Tomo156 Vloženo 24. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2016 NIe len pri zabere.Cim vacsia zataz tym viac vibruje.niekedy sa to prenasa az do auta.A to som uz skusal vymenit aj prevodovku aj riadenie..fakt vsetko co mi kto poradil.A zbytocne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janmatejicek Vloženo 24. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2016 a ten zde zmiňovaný vnitřní kloub poloosy/tripoid jsi měnil taky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomo156 Vloženo 24. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2016 najskor som menil oba vnutorne klby potom oba vonkajsie a nakoniec cele poloosy nove loziska plus veci co som uz pisal..Este som sa docital niekde ze moze pomoct novy softver do riadiacej jednotky ale moc sa tomu nepriklanam...ja uz fakt neviem..velke sklamanie toto auto. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomo156 Vloženo 24. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2016 Nikto nic? Ziadna rada? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kazimir80 Vloženo 31. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 31. Říjen 2016 zkus jiná kola/nová pneu. Pokud jsou 225 skáklý (hlavně zadní náprava na to trpí), tak to pak jde cítit. Nová to nedělají. U mě to byla zatím vždy věc pneumatik. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Drak Vloženo 6. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2016 (editace) Jeste jedna poznamka. Nemas nahodou neoriginalni Alu disky s plastovymi vymezovacimi krouzky? U me to bylo timto. Uz jsem byl zoufaly, nekolikrat prevazeno a vibrace stale nemizely. Vymenil jsem krouzky a klid. Pritom se jednalo o absolutne nova kola i pneu. z toho duvodu jeste zainvestuju do originalnich disku. Editováno: 6. Listopad 2016, autor: Drak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lada Vloženo 15. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2016 Tak ja se klepani volantu zbavil po 2 letech. Bylo to vnejsima kloubama. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pivo Vloženo 16. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2016 Vibrace jsem řešil na Alhambře a 100% pomohla výměna poloos, už to nevibruje. A s tím se měnily spodní čepy. A to mě servisák ujišťoval, že to je dvojhmota, silentbloky motoru nebo vstřiky :)). Typoval jsem to na vnitřní homokinetické klouby, častá závada kolem 150tkm. Ty samotné stály bez práce plus mínus stejně jako celé nové poloosy SKF. Mám doma Superb 2 krátký, a trošku tam je náznak vibrace kolem 130, z výroby mám hliníkovou nápravu. Nejdříve bych fakt zkusil vyměnit ty klouby, hlavně vnitřní klepou volantem při akceleraci, při odlehčení tahu vibrace zmizí. Nebo pokud máš možnost přehoď poloosy, vyjde to levněji. Tím bych začal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 17. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2016 on píše,že sa toho už zbavil,čiže má to vyriešené Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martingeff Vloženo 25. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2016 Po výměně kol z letních (225/40 R18) na zimní (225/45 R17) pozoruju od rychlosti 120km/h do 130km/h vibrace do volantu (letní to nedělali). Alu kola jsem loni kupoval fungl nové + nové pneu Continental TS850 - takže předpokládám, že je v pneuservise vyvážili dobře. Myslíte, že může být problém na nápravě (je ale divné, že na letních to nedělá)? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 25. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2016 To musí být kolama. "Zdroj" vibrace může být buď pneumatika nebo homokloub. Kloub to dělá při nižších rychlostech a vibrace jsou závislé na zatížení - akceleraci. Bez akcelerace nejsou nebo jsou menší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martingeff Vloženo 25. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2016 Díky za info - taky mám spíš podezření na kola - zkusím zajet do pneuservisu ať z kontrolují vyvážení..:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 25. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2016 Takhle jsem to měl já taky. V servise samozejmně tvrdili, že je všechno v pořádku i když jim vyvažovačka ukazoval 10 g nevyváženost. Na druhý pokus to bylo lepší, ale ještě to nebylo úplně ono. Tak jsem jel do jinýho, sice jsem si to zaplatil, ale už je to OK :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pivo Vloženo 25. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2016 Pokud to je vyvážením kol, tak když je na autě proházíš mezi sebou, musí se vibrace změnit, na zadku to není tak znát. Já to hledal, kola nechal převážit, vždy tam něco našli ale pořád to nebylo dobré. A byly to vnitřní homokinetické klouby. Ale to bylo na felicii, u suberba to není tak výrazné, ale chci to najít, tipuju to také na některý homokloub. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Drak Vloženo 25. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2016 (editace) Zdravim panove, tak se mi to projevilo znovu. Puvodne jsem podeziral taky kola, ale i po zkousce s etalonovymi koly ze Skodovky stale stejne. Podezreni na vnitrni klouby. Protoze je auto stale v zaruce, resi to servis primo s vyrobcem. Podotykam, ze najeto pouze 32 tis. km Az bude hotovo, dam vedet cim to bylo. Editováno: 25. Listopad 2016, autor: Drak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martingeff Vloženo 29. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2016 Já už to mám vyřešené, opravdu pomohlo vyvážení předních kol (na jednom jsem měl 40/50g a na druhém 20/30g). I když jsou kola i pneu zánovní (loni fungl nové) tak to bylo takhle rozhozené. Včera jsem testoval na D1 a úplně v pohodě. Vyvážení kol stálo 180,-Kč takže sranda...:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Drak Vloženo 3. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2016 Tak hlasim vyreseni meho problemu, u me to vyresila vymena napravnice za hlinikovou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 10. leden 2017 Sdílet Vloženo 10. leden 2017 stejne to moc nechapu samotna napravnice vymenit nejde musi se i ramena atd nebo se pletu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Drak Vloženo 4. Červen 2017 Sdílet Vloženo 4. Červen 2017 Tak se mi vibrace opetovne objevily. Dalsim krokem byla zarucni vymena obou poloos, vibrace znovu zde. Ted jeste vyzkousim nove gumy a vyvazeni na Hunterovi a pokud zase bez efektu, tak uz nevim. Jeste nejaka rada, cim by to mohlo byt? Predem moc diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radpav Vloženo 5. Červen 2017 Sdílet Vloženo 5. Červen 2017 Taky mám vibrace, ale zjistil jsem ,že když zatížím kufr tak jsou vibrace pří akceleraci tak neskutečný, že se třepe celý auto. Odlehčí se tím přední náprava. Chystám se na kontrolu kloubů na poloosách a zkusím vnitřní prohodit mezi sebou co to udělá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 5. Červen 2017 Sdílet Vloženo 5. Červen 2017 Mě vibrace do volantu dělal vždy nějaký homokineťák... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radpav Vloženo 5. Červen 2017 Sdílet Vloženo 5. Červen 2017 Já mám vibrace do volantu minimální mě se naopak třepe celé auto jakoby se natřásalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 5. Červen 2017 Sdílet Vloženo 5. Červen 2017 Asi se cítí cool když se natřásá :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Drak Vloženo 13. Červen 2017 Sdílet Vloženo 13. Červen 2017 Tak posledni pokus byla vymena pneu a vyvazeni na Hunterovi. Zatim to vypada velmi dobre. Uvidim, uz jsem si myslem vicekrat, ze je problem vyresen a nebyl. Preju vsem hodne stesti pri odstranovani pricin vibraci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radpav Vloženo 23. Červen 2017 Sdílet Vloženo 23. Červen 2017 Tak jsem prohodil mezi sebou vnitrni klouby a vibrace stale stejne. Dokonce jsem vymenil jeden protoze ten puvodni se zasekaval kdyz jsem ho v ruce zkousel. A vibrace jeste vetsi a to jsem kupoval SKF. Jeste me napada jestli by to nemohly delat vnejsi klouby nebo loziska? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.