Září 18, 20159 r viac ako 6 rokov by som ich tam nenechával , večné nie sú , inak je to na posúdení , bez rozobratia nezistíš nič , a zo starým to nemá význam skladať
Září 19, 20159 r Tak jsem vyměnil svíčky včetně oleje a filtrů. Díky zdejšímu foru to byla celkem hračka, asi nejdůležitější byla výroba vytahováku cívek ( ještě ho trochu dotuním ) . I když máme Seat Ibiza 1.4 16V jedná se o stejný motor jako je ve Škodovce. Ještě jeden zásadní poznatek při výměně svíček - pro povolení / utažení je potřeba použít svíčák jehož venkovní průměr je maximálně 22mm protože širší se do motoru prostě nevejde !! Použité svíčky NGK ZFR6T-11G. Průběh výměny na Rajčeti : http://czjawa.rajce.idnes.cz/vymena_oleje%2C_filtru_a_svicek_u_motoru_koncernu_VW_1.4_16V_r.v_2011/
Září 6, 20169 r Ja som dal NGK ZFR6T-11G,predtým tam boli Bosch FR7 HC+ ,po 45 000 km,boli úplne v pohode suché a pekne vypálené.Odtrh som neupravoval,no musím povedať že po výmene som si všimol že studený štart mi trvá dlhšie ako na tých pôvodných,tam to chytalo na brnk za studena a na NGK-áčkach musím točiť aj 2-3-4 sek.za studena,zohriaty no problem,iba toto žiadne iné rozdiely.S NGK mám dobré skúsenosti aj na HTP/LPG. Upraveno Září 14, 20177 r od kimmi
Prosinec 29, 20186 r Chcel by som oživiť túto tému na motore 1.4 63kw BXW LPG, potrebujem vymeniť zapaľovacie sviečky a ako tu čítam aj na LPG dávate originál sviečky, preto som sa rozhodol aj ja -kupil som Bosch FR7 HC+ Made in Russia,lenže ked som vyberal pôvodné mal som tam sviečky na LPG - BOSCH Iridium r6 FR6LI 332S a tie boli asi o cca 3,5mm kratšie ako nové FR7 HC+ -tak som ich pre istotu nedával z dôvodu že nové su dlhšie a tým pádom či by neprišli do stretu s piestom ....alebo nové sú nejaký nepodarok a preto sú dlhšie.???Nemá niekto s tým nejaké skúsenosti??? Hoci na oboch píše dlžka závitu 19mm ale v reále nie sú rovnaké. vid foto: Za každú radu veľká vďaka. Upraveno Prosinec 29, 20186 r od maruten1707
Prosinec 29, 20186 r No ono pôvodné ti už opálené majú cca 48tis najazdené na LPG a motor štratuje aj ťahá vcelku OK (odtrh nové majú 0,7mm a teraz po 48tis odtrh čo som meral majú 0,75mm)-aspoň ja nepociťujem žiadne negatíva ale už by to chcelo vymeniť lebo je to predsa len LPG, ale mne ide o tie dlhšie či môžu byť. A či vôbec môžu byť dlhšie od toho závitu smerom k elektrode. Upraveno Prosinec 29, 20186 r od maruten1707
Prosinec 30, 20186 r Nemá naozaj nikto s tým nejaké skúsenosti-alebo proste tie sviečky aj ked sú dlhšie nijako motru by nevadili???
Prosinec 31, 20186 r Prípadne nemá niekto doma staré použité sviečky z motora BXW(1.4 63kw) -NGK ZFR6T-11G alebo Bosch FR7 HC+ aby mi vedel odmerať dlžku od podložky čo je na zavite až po ten zahnutý pliešok tak ako na foto: Upraveno Prosinec 31, 20186 r od maruten1707
Prosinec 31, 20186 r Důležitá je délka závitu a tu máš mít 19 mm. Jinak - výměna iridiových svíček za svíčky s měděnou elektrodou je downgrade. Ale dělej jak chceš.
