kocur.peto Vloženo 16. Červen 2015 Sdílet Vloženo 16. Červen 2015 (editace) ahojte tak žiaľ problém sa objavil znova - resp. vyzerá to tak, že to elektronické odpojenie EGR ventilu z RJ nebolo účinné. po čase sa zasa objavili symptomy ktoré už boli aj predtým - po rozjazde zo studeným motorom, /pri prvotnom rozbehu auta/ auto nevedelo preradiť /medzi 2. a 3. prevodovým stupňom/ po tlačení plynu nešlo plynule do otáčok ale ako keby zasekne na druhom prev. stupni, dusilo ho, pritom mierne triaslo autom, bolo počuť škŕkanie od motora - až po uvoľnení plynu a následnem prudkom zošliapnutí plynového pedála sa auto rozbehlo a už potom preraďovalo ako má .... toto robí iba za studena /keď auto dlho stojí/. za tepla je zasa počuť medzi 1600 - 2100 ot. syčanie /ako keby kdesi prepúšťal vzduch a pri preraďovaní prvých troch stupňov /najčastejšie/ ho ako keby pridusí a až potom preradí. Iba keď sa rozbieham dole kopcom alebo pri veľmi jemnom plyne tak auto preradí relatívne plynule /bez dusenia, držania otáčok, šklbania a rachotu od motora/ prosím o akúkoľvek radu ako to odstrániť. pozn. menená mechatronika, vymenená kabeláž ku vstrekom, ABS snímače a vstrekovače podľa diagnostiky v poriadku, EGR elektronicky aj mechanicky odpojený. viete niekto čo to môže spôsobovať? mám O2 combi, r. 2007, elegance, 1,9 tdi 77 kW, DSG, kód motora BLS s DPF /naj. 190 tis. km/ kocur.peto@azet.sk Editováno: 19. Červen 2015, autor: kocur.peto Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kocur.peto Vloženo 19. Červen 2015 Sdílet Vloženo 19. Červen 2015 (editace) tak nakoniec - vyzerá to tak, že bol problém v turbe a jeho opotrebení. zohnal som kontakt na chlapíka, ktorý mi upravil variabilitu turba - resp. reguláciu tlaku turba /vraj dávalo veľmi veľa tlaku a potom to vracalo cez sacie potrubie a ukazovalo vysoké hodnoty váhy vzduchu/. vraj ako keby mi ušetril peniaze za repas turba a predlžil životnosť turba v aute. po čase ak sa auto bude správať podobne - tak už bude treba urobiť ten repas. Ale nepamätám sa, resp. nezažil som od minulého roka ako plynule jazdí automat ... resp. dsg prevodovka ... takže vyzerá to tak, že problém je u mna "snád" definitívne odstránený a keď sa bude opakovať, už viem, kde mám hľadať chybu PS: ale odvtedy ako mi ten pán upravil cez sw reguláciu tlaku turba /ubral mi tlak na turbe/ bez zmeny resp. zníženia výkonu - auto za studena pekne a plynule bez zvyšovania otáčok alebo trasenia a dusenia a šklbania krásne preradí a naopak pri teplom motore nepočuť už to syčanie a citeľné zvýšenie /trhnutie/ otáčok a až následné preradenie /väčšinou z dvojky do trojky/ ale preradí už v nižších otáčkach a plynule ... resp. keď ide auto do záberu tak si dvojku podrží tak dlho ako je potrebné ale už netrhne tak citeľne ako keby znova zaradilo tú istú rýchlosť. a hneď ako som odišiel z jeho dielne na cestu oba problémy sa vyriešili prakticky okamžite. počas toho roku čo som mal nervy jak šlak to bola úplne iná jazda - resp. už som ako keby čakal kedy to urobí znova - a neurobilo :-) helou :-) Editováno: 28. Červen 2015, autor: kocur.peto Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 30. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2015 Safire, kolik stejných dotazů ještě hodláš napsat? Nastuduj si pořádně pravidla fora. Jsi zde mimo téma. Takže to tady promažu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TritonX Vloženo 17. Září 2015 Sdílet Vloženo 17. Září 2015 Zdravím, po výmene oleja v DSG pri necelých 180.000 km (original Škoda servis) som spozoroval, že po pustení plynu sa mi mierne zakolíšu otáčky (možno v radovo destiatkach otáčok a najmä na 5. a 6. stupni), to isté, ak potom následne jemne pridám plyn. Nedeje sa to často, snažil som sa pozorovaním nájsť nejaký súvis s niečim iným, ale neviem. Skúšal som aj nahrať video, ale práve vtedy to fungovalo skvelo. Inak radí perfektne, žiadne kopance ani zvuky, to isté ani pri radení z P do D alebo do R, len tie kolísajúce otáčky ma veľmi znervózňujú. Môže to mať súvis s výmenou oleja? Kupoval som pri 125.000 km s tým, že olej v DSG som dával meniť hneď po kúpe (v servisnej knihe bola prvá výmena pri cca 60.000 km) a teraz pred 180.000 km znova. Mám pocit, že predtým som niečo také nespozoroval. Octavia II combi po fl, rok 2009, 1,9 TDI PD BLS s DPF Za odpoveď diky P.S.: Pred výmenou oleja v DSG som bol asi týždeň v strese, lebo mi jeden (skúsený) mechanik povedal, že nemení olej v DSG, lebo sa po výmene často vedia vyskytovať problémy. Odvtedy som asi auto-hypochonder a vždy pred nasadnutím do auta mám veľmi zlý pocit, že sa mi po ceste rozsype celá prevodovka. P.S. 2: Ak som to sem vložil zle, tak sa vopred ospravedlňujem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
