Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• o 7 měsíců později...
Vloženo

Zdravím, chci se zeptat. Mám docela problém se zadní nápravou. Minulý rok, konkrétně v červnu jsem měnil zadní tlumiče, uložení, prachovky. Tlumiče od Sachs, uložení Febi.

Jde o to, že po novém roce začlo horní uložení vpravo vzadu klepat.. přisuzoval jsem to mrazům, že to prostě odešlo atp. V březnu jsem ho tedy vyměnil opět za Febi.. No vydrželo to měsíc a už klepe zase.. Přijde mi to podezřelé... nemůže to být tlumičem ?    

Díky za odpověď.

Vloženo

Já jsem taky měnil tlumiče, ale to, co mi tam bouchalo, nebylo ani uložení, ani tlumič, ale ta plastová krytka. Je nasazená na gumovém dorazu a jak to bylo volnější, klepalo to..

Vloženo

Nebouchá.. klepe.. když jsem ho vyndal spolu s tlumičem, bylo úplně vyčvachtané, že jsem s ním hýbal rukou.  Matice byla dotažená dobře, to jsem kontroloval.  To co popisuješ ty, mám nové, to se ani nehne.

Vloženo

To musí být hodně nekvalitní uložení nebo vozíš přes kamenitou cestu pytle s cementem[emoji2]

Ja uložení nemenil, je puvodni z roku 99 a stale ok, bez klepotu. Taky ten němčour moc nejezdil a když už, tak dalnice..

Takže nové kvalitní uložení nebo můžeš zkusit domácí opravu stylem, že ty mezery vyplníš silikonem. Upravil jsem si tak kost pod motorem.

Vloženo

Z roku 99 ? To máš O1 ne ? O2 se vyrábí od 04 :o 

Poslední moje šance je originál díl, jestli to začne klepat znova, tak bude problém jinde. Cesty co tu máme nejsou peřinka, jako ostatně všude po čr, ale zase tak strašné to není.

• o 2 týdny později...
Vloženo

Věděl by mi někdo poradit ohledně podpěrného kroužku zadního tlumiče - 1K0513167, jestli se dělá ve dvou variantách?

Uložení tlumiče, doraz i kryt jsem zvolil jako nové provedení, tedy kulaté, ale opěrný kroužek jsem nikde ve dvou variantách nenašel, no a došel mi oválný. Takže všechno mám kulaté, ale opěrný kroužek je ovál. Koupí se někde i kulatý opěrný kroužek? Díky

• o 4 měsíce později...
Vloženo

Ahoj, je tu někdo kdo by mi byl ochoten zjistit dle VIN kódu jaké přijdou dorazy na Otavii II combi? Je to auto známého a potřebuji objednat správné. VINko bych eventuálně poslal přes SZ.

Děkuji.

Návštěvník
Vloženo (editace)

ahojte na lavej zadne strane sa mi rozpadol doraz...

kolko asi bude stat vymena v neorigo servise?

Editováno: , autor: Návštěvník
  • o 2 měsíce později...
Vloženo

Pri vymene naprav za rs som si s mojich naprav dal dorazi tlmicov lebo na rs napravach uz sa trusili tak son dal moje je to velja chyba ked som dal do rs s klasickej octavie ?mize to nieco ovplivnit vysku 

• o 2 týdny později...
Návštěvník
Vloženo

Nikto mi neporadi?

Kolko asi bude stat vymena dorazov a prachoviek na zadnej naprave v origo servise?

Viem, ze tam maju sialene ceny normohodin, neodhadne si nikto tipnut?

Alebo poradit, ci ist niekam inde?

Vloženo

Měnil jsem v autorizovaném servisu dorazy na zadní nápravě při příležitosti výměny ložiska,  za dorazy to bylo takto.

• 715 Kč tlumič demontáž montáž
  • 110 Kč demontáž montáž doraz 
  • 165 Kč zkušení jízda
  • 539 Kč 2x Doraz

Ceny vč. DPH

Vloženo

jestli to pomůže tak sup 2 combi, cca 2 měsíce z5, výměna obou zadních dorazu v AS za rozumných 2900. od kolegy výš byla dražší montáž cca 1000 jedna strana.

Edit;ještě v tom byla výměna pneu, sem Zapomněl cca 500

Návštěvník
Vloženo

Tak uz som zistil cenu u nas, 88€ dorazy + prachovky + praca.

Vloženo

za dvojku bych se s tím nesral, nehledě na to že dostane origo nové a když něco hodíš jim to na hlavu. Ty dorazy co koupíš na netu stojí totiž za vyliž polevu, všechny co jsem měl tu čest bouchali od začátku nebo velmi brzo po výměně začali...

• o 3 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...