Přejít na obsah

Klepání BMM


Bobr700R

Doporučené příspěvky

Zdravím koupil jsem OII FL 2009 2.0TDi PD DPF motor je krásně tichonký, nekouří (DPF), ale na volnoběžné otáčky se auto malinko klepe. Stačí lehce přidat plyn +/- 50 a klepání okamžitě přestane. Není to přesně klepání, ale auto se tak jako houpe. Po vymáčknutí spojky žádná změna. Někde jsem dočetl, že vybrace můžou způsobit vstřiky nebo setrvačník, ale auto se mimo volnoběh chová naprosto normálně a vše je dokonale tiché i při volnoběhu, jen se to houpe. Samozřejmě za stojícího auta! Chytá na brnk jak studená, tak i teplá. Najeto 121.000km 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám tento motor také,při vyšlápnutí spojky při větších otáčkách něco do pedálu zavybruje.Při volnoběhu to nedělá nic.Nechal jsem opravit převodovku protože bylo uložení hlavní hřídele v obalu vymlácené,to jsem považoval za příčinu.Po namontování převodovky se nic nezměnilo.Že by to dělal setrvák?Spojka je kapalinová a že by se to hadičkou přenášelo do pedálu?Od 2000 ot.to dělá plynule i když uberu nebo přidám,setrvák by snad zaklepal při nějakých otáčkách,dělá to jen při vyšlápnutí spojky.Má někdo podobné zkušenosti?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 2 měsíce později...

Pavel 5 - chtěl bych se zeptat na opravu uložení hřídele. Kde ti to dělali, ve škodovce? a na kolik tě to vyšlo? Čeká mě to taky. Myslel jsem si, že to ještě chvíli vydrží, ale přidalo se mi k tomu ještě nějaké klepání v prostoru alternátoru, tak se do toho budu muset pustit hned. Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak žádný příspěvek ohledně vybrace při vyšlápnutí spojky?Že by to dělalo jen mě?Je to normální nebo není,dělá to při přeřazování od 1500 - 2800 ot.Podle mě to dělá to středový uložení u dvouhmoty,tu jsem vyměnil za jinou,údajně z auta které spadlo při přepravě.Mohl ale také být vyměněn jako vadný i když vypadal opravdu nově.Měl jsem nejnovější setrvák od Bosche a to uložení mě připadalo stejně volné.Tak snad má někdo podobný problém nebo ví co stím. :kol-32:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...