David C3 Vloženo 17. Září 2015 Sdílet Vloženo 17. Září 2015 Kluci, kolik máte najeto na 7st DSG?? myslím bez problému.. Vydrží např 140tis km? mám druhé 7st dsg ale ta první vydržela cca 55tis km . Snad už na om VW zapracovalo a vydrž 7 kvatlu je lepší Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jaja01 Vloženo 17. Září 2015 Sdílet Vloženo 17. Září 2015 Já mám zatím na 7DSG bez problémů 100 tisíc, Tiguan. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
farkihome Vloženo 18. Září 2015 Sdílet Vloženo 18. Září 2015 Superb 1.8T, 7° DSG, r.v. 2010, mechatronika umrela pri 140.000 km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
omicron Vloženo 19. Září 2015 Autor Sdílet Vloženo 19. Září 2015 O2 1.8TSI L&K, 7DSG, 140.000 km nyní, ale občas při velké zátěži (např. popojizdeni po Praze) mě to na 2ce poskube, v servise tvrdí, že potřebná výměna spojkového koše. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
farkihome Vloženo 19. Září 2015 Sdílet Vloženo 19. Září 2015 Este aby som upresnil, pri 75.000 km vymena oboch spojok kvoli vibraciam pri rozbehu. Toto bolo v ramci zaruky. Ak si to napocitam, v prevodovke mam servis za 2.700 € (platil som nastastie len 300 €, zvysok zaruka + kulancia). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kocur.peto Vloženo 3. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2015 Zdravím, po výmene oleja v DSG pri necelých 180.000 km (original Škoda servis) som spozoroval, že po pustení plynu sa mi mierne zakolíšu otáčky (možno v radovo destiatkach otáčok a najmä na 5. a 6. stupni), to isté, ak potom následne jemne pridám plyn. Nedeje sa to často, snažil som sa pozorovaním nájsť nejaký súvis s niečim iným, ale neviem. Skúšal som aj nahrať video, ale práve vtedy to fungovalo skvelo. Inak radí perfektne, žiadne kopance ani zvuky, to isté ani pri radení z P do D alebo do R, len tie kolísajúce otáčky ma veľmi znervózňujú. Môže to mať súvis s výmenou oleja? Kupoval som pri 125.000 km s tým, že olej v DSG som dával meniť hneď po kúpe (v servisnej knihe bola prvá výmena pri cca 60.000 km) a teraz pred 180.000 km znova. Mám pocit, že predtým som niečo také nespozoroval. Octavia II combi po fl, rok 2009, 1,9 TDI PD BLS s DPF Za odpoveď diky P.S.: Pred výmenou oleja v DSG som bol asi týždeň v strese, lebo mi jeden (skúsený) mechanik povedal, že nemení olej v DSG, lebo sa po výmene často vedia vyskytovať problémy. Odvtedy som asi auto-hypochonder a vždy pred nasadnutím do auta mám veľmi zlý pocit, že sa mi po ceste rozsype celá prevodovka. P.S. 2: Ak som to sem vložil zle, tak sa vopred ospravedlňujem. čau ... už si zistil čo bolo príčinou zakolísania otáčok? - myslím, že s DSG prevodovkou to nemá súvis ... ale som zvedavý ak si to už poriešil ... diagnostika nič nepovedala? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 3. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2015 P.S.: Pred výmenou oleja v DSG som bol asi týždeň v strese, lebo mi jeden (skúsený) mechanik povedal, že nemení olej v DSG, lebo sa po výmene často vedia vyskytovať problémy. Odvtedy som asi auto-hypochonder a vždy pred nasadnutím do auta mám veľmi zlý pocit, že sa mi po ceste rozsype celá prevodovka. ak sa v prevodovke mení od začiatku a pravidelne,tak problémy sú skoro nulové (myslím súvis s výmenou).... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TritonX Vloženo 3. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2015 (editace) Zdravím, nevyriešil som to zatiaľ nijak, diagnostika neukázala nič. Musím zájsť do servisu, nech s tým niečo spravia, vraj je jednou z možností aj to, že sa im podarilo dať mi nesprávny olej. Problém s otáčkami sa prejavuje nejak takto: https://www.youtube.com/watch?v=h8_WYX5XxtA Editováno: 3. Říjen 2015, autor: TritonX Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kocur.peto Vloženo 9. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2015 neviem aký si dával olej - ja som tiež nedával originál a auto ide bez problémov. vieš kde ti to menili? akú značku oleja a typ ti tam dávali? a či dali toľko, koľko treba? skús zistiť. a skús ísť na diagnostiku k niekomu kto sa tomu naozaj rozumie ... neviem odkiaľ si ale mám typ na super maníka z TN /mne pomohol keď už všetci zlyhali a tipovali zle/. a podľa videa ťažko povedať ... ale myslím, že olejom to nebude ... možno to bude motorická chyba a nie chyba prevodovky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maca02 Vloženo 22. