Vloženo 10. Květen 2013 mikyspf, mám rovnakú skúsenosť, a práve dnes som išiel okolo servisu (okolo iného než kde mi to už "opravovali"), tak som ich poprosil nech na to zase mrknú, tak za nejakých 10 minpt mi to spravili. Ešte som sa pod kapotu nepozeral, ale vraj mi palivovú hadičku preložili o jednu pozíciu na držiaku. Zatiaľ je všetko ok, uvidíme ako dlho to vydrží... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikyspf Vloženo 10. Květen 2013 Sdílet Vloženo 10. Květen 2013 A jakou z těch dvou hadiček ti přeložili? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miland42 Vloženo 10. Květen 2013 Sdílet Vloženo 10. Květen 2013 Zkuste se také podívat, jestli náhodou nedrnčí trubičky u ABS. Je to blízko palivových trubek a zní to úplně stejně. Mě to samozřejmě dělalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 11. Květen 2013 Sdílet Vloženo 11. Květen 2013 mikyspf, neviem čo prekladali kam, nebol som pri tom, od vtedy kapotu ešte neotvoril. Včera som ale drnčanie počul znovu, aj keď bolo trochu iné. miland42, máš foto foto ktoré to sú trubičky? Neviem kde je ABS... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 11. Květen 2013 Sdílet Vloženo 11. Květen 2013 Žlutě označena jednotka ABS Oranžově spleť trubičekZeleně palivové hadičky/trubičky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 11. Květen 2013 Sdílet Vloženo 11. Květen 2013 Vďaka. U mňa pravdepodobne riešili iba tie zelené.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 11. Květen 2013 Sdílet Vloženo 11. Květen 2013 Mě to taky drnčí. Ale v tom zeleně označeném mám již z výroby igelitový pytlík z nějakou pěnovou hmotou, nebo co to je. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 11. Květen 2013 Sdílet Vloženo 11. Květen 2013 tak to je fakt odfláknuté ten sáčok 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 11. Květen 2013 Sdílet Vloženo 11. Květen 2013 To víš, je to "simply clever". 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bitttpower Vloženo 11. Květen 2013 Sdílet Vloženo 11. Květen 2013 Takže stači sáček a je po problému,no vida jak je to snadne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 11. Květen 2013 Sdílet Vloženo 11. Květen 2013 Tím bych si nebyl tak jist, poněvač mě tam na volnoběh taky něco drnčívá. Ale si myslím, že to budou spíš ty trubičky od brzd - začalo to až po výměně rozvodů - asi tam mechoš s něčím hnul. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 11. Květen 2013 Sdílet Vloženo 11. Květen 2013 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 11. Květen 2013 Sdílet Vloženo 11. Květen 2013 Takže stači sáček a je po problému,no vida jak je to snadne Ja tam ten sáčok mám tiež, ale od drnčania bol pokoj iba na nejaký čas... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jairo Vloženo 11. Květen 2013 Sdílet Vloženo 11. Květen 2013 Ja mam podobny problem,aj ked nie na volnobehu.Uz sa mi par krat stalo,ze pri zahriatom motore a jazde v meste som pocul akoby 'nejaky uvolneny plast buchal pod kapotou' na strane spolujazdca.Pri jazde cca 2000 otacok OK,ale pri dupnuti na plyn 3-3500 otacok som pocul tento zvuk. Nenasiel som ale nic uvolnene. Tazko sa to vysleduje,pretoze to robi len sporadicky a nie hned od nastartovania prve kilometre.Ked sa to ale vyskytne,staci pridat motoru otacky a buchot pocut velmi jasne.Ked klesnu na cca 2000, zvuk je zas prec. Nemate niekto podobne skusenosti? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jairo Vloženo 12. Květen 2013 Sdílet Vloženo 12. Květen 2013 PS. k mojmu prispevku: mohla by to byt pripadne vytahana retaz rozvodov? Ak aj hej,nejde mi do hlavy,ze to rachoce len obcas pri vyssych otackach.Dnes som to chcel pocut znova a nic...ani na studenom motore ani pri rychlostiach 150km/hod ani na 2000 ani na 4000 otackach...za kazdu radu vdaka. Retaz mam vymeneny po 15.000km.Teraz mam 38.000 a uz to zas obcas zarachoti pri starte. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tavič Vloženo 13. Květen 2013 Sdílet Vloženo 13. Květen 2013 Jairo: to je divný s tím řetězem,známej má najeto přes 60tis km,rok výroby 2011,stejnej motor co ty a řetěz měnil jen jednou,je s tím spokojen,olej mu to nežere,ani se mu nedostává benzín do oleje,asi to zkrátka vychytal,nebo jak kterej motor se jím povede,zkrátka kumu dělali motor v páteční odpolední šichtě moc spokojenej asi nebude Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 13. Květen 2013 Sdílet Vloženo 13. Květen 2013 Taviči, a co je na tom divného? U tohoto motoru nic není divné - že to znovu rachotí po výměně rozvodů? Jsou zde na foru i lidi, co mají řetěž vyměněn již dvakrát... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tavič Vloženo 13. Květen 2013 Sdílet Vloženo 13. Květen 2013 no právě,někdo zde na foru psal,že mění řetěz dokonce zároveň z olejem,proto píšu,že známej má najeto 60tis km a řetěz má měněn jen jednou a podle něj je od té doby klid,nic nerachotí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jairo Vloženo 13. Květen 2013 Sdílet Vloženo 13. Květen 2013 Mne zatial olej nepribuda ani neubuda.Mam ale podozrenie,ze je v oleji viac benzinu ako je zdrave.V servise mi ale 2krat potvrdili,ze je v poriadku, tak preco im neverit :-). Retaz budem reklamovat tak za mesiac, ked pojdem na 3,servisnu. Snad sa zachovaju fer,tak ako pri prvej vymene. Hneva ma len ten divny zvuk.To sa bude tazko reklamovat,kedze sa to stava velmi sporadicky,ale zas o tom viac to cloveka vystrasi,ze spod kapoty sa siri zvuk akoby islo retaz utrhnut (vo vyssich otackach). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lubikSK Vloženo 13. Květen 2013 Sdílet Vloženo 13. Květen 2013 Dnes som si pri zohriatom motore bežiacom na voľnobeh všimol cvakanie podtlakom ovládanej clony vodného čerpadla , tak cca v 15s intervaloch, robí to ešte niekomu? Alebo to má súvis so žravosťou môjho auta? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.