Přejít na obsah

Škoda Kodiaq


schimmer

Doporučené příspěvky

Jednolitý styl je právě to proč se mi koncerny líbí prostě každý má jiný vkus a potřeby.


Sent from my iPhone using Tapatalk



Vnější vzhled by neměl být sjednocovaný. Neříkám, že nemají mít modely nějaké společné rysy spojující značku, ale každý model by měl vypadat do jisté míry originálně. Přehnaným sjednocením vnějšího vzhledu dochází pouze k jakési degradaci dražších modelů ve vyšší třídě a modely se stávají nezajímavými (viz. příklad Rapid, Octavia III a Fabia III, kde při letmém pohledu na přední část u tmavých barev nepoznáte na první pohled o jaký model jde - pokud nejste vyloženě maniaci na modely od koncernu a znáte detaily podle kterých je dokážete rychle rozeznat)... Interiér beru jako plus, že je podobný napříč modely.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V zásadě souhlasím měl jsem spíš na mysli interiér než exteriér. Nicméně lidé co si koupí Rapida jsou rádi že vypadá "skoro" jako Superb. A pro mnoho rodin v naší zemi je Rapid jediným možným řešením protože vyšší verze jsou nedostupné. A pak se posuneme do vyšší sociální skupiny a tak dál. No a všichni kromě movitějších mají jakýsi pocit luxusu a vyšší třídy než ve které jsou. A proto právě jsou si Škody podobné jako vejce vejci. Přitáhnout tak víc zákazníků ano degradace vyšších modelů je tak vlastně záměrná protože víc lidí žije v nižších společenských třídách a je tedy lepší prodat pět Rapidů vypadajících jako Superb než prodat jednoho Superba. Okolo mě se pohybuje mnoho osob co si koupí takové auto právě proto, že vypadá jako z vyšší třídy. A na tom Škoda zakládá svůj byznys. Sám teď kupuji nové auto a bude to Tiguan Ateca nebo Kodiaq no a pocit většího auta za podobnou cenu prostě roli hraje protože to vypadá jako jiná třída a ego je ego.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:D Jsme kdysi doma měli takový oranžovo-bílý odšťavňovač, dnes by měl asi 30 let, který měl nahoře takové otvory podobné očím a dělal hrozný hluk - jako dítě jsem se toho vždy bál :D

Vypadlo to podobě - vysoké tělo a těsně před horní hranou umístěné "oči", vypadalo to divně :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Interiér se mi docela líbí, až na ty výplně - uvidím v reálu na omak, ale působí to stejně nepohodlně a lacině jako v OIII.

Ale přijde mi to, nebo v té bílé fakt vypadá jako socka? Vpředu bez mlhovek v nárazníku působí, jako kdyby neměl připlacené mlhovky a vzadu ty plasty na nárazníku v kontrastu s bílou působí jako černé kliky a zrcátka základních verzí. Bílá se na něj tedy fakt nehodí..

Taktéž trošku nechápu designérskou vynucenost v podobě hranatých podběhů, které já obecně nemám rád, když do toho dají nijak velká kola, vzadu navíc docela vcuclá, jak je u škodovky zvykem..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk umístěno, odebráno a umístěno toto téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...