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2015 Mám DSG7 a motor 1.4 TSI 90 kW z roku 2010. V článku http://www.autorevue.cz/test-ojetiny-volkswagen-passat-cc-neprakticky-nudny-ale-docela-dobry v kapitole "Na co si dát pozor" se v odstavci "Méně rychlostí je více" na konci píše o kolísajících otáčkách motoru při zrychlování do kopce a že je to údajně nějaký problém těch automatů. Ví někdo víc? Občas se mi to totiž děje, je to nahodilý jev, ale občas se to děje a já netuším čím to je. Řekněme že jedu do kopce na 2000/min (typicky 4. rychlostní stupeň), mírně zrychluju a motor netáhne plynule, táhne jakoby v krátkých vlnách víc/míň a ten kolísavej tah je cítit v sedačce. Vlny se střídají řádově po 2-3 vteřiinách. Když se motor dostane následně do vyšších otáček (4000/min), problém ustane. Má někdo tip? Dělá to už hodně dlouho bez ohledu na sw v řídící jednotce a sw v řídící jednotce DSG (oba updatovány). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Austin Vloženo 28. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 28. Listopad 2015 Ahoj, měl bych dotaz. Mám 7DSG 1,8, cca 140tkm, po nastartování a ujetí několika km mi začal blikat symbol klíče (normální klíč 13 oboustranný ..ne klíč od dveří) v poli kde se zobrazuje zařazený stupeň na maxidotu vpravo nahoře, střídal se s číslem stupně, celou dobu. Druhý den a třetí den nic, auto jede normálně. Nemám tedy co ukázat v servisu.... v manuálu se o symbolu blikajícího klíče v tom poli napravo nahoře nic nepíše. Olej převodový měním pravidelně, teď byl ve 120tkm. Děkuji za fundované odpovědi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 28. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 28. Listopad 2015 To ze uz na pristrojovce nic neblika neznamena, ze by v servise na diagnostice nic nevycetli. Podivej se na tyto stranky, posledni zavada. Pise se tam o blikajici kontrolce klice. Zadnou zkusenost s tim ale nemam. http://www.prevodovky-sixta.cz/index.php/opravy-mechatronik-7st-pevodovek-dsg Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
farkihome Vloženo 29. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2015 Mal som to rovnako, skoncilo to vymenou mechatroniky. Mam ju v SUPII a mal najazdenych 140.000 km. Len by ma zaujimalo, ze ako a kde ti menia v tej prevodovke olej? Ten sa totiz menit neda. Teda da, ale su tam dve oddelene olejove naplne, v prevodovke a v mechatronike. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 29. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2015 Olej v DSG se mění co 60.000km,takže pokud někdo dělal v 60 a pak ve 180 tak je to docela pozdě. Nechápu,jak někdo může dát neoriginál olej,docela risk,stačí si přečíst Sixtovy stránky. Jinak klasické 6 st.DSG nemá oddělenou náplň.při výměně se musí dodržet pracovní postup,teploty,nic víc nic míň a mít na to přípravek.Samo vyměnit i filtr. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Austin Vloženo 29. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2015 Lucas, diky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 29. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2015 Olej v DSG se mění co 60.000km,takže pokud někdo dělal v 60 a pak ve 180 tak je to docela pozdě. Nechápu,jak někdo může dát neoriginál olej,docela risk,stačí si přečíst Sixtovy stránky. ale on ho mení pravidelne,tu to píše ...o neoriginále oleja ani zmienka Olej převodový měním pravidelně, teď byl ve 120tkm. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maca02 Vloženo 30. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2015 Austin: co mám okoukaný, tak vždycky když je něco s číslem zařazenýho stupně (bliká, není, čísla se střídají, ...), tak je to mechatronika. Chtělo by to ale diagnostiku. Olej v DSG7 je podle VW doživotní náplň. Jestli ho někdo někdy vyměnil, tak je to jedině plus. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jaja01 Vloženo 30. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2015 Olej v DSG7 je podle VW doživotní náplň. Jestli ho někdo někdy vyměnil, tak je to jedině plus. a na to jsi prisel jak? me ve vw rekli "pravidelne po 60 tisicich", tak to tak delam Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Austin Vloženo 30. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2015 Přesně tak. Doživotní náplň neexistuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 30. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2015 U 7 st DGS jsou pokud já vím suché spojky,tak ano VW píše,tak jako u manuálu doživotní náplň. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
farkihome Vloženo 30. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2015 V 7° DSG sa olej teda nemeni. Mozno v casti prevodovky, kde potreba vymeny oleja je rovnaka s potrebou vymeny oleja v klasickej mechanickej prevodovke. V mechatronike sa podla mojich informacii olej vymenit ani neda, kedze v tejto casti prevodovky je olej "pod tlakom" 3 bary. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.