meresjev Vloženo 18. Září 2013 Sdílet Vloženo 18. Září 2013 Mám OIII s Amundsenem a už po pár dnech používání jsem začal řešit, že by nebylo od věci přidat hlasové ovládání (které jsem "chytře" neobjednal). Netušíte někdo, jestli už někde v servisu umí nahrát FW a rozšířit funkcionalitu? Zkoušel jsem jednoho autorizovaného dealera a servis, ale tam mi řekli, že jim ŠA zatím nedává vůbec žádné informace o Infotainmentech a možnostech rozšiřování. Dokonce ani netušili nic o aktualizaci map do navigace, což je informace dost rozšířená, se mi zdá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 18. Září 2013 Sdílet Vloženo 18. Září 2013 Sice neumim odpovedet, ale jednu radu mam - vymen dealera, je to jeho neschopnost, nikoliv nedostatek informaci od ŠA. Pokud mam spravne info, aktualizaci map bys mel mit po 3 roky zdarma, pozdeji pak uz za (docela velke) penize. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 18. Září 2013 Sdílet Vloženo 18. Září 2013 změnit prodejce nepomůže, nikdo z prodejců ofic. cestou neví o tom, že jsou na webu aktualizace map http://new.skoda-auto.com/cs/experience/service/maps-updating a že je tam na webu napsáno: Nejnovější mapy si také můžete nechat uložit na SD kartu u smluvních partnerů ŠKODA Auto. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 18. Září 2013 Sdílet Vloženo 18. Září 2013 a o infotainmentech už vůbec nic nevědí, jen něco teoreticky z prezentací před započetím prodeje.... tedy o tom jak sw dohrávat další aplikace... můj postřeh z aktualizace map v Columbusu: - 22,5 hod stahování - ten server je pěkně pomalý... (můj download je až 120 Mb/s) - 1,5 hod. rozbalení komprimovaného souboru - 0,75 hod. nakopírování na SD - 3,75 hod. aktualizace map v Columbusu - Amundsen bude asi cca 3x kratší čas, neb Columbus má soubor 14 a něco GB a pro Amundsen 4,5 GB... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
meresjev Vloženo 21. Září 2013 Autor Sdílet Vloženo 21. Září 2013 Tak můžu potvrdit, že informace o infotainmentech jsou u autorizovaných servisů naprosto nulové. Včera jsem zkusil jeden velký v Praze a tam mi řekli, že to nejde upgradovat sofwarově, že je to úplně jiný HW a musel bych zaplatit celý nový infotainment. Netvrdím, že nemůže mít pravdu, ale nepřijde mi to moc pravděpodobné - na mém Amundsenu je tlačítko Voice, mikrofon pro HF... jen to chybí v SW konfiguraci (chybí v menu konfigurace hlasového ovládání). Dnes mi v dalším servisu řekli, že to lze, ale musí se vyměnit celá řídící jednotka. Takže budu muset pár měsíců počkat, jestli se ty informace a možnost upgradu neobjeví. Škoda (auto). ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 21. Září 2013 Sdílet Vloženo 21. Září 2013 jedna blbost větší jak druhá... servisy opravdu nic nevědí... kdyby se mi moch chtělo hledat dohledám studijní text ŠA a tam to je uvedeno... žádné měnění řídících jednotek, jen dohrání firmweru tedy např. já když mám kameru pro Lane assistant, tak by měl bez problému jít dohrát Traveler Assistant (tedy čtení dopravních značek) a Intelligent Light Assistant (tedy přepínání dálkových světel)... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kamil_22 Vloženo 11. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2013 Nezkoušel jste někdo znovu aktivaci hlasového ovládání k Amundsenu. Začíná mě to docela chybět, ta abecedně řazená klávesnice u zadávání jmen je tragická (kdyby byla alespoň QWERTY). Na můj dotaz před měsícem u dealera mě bylo odpovězeno, že to už nejde. Že se to musí dát do výroby. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 11. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2013 (editace) a nejde změnit ta klávesnice? u Columbuse totiž jde vybrat ABCD nebo QWERTZ... edit.: jistě že to jde chce to číst návody! Editováno: 11. Říjen 2013, autor: Hravec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petoru Vloženo 16. Březen 2014 Sdílet Vloženo 16. Březen 2014 Je nějak omezená kapacita SD karet pro Amundsena? Myslím pro slot, kde se dává karta pro hudbu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 16. Březen 2014 Sdílet Vloženo 16. Březen 2014 (editace) V návodu to určité napsáno bude.... mám columbus a ten umí ofic. 64 GB nicmě na briskoda píšou že bez problému jede i 128 MB i když někdo psal, že záleží na způsobu formátování A SD není jen pro hudbu, ale i fotky i video... Editováno: 16. Březen 2014, autor: Hravec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 16. Březen 2014 Sdílet Vloženo 16. Březen 2014 (editace) Vše je dáno podporou formátů a 64 GB je již typ karty: SDXC. Karta o velikosti 128 GB není nic jiného než karta typu: SDXC. Z logiky věci plyne, že musí podporovat. V opačném případě je to jen softwarová chyba a je nutné to reklamovat jako ostatně řadu dalších chyb. Bavit se o obecně o SD kartách je hodně zavádějící. Ta končí na kapacitě 2GB pak jsou SDHC ty konči na kapacitě 32 GB a pak jsou SDXC ty mají začínat až na kapacitě 64 GB. Editováno: 16. Březen 2014, autor: ferda25 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 16. Březen 2014 Sdílet Vloženo 16. Březen 2014 Mas pravdu, podpora sdxc je, ale některé karty některých výrobců je třeba formatovat spec postupem v PC, podobně jako pro některé mobily, které vůbec sdxc nepodporují .... