Publikováno Září 3, 201312 r Dobrý deň, potreboval by som poradiť...máme škodu fábiu combi, motor 1,2HTP 47kWdiagnostika písala: 16725-snimac polohy vack./klik.hridele(G40):neverohodny signal a vraj je sporadická16490-snimac nasavaneho/barometrickeho tlaku vzduchu (g71/f96):neverohodnay signalAuto ako také jazdí,avšak otáčky motora sa nedajú vytočiť nad 3000 na ktorejkoľvek rýchlosti, aj voľnobehu.po resete nabehlo už iba to s tým snímačom polohy a otáčky idú furt max 3000....snímač som skúsil vymeniť, resetol som to ale stále tam vyskakuje tá istá chyba a aj otáčky stále blbnú :-/ viem že najjednoduchšie je dať auto do servisu, no ja by som ho v piatok súrne potreboval a v servise by to tak rýchlo nestihli :/Vopred ďakujem za odpovede
Září 3, 201312 r Mal som taketo a hlodavec mi ohrizol kabliky na snimači kluky. skontroluj piny a kabliky.
Září 3, 201312 r Autor no pri výmene snímača nič nevyzeralo obžuto ani nič, všetko vyzeralo v poriadku....teda ak sa snímač polohy nachádza na vrchu motora, kúsok v pravo od stredu (z pohľadu keď stojím pred otvorenou kapotou )
Září 3, 201312 r Autor uuuuuuuf do rozvodov sa moc šprtať teda neodvážim, pozrieť sa pozriem, a ak to aj bude tým tak to asi radšej odnesiem do servisu a budem dúfať že do piatka to bude :? či myslíte že tam nie je čo pokaziť keby som to skúšal opraviť sám? nechcel by som to pokaziť ešte viac ako je
Září 3, 201312 r tu http://forum.skodahome.cz/topic/35136-htp-rozvodovy-retez/?p=1566110 si pozri kontrolu rozvodu Upraveno Září 3, 201312 r od libero
Září 3, 201312 r no pri výmene snímača nič nevyzeralo obžuto ani nič, všetko vyzeralo v poriadku.... teda ak sa snímač polohy nachádza na vrchu motora, kúsok v pravo od stredu (z pohľadu keď stojím pred otvorenou kapotou ) Tak potom už len pozrieť tie skočene rozvody ako tu už ti pisali chlapci.
Září 4, 201312 r Autor no tak už aj viem čo s tým je....zaviezol som to do servisu bratovmu kamarátovi, ten sa na to pozrel a zistili mi tam vraj je nejaký napinák na reťazi zlý, takže ma to nepustí do vyšších otáčok lebo je málo napnutá reťaz...... + mi povedali že treba vymeniť rozvody a tie vraj stoja okolo 100€ + robota takže celkom investícia to bude :/
Září 4, 201312 r Autor nie nie, iba ten napinák (teda povedal že španovák ale predpokladám že je to napinák :D:D ) a že bude treba vymeniť rozvody, nič o skočení nehovoril
Září 4, 201312 r lenže,ak je reťaz málo napnutá,tak automaticky hrozí preskočenie rozvodu...hlavne u motorov,kde bola ešte tá kratšia vodiaca lišta na výfukovej vačke
Září 16, 201311 r Autor Tak teda dávam vedieť:Bol tam aj skočený rozvod o jeden zub... okrem toho tam ešte ten napinák odišiel, a ešte nakoniec zistil aj že je podfúknutý prvý ventil, alebo tak nejak to nazval myslím, proste že tam bol slabý tlak či čo, tak ešte aj to spravil + vymenil olej lebo aj ten že už bol kadejaký....dokopy 220€
Březen 1, 201411 r fabia l 40kw -zdravim,,je velkej problém vymenit tento snimac svepomoci nebo musim do servisu,diagnostika mi ukazala ze je v nem chyba )
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.