Přejít na obsah

Zapojení autohifi


Doporučené příspěvky

Ahoj,

pořídil jsem si autohifi ale teď řeším problém,mám Octavku 1.9TDi.Baterku mám myslím na 70A ale u napájení k zesíku mám pojistku na 60A,takže když se to pokusím zapojit a zapnout tak bude po ní že?Vím že je to hloupá otázka ale radši se zeptám.Předem dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máš to v pořádku. Jištění podružných spotřebičů musí být vždy nižší, než je hlavní zdroj napájení. Je to jako u pojistek co máš v domácnosti. Všechna světla doma máš jištěna 10A, zásuvky zas 16A, avšak hlavní domovní jistič máš nejpravděpodobněji 25A. Z toho plyne, že zesík je jištěn jen na 60A a pokud jej přetížíš, spálíš jeho pojistku, ale neublížíš baterii, která zvládne zátěž až do 70A. V opačném případě by baterie nestačila pro výkon zesíku a pomalu a jistě by si jí zabil. Tvoji výhodou k instalaci autohifi je, že máš diesela, který potřebuje větší startovací proudy a má pro to taky dostatečně dimenzovanou baterii. Zvládne vyšší odběrové zátěže při startování a proto také zvládne v provozu výkonnější autohifi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...hodnota pojistky nemá nic společného s kapacitou baterie...důležitým údajem, který je nutný pro výpočet hodnoty pojistky je výkon zesilovače...pak až nastupuje ona kapacita baterie jak dlouho vydrží sestava hrát a to je úměrné její kapacitě a příkonu zesilovače.

Pokud bude v sestavě SW nedoporučuji hrát dlouho bez nast. motoru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...