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 16. Březen 2014 Sdílet Vloženo 16. Březen 2014 (editace) Já neřeším postup formátování SD karty. Já jen píšu, že karta která obsahuje správná data pro nový Columbus a je správně naformátovaná musí být čitelná. Za volbu vhodné značky je odpovědný každý sám. Editováno: 16. Březen 2014, autor: ferda25 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petoru Vloženo 16. Březen 2014 Sdílet Vloženo 16. Březen 2014 Jasně, že tam jdou i obrázky atd. Já jí budu hlavně používat pro hudbu. Takže když použiji SDXC 64 GB, tak by u Amundsenu neměl být problém. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
meresjev Vloženo 16. Březen 2014 Autor Sdílet Vloženo 16. Březen 2014 Nemusis se bat, mam v amundsenovi SDXC 128GB a nikdy zadny problem nebyl. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 16. Březen 2014 Sdílet Vloženo 16. Březen 2014 A mas u Amundsena dvě nebo jen jednu šachtu pro SD? A používá s plnou SD nebo microSD? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
meresjev Vloženo 16. Březen 2014 Autor Sdílet Vloženo 16. Březen 2014 Mám u Amundsena dva sloty. Ve druhém je karta s navigací. Ale to je, předpokládám, standard. Používám full size SD kartu. Když jsem ji kupoval (září 2013), rozhodně se u nás ještě microSD 128GB běžně neprodávala. ...koukal jsem, že ani teď ji třeba Alza nenabízí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petoru Vloženo 16. Březen 2014 Sdílet Vloženo 16. Březen 2014 Meresjev, díky za odpověď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kamil_22 Vloženo 23. Květen 2014 Sdílet Vloženo 23. Květen 2014 Jak aktivace hlasového ovládání - nezkoušel to někdo znovu? Pořád mě prodejce tvrdí, že to nelze. Že jsem si to neobjednal do výroby, proto to nezaktivují. Ani když to zaplatím. Nedělá to někdo mimo autorizovaný servis v okolí HK, Pardubic? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 23. Květen 2014 Sdílet Vloženo 23. Květen 2014 zkus napsat uživateli ferda25 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert1010 Vloženo 30. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2014 jedna blbost větší jak druhá... servisy opravdu nic nevědí... kdyby se mi moch chtělo hledat dohledám studijní text ŠA a tam to je uvedeno... žádné měnění řídících jednotek, jen dohrání firmweru tedy např. já když mám kameru pro Lane assistant, tak by měl bez problému jít dohrát Traveler Assistant (tedy čtení dopravních značek) a Intelligent Light Assistant (tedy přepínání dálkových světel)... Jde to, ale funkcionalita cteni znacek s Amundsenem je omezena, alespon jak se zda po pokusech nakodovat cteni znacek u Ferdy. Traveler assistant neni schopen sloucit informace z mapovych podkladu a z kamery. Bez nej fungovalo zobrazeni znacek na navigaci (obec 50, mimo obec 90...), po aktivaci identiikace znacek to cte znacky omezeni rychlosti, ale neukoncuje automaticky omezeni na konci obce, u krizovatky nebo nenaskoci 50 pri vjezdu do obce, coz bez aktivovaneho cteni znacek fungovalo. R Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 30. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2014 je to potřeba nastavit trochu jinak než říkají návody... já mám na Columbovi dopravní značky z mapových podkladů a natrvalo bez možnosti vypnutí na maxidotu značky čtené kamerou, plně dostačující a jsem s tím spokojen... na briskoda se to dost rozebíralo a mělo by to jít skloubit jako u orig nastavení z výroby, ale už se mi s tím nechtělo drbat, současný stav mi vyhovuje.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert1010 Vloženo 31. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2014 Poslal bys mi prosim navod, jak to takhle nakodovat? Robert Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 31. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2014 popravdě to ti nejsem schopen říct, mám na to 3 návody a dost jsem laboroval a něco nakonec nezapnul... musel bych se podívat na nastavení v autě, ale netuším kdy se k tomu dostanu.... napiš mi prosím SZ ať na to nezapomenu, jak si udělám čas dám vědět Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 10. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2014 Jde to, ale funkcionalita cteni znacek s Amundsenem je omezena, alespon jak se zda po pokusech nakodovat cteni znacek u Ferdy. Traveler assistant neni schopen sloucit informace z mapovych podkladu a z kamery. Bez nej fungovalo zobrazeni znacek na navigaci (obec 50, mimo obec 90...), po aktivaci identiikace znacek to cte znacky omezeni rychlosti, ale neukoncuje automaticky omezeni na konci obce, u krizovatky nebo nenaskoci 50 pri vjezdu do obce, coz bez aktivovaneho cteni znacek fungovalo. R tak už se mi značky čtou s spolupracují s mapovými podklady zcela korektně... jako u orig. nastavení a to zásahu přes TeamViewer od ferdy25 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.