Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Tak vyskúšaj to relé.Nech ti niekto stláča mikrospínač a ty meraj na elektronike na čiernej 6-pólovej svorkovnici priechodnosť medzi kontaktami 5 a 6.Môžu byť vadné ešte káble od relé k motorčeku.Zabudol som,najprv odpoj poistku 31 ak budeš merať pri napichnutej svorkovnici.

Editováno: , autor: ramon
Vloženo

OK, vyzkouším a poreferuju :)

Tak vyskúšaj to relé.Nech ti niekto stláča mikrospínač a ty meraj na elektronike na čiernej 6-pólovej svorkovnici priechodnosť medzi kontaktami 5 a 6.Môžu byť vadné ešte káble od relé k motorčeku.Zabudol som,najprv odpoj poistku 31 ak budeš merať pri napichnutej svorkovnici.
  • o 2 týdny později...
Vloženo (editace)

Prosím nevíte někdo jak se dostat do kufru když prasklo lanko od ovládání od řídiče??? nevím v jakých místech prasklo zda v kufru nebo přímo u té páčky. Ještě sem se nedostal k tomu abych to nějak prozkoumal tak jen zbírám info abych to udělal napoprvé a nemusel rozdělávat a skládat pul auta jelikož nemám garáž. Je to Fabia combi rok 03

Díky za odpovědi :help: :help: :help: :help:

Editováno: , autor: Hawran
Vloženo
a ved mikrospinac nad znackou???

jaký mikrospínač?nemůžu otevřít kufr tak k zámku tudíž ani ke spínači se nedostanu pokud není ještě někde jinde

Vloženo

Otvoríš zadné dvere, odistíš zadnlú operu sedadla a vlezeš do kufru, na spodu v strede je plastový kryt ako je zámok, ten vytrhneš a uvidíš oranžový zámok na jednej strane je malá oranžová páčka z neho a ňou to otvoríš

Vloženo
Otvoríš zadné dvere, odistíš zadnlú operu sedadla a vlezeš do kufru, na spodu v strede je plastový kryt ako je zámok, ten vytrhneš a uvidíš oranžový zámok na jednej strane je malá oranžová páčka z neho a ňou to otvoríš

Ok díky mrknu na to

• o 1 rok později...
  • o 1 měsíc později...
Vloženo

Ahoj, mě to taky zlobilo a nakonec jsem přišel na to, že to dělaj dveře řidiče. Byl tam v háji mokrospínač a protože nechodil nedal příkaz řídící jednotce o odblokovaní zadního mikrospínače. Musel jsem otevřít jen máčkou zevnitř nebo jiný dveře který byli OK.

Tak uvidíš za vyzkoušení nic nedáš.

• o 2 měsíce později...
Vloženo

Tak jsem se dnes po dlouhé době dostal k řešení "záhady" otevírání kufru...

Proměřil jsem kdeco a všechny součásti se zdají být OK (viz. poznámky ve schématu) - jediné co mi vychází je chyba v ŘJ.

Podle schématu je po sepnutí mikrospínače v madle pin č.6 na XS5 ukostřen a tím by měl být poslán impuls k sepnutí relé XP1 (pin č. 5 a 6), které ovládá motor odskoku dveří. Bohužel u mne vše funguje, až do momentu sepnutí relé...

Dá se nějak vyčíst z ŘJ jednotky, kde je chyba, nebo ověřit ještě jiným způsobem? Případně jaké jsou možnosti opravy? :feve:

post-2916-1246135182_thumb.jpg post-2916-1246135535_thumb.jpg post-2916-1246135639_thumb.jpg

Vloženo

Tak jsem nechal auto pri oprave spojky otestovat primo v servisu a rekli mi v podstate to co uz jsem nameril a predpokladal sam (viz. obrazek v mem predchozim prispevku) - ze je chyba v jednotce komfortky :( Za kolik by se dala sehnat pouzita jednotka 6Q1 a co by obnaselo jeji prekodovani? Vzhledem k tomu, ze nefunguje "pouze" jedno spinaci rele by se teoreticky dala oprava resit primo na desce jednotky, ale tohle asi nikdo tusim nikdy nedelal a asi ani delat nebude, je tak? :help: Diky za info.

Vloženo

No myslel som,že už sa ani neozveš. :) Dal si si pekne načas s tou opravou. Asi máš niekedy toľko času,ako ja.Elektroniku mám presne takú doma.Neviem odkiaľ si,ale ak by si chcel,o dva týždne budem na morave.Môžem ju doniesť a aj nakódovať.

Vloženo

Mel sem podobny problem ze me nesli otevrit pate dvere. Po rozebrani vseho mozneho jsem nezjistil nic. Pak sem nikde vycetl ze kdyz se s autem rozjedes na rychlost vetsi nez 5 km/h tak RJ zablokuje otevirani kufru tj. odstavi el. ovladaci tlacitko na kufru (asi aby te nikdo nevybral na krizovatce). K naslednemu uvolneni tlacitka dojde az po otevreni dveri ridice. To signalizuje mikrospinac v zamku dveri ridice. Taaaakze pokud by nefungoval tenhle mikrospinac nedostala by RJ informaci ze si otevrel dvere a neuvolnila by tlacitko v 5. dverich. To byl presne muj problem, tak treba to bude taky nejaka takova ptakovina ;-)

Hodne zdaru.

