Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Nemáte někdo zkušenosti?

Stále mi přibržďují pření kola, válečky jdou krásně rukou zamáčknout, desky chodí také krásně, vyměnil jsem brzdovku kompletně odvzdušnil a vyměnil jsem vodící čepy "spodní už šly docela ztuha"

a pořád to samé :(

Mohl by to být hlavní brzdový válec? auto má najeto 140tis Km takže nic co by tomu napovídalo.

V servise mi říkali že by to mohly být gumičky v brzdičích, ale to se mi nezdá když jdou krásně zamáčknout.

Nebo ještě hadičky?

Neřešil někdo ten samý problém? 

Díky za rady které pomůžou..

Gumičky plní funkci "vrácení" pístku.

Pístek na gumičce mírně "pruží". Při brzdění a uvolnění pedálu, pístek v gumičce v podstatě vůbec nechodí, jen "pruží" co mu gumička dovolí.

No a pokud bude gumička unavená do té míry, že sice ještě těsní, ale pístek neudrží, může být to co říkají v servisu.

Ty pístky by neměly chodit nijak zvlášť lehce. Bez drhnutí, ale v podstatě dost ztuha.

No, ty hadičky jsou taky možné. Už tu někdo popisoval, že byly uvnitř zpuchřelé a fungovaly jak zpětné ventily. Jedním směrem propouštěly, ale zpátky nic.

post-57881-0-71198200-1370405771_thumb.p

To bys ale nezatlačil pístky vůbec.

• Autor

díky moc za info, tedy mám vyměnit gumičky na válečcích projistotu i hadičky a měly by to být OK?  

Hlavním válcem by to asi být nemělo že? to by přibržďovaly i zadní?

Hlavním válcem, co? Maximálně, že by opět neuvolnil tlak a pořád by ty písky dotlačoval.

Zde by byly zhruba stejné příznaky jak s hadičkama, čili pokud můžeš pístky vtlačit, válcem to asi nebude.

Vyměň gumičky. Prozatím nejlevnější varianta. Dál můžeš pokračovat hadičkama a až na konec válec.

• Autor

díky moc jdu je tedy objednat a dám zprávu

ten problém s hadičkami sa tu riešil v sekcii Felícií ...u OI som sa s tým ešte nestretol,ale vylúčiť sa to nedá

• Autor

Tak jsem vyměnit gumičky byl to neskutečný ranec protože mám brzdy z R32 takže jedině originály a pro jistotu jsem vyměnil i hadičky ať je klid, když jsem vyjel byl to luxus prostě to fungovalo jak má žádné přibržďování, ale po ujetí cca 40 km klidnou jízdou to zase začíná pomalu přibržďovat sice né tak moc jako předtím, ale obávám se že se to vrátí do starých kolejí :(

Už jsem z toho nešťastný :(

Hele pořádně tlakově odvzdušnit!!!!!!!!!!!!!!!! U mne to pomohlo!!!!!!!!!

• Autor

dělal jsem to odsávačkou, je ale pravda že když jsem odvzdušňoval zadní šla krásně jen brzdovka bez bublinek, ale ten předek pořád se vzduchem  :( ale pedál je tvrdý!

Jak se to dělá tlakově?   

Upraveno od rosta.rs

Hele. Já jsem ted měnil zadní nápravu. Měl jsem to celé rozebrané tak mi vytekla vsechna brzdovka. Normálně jsem to odšlapal a nic. Pořád to nechtělo brzdit. Tak znovu a byl pravě problém že mi zadek lehce pribržďoval.

Odvzdušňoval jsem i ABS a i brzdový válec a pořád nic.

Nakonec mi kamarád půjčil tlakovou sadu na odvzdušnení. Na nadobku s brzdovkou jsem pridelal nadobku s brzdovkou a tak se připojila na kompresor ( 1,2bar ) nebo se dá připojit přímo na vzduch z kola. A pak jsem vlézl ke kazdemu kolu a jen povoloval odvzdušňováky. Tolik vzduchu co v tom bylo by jsi nevěřil. Až po tomto a znovu odvzdusneni ABS je pedál úplně nahoře a tvrdý jako šutr.

• Autor

Nojo ale já mám právě pedál tvrdý při jízdě to brzdí perfektně ale pořád přibržďuje ten předek :( 

• Autor

Ještě takový poznatek.

Když auto nechám přes noc odpočinout tak to pak na druhý den když vyjíždím z garáže nepřibržďuje až po pár kilometrech a několikrát přibržďení to začne :( 

Asi ještě zkusím ten válec :(

• 2 týdny později...

A máš horká kola po jízdě?

• Autor

jj jsou kola teplé i kotouče jsou teplé když vyjedu z chladnými ujedu cca 1km a jsou teplé né že by mě spálily a zadní jsou úplně studené

To je divný když máš všechno nové  :kol-32:

• Autor

krom brzdového válce, zkoušel jsem i odpojit jednotu ABS/ESP jestli to nedělá ona a bylo to samé :(

ahoj,někdy to dělají ty hadice co vedou k brzdičům,odloupne se uvnitř kus a udělá to tam tak zvanou zpětnou klapku...už jsem se s tim setkal mockrát a řeknu ti že docela sranda na to přijít

Mně drhly destičky, když neodskakovaly od kotouče, protože se třely více po brzdiči, očistil jsem a je to v pohodě. Pokud máš toto dobré, tak se ti tam destičky asi nějak vzpříčí, zkusil bych dát jiné.

ahoj,někdy to dělají ty hadice co vedou k brzdičům,odloupne se uvnitř kus a udělá to tam tak zvanou zpětnou klapku...

To už jsem psal a 7.6. je vyměnil.

To co píše psurn s tím příčením, má taky logiku.

• Autor

jj hadičky jsou vyměněné a destičky jdou lehce jsou nové originály žádná čína tak by se příčit neměly ale podívám se.

Mám ještě jedno RSo "firemní" kde je vše OK a hlavně série :) tak udělám pokus, že vyměním brzdiče s kotoučema mezi sebou a uvidím.

Jojo goody nápad.

• 4 týdny později...
  • Autor

Tak vyřešeno!!
nejspíš to bylo způsobeno tím, že jsem měl úplně nové kotouče i desky a potřebovalo si to sednout po ujetí cca 2500km už je to OK :)

no to je pekná doba ti poviem...ale hlavne,že to šlape ;)

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.