Prosinec 31, 20186 r Kupujete svičky NGK které jsou vyrobené v polsku a na obalu piše made in poland Bosch je vyrabený v ukrajinsku a piše made in germany
Prosinec 31, 20186 r ok viem že tie medené oproti iridovým budu o triedu nižšie ale dostal som sa k ním na nízku sumu tak aspoň vyskúšam,ked budú robiť neplechu tak pôjdu tam nové iridové,mne išlo o ten rozmer v prvom rade..a tiež mám 27mm ako písal vyššie kimmi, takže diki moc Upraveno Prosinec 31, 20186 r od maruten1707
Prosinec 31, 20186 r ja mám teda NGK japan , hlavne nerozumiem tejto asociálnej alchýmii , riešia sa tu sviečky na auto kde stoja doslova smiešne peniaze , tie NGK sú možno 8eur kus
Březen 1, 20196 r Vraciam sa späť k téme, vymenil som sviečky za bosch Bosch FR7 HC+ a auto ide v pohode na benzín i LPG (akurát odtrh upravený z 0,9mm na 0,7mm). Nie sú poznať zatiaľ žiadne negatíva.
Březen 4, 20196 r Teraz som menil sviečky Bosch za Bosch FR7 HC+ po 30 000 km,sú úplne v pohode a žiaden odtrh som nemenil,to som robieval na Felicii kde bol podtlakový systém.
Březen 4, 20196 r Ok a taktiež máš LPG ale asi sekvenčné ? no neviem ja som odtrh ho trocha upravil lebo bolo písane na viacerých debatách aj na iných forach....A inak koľko Litrov LPG ti vojde do nádrže-mne do roomstra vojde niečo okolo 37-38litrov nie je to málo na Roomstra Upraveno Březen 4, 20196 r od maruten1707
Březen 7, 20196 r V 4. 3. 2019 na 14:12, kimmi napsal: Teraz som menil sviečky Bosch za Bosch FR7 HC+ po 30 000 km,sú úplne v pohode a žiaden odtrh som nemenil,to som robieval na Felicii kde bol podtlakový systém. Aky bol dôvod vymeny už pri 30tis. len pre klud duše alebo?
Únor 24, 20205 r Použil niekto na F2 1.4 16V tieto sviečky ZFR5P-G-uvádza sa pri nich že sú vhodné aj na tieto motory BXW CGGB?Vždy sa tu uvádza iný typ NGK ZFR6T-11G,použival niekto tie prvé spomenuté. https://www.mototech.sk/NGK-sviecka-1-2HTP-1-4-16V-1-6-101905601B-d3909.htm
Březen 12, 20205 r Včera jsem se podíval na svíčky (Bosh FR7) po 2 letech a najeto asi 35 000 km. Už jsem zaznamenal po startu studeného motoru (občas) malinké vynechání,nebo nepravidelný chod. Když jsem je vyndal byly naprosto čisté(keramika u elektrod bílá),ale odrth byl velký-tak 1,2 - 1,3mm. Tak jsem je poklepal a merkou nastavil na 1mm,nechám je dál běžet,uvidím jak se budou chovat ! Ty první z fabriky (Champion),byly asi po 40 000km úplně KO (opálené,velký odtrh) a auto mi nechtělo moc jet,nahradily je současné Boschky. Budu dělat i výměny oleje a všech filtrů,tak jsem dal hned nový vzducháč motoru. No to bylo vše hned jinak a dnes cestou do práce si užíval ,jak mi to hned líp jede a akceleruje. To zlepšení mě až překvapilo ! Jinak zapalovací cívky vytahuji dvěma šroubováky do protivky a páčím bud v místě konektoru,nebo když je málo místa tak i za samotné zapalování. Takže Boschky pojedou dál a uvidím kolik vydrží.
Březen 12, 20205 r Na to pozor ak bude velka medzera, odchadzaju cievky, prerazia sa a treba novu. Hlavne u jednej serie vyroby to bolo markantne.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.