Vloženo

Diky za tip. Akorat nevim nevim - pokud by to bylo mikrospinacem, tak by predpokladam nefungovalo ani rozsviceni svetla ve dverich a vnitrniho osvetleni po otevreni dveri? Osvetleni se normalne rozsviti po otevreni dveri ridice i spolujezdce, tak fakt netusim :feve:

Mel sem podobny problem ze me nesli otevrit pate dvere. Po rozebrani vseho mozneho jsem nezjistil nic. Pak sem nikde vycetl ze kdyz se s autem rozjedes na rychlost vetsi nez 5 km/h tak RJ zablokuje otevirani kufru tj. odstavi el. ovladaci tlacitko na kufru (asi aby te nikdo nevybral na krizovatce). K naslednemu uvolneni tlacitka dojde az po otevreni dveri ridice. To signalizuje mikrospinac v zamku dveri ridice. Taaaakze pokud by nefungoval tenhle mikrospinac nedostala by RJ informaci ze si otevrel dvere a neuvolnila by tlacitko v 5. dverich. To byl presne muj problem, tak treba to bude taky nejaka takova ptakovina ;-)

Hodne zdaru.

Vloženo

j@ja@:

To čo opisuješ sa volá uzamykanie po rozjazde, deje sa tak pri prekročení 15km/h a je to klasické uzamknutie všetkých dverí vrátane kufra, ak máš mikrospínač nad značkou. Dá sa to nakódovať samozrejme len u áut s origo centrálom a to si ešte nie som istý či to vedia všetky jednotky centrálu. Dvere sa znova odomknú buď to po vytiahnutí kľúča zo zapaľovania,alebo po otvorení niektorých dverí.

• o 2 týdny později...
Vloženo

Tak záhada s otevíráním kufru konečně (díky Ramonovi :)) vyřešena! Původně naplánovaná výměna BSG nebyla potřeba, protože se ukázalo, že moje jednotka nebyla na tuhle funkci vůbec nakódovaná :feve: Všechno proběhlo výborně, až na tu brutální bouřku na dálnici během cesty zpátky... Ještě jednou díky, Ramone :palec2:

post-2916-1247687613_thumb.jpg

No myslel som,že už sa ani neozveš. :) Dal si si pekne načas s tou opravou. Asi máš niekedy toľko času,ako ja.Elektroniku mám presne takú doma.Neviem odkiaľ si,ale ak by si chcel,o dva týždne budem na morave.Môžem ju doniesť a aj nakódovať.
Vloženo

Zdravim. Rad by som prispel do tejto temy. Mam totiz taktiez problem s 5. dverami. Mam mikrospinac nad SPZ, problem je ze niekedy sa kufor otvori, a niekedy nie. Vtedy pomoze len packa pri sedadle. Neviem, zatial som v tom nenasiel ziadnu logicku postupnost. Fabiu som kupil uz s dorobenym dialkovym + alarm od metasystems. Taktiez sa mi zda ze podla vybavy (cislo cez VAG-COM) bolo original centralne namontovane len na 4 dvere (v tomto som si nie isty). Neviem, zial, ako je to zapojene. Cital som tu o tom uzamykani pri rychlosti 5km/h...neviem ci to je pravda, urcite vsak nemam nakodovane aby sa pri prekroceni 15km/h zamkli dvere, a takisto viem, ze mam problem s mikrospinacom vo vodicovych dverach. Ma niekto nejake napady? Co by trebalo skontrolovat? Dakujem vopred vsetkym.

• o 2 měsíce později...
Vloženo

Fabia (dlouhá); otvírání páčkou u řidiče. Stává se, že dveře špatně otrvírají- vypadá to, jakoby mechanismus v karoserii otevřel zámek ve dveřích, ale dveře trochu odskočí a stejně zůstanou zaháknuté za "oko", jakoby málo odskočily. Celý jsem to rozebral ale na nic nepřišel :feve:

Vloženo
Fabia (dlouhá); otvírání páčkou u řidiče. Stává se, že dveře špatně otrvírají- vypadá to, jakoby mechanismus v karoserii otevřel zámek ve dveřích, ale dveře trochu odskočí a stejně zůstanou zaháknuté za "oko", jakoby málo odskočily. Celý jsem to rozebral ale na nic nepřišel :feve:

Příteli okřídleného šípu,

Je možné, že mechanismus zámku( v kufru) do kterého zajíždí dveře kufru, se nějakým způsobem uvolnil a tím může mimo jiné docházet k tomuto jevu. Dále může být více ohnutá páčka v mechanismu zámku, která je součástí ovládání v kufru. Již se to také tady řešilo. Pohledej. Radek.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...