Přejít na obsah

VCDS - Dá se něco dokódovat do Rapida?


Woody

Doporučené příspěvky

Ja som legislatívnu neriešil, pýtal sa či to ide zapnúť tak som napísal ako to funguje.. ;)  ak to niekto bude chcieť je to na ňom.. :) 

Len tak pomimo, koľko policajtov si všimne že v tej jednej parabole svietia dve žiarovky? Dosť áut s denným svieti aj obrysovkami vzadu, takže je z toho pekný hokej.. áno vpredu im samostatné parkovačky nesvietia keďže majú ledky, ktoré na parkovačky len pohasnú.. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

instalace GSM2 sady opravdu není problém a nevyžaduje výměnu žádné jiné jednotky(situace je shodná jako u MDI)...jedině výměnu tlačítek multifunkčního volantu, aby měli i tlačítko telefonu, ale pro provoz není nutné. Stačí i mf volant bez této funkce. Celá hf jednotka se ovládá přes Maxi-Dot.

 

Kluci je tu někdo kdo má dodělanou GSM2 HF sadu a nemá na pravé staně volantu tlačítko hlasového ovládání? Myslel jsem totiž že se dá obejít nakódováním :

09 Cent. Elect. -> Kódování -> Dlouhé kódování Helper -> Byte 15 -> bit 0

Funkce tlačítka Mute na levé straně by se tím měla změnit na Push-to-Talk. U mne tím sice funkce Mute při krátkém stisku zmizela ale hlasové ovládání stejně nespustím.Může to někdo vyzkoušet nebo mně nakopnout kde jsem udělal chybu? :kol-44:

Edit 09.01.2015 :

Díky Ferdovi za nakopnutí. Po výměně HF jednotky je funkce tlačítka Push-to-Talk pro hlasového ovládání plně funkční. :kol-47:

Editováno: , autor: sliver
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Tak dnes mám poznatek k nastavení rychlosti stěračů dle rychlosti auta. Funguje mi i u cyklovače, protože ráno v koloně na křižovatce jsem si říkal, že interval (ten nejkratší) je nějaký dlouhý, jestli se něco zas nepo.... . A ejhle, při 90kmh je interval o nějakých 1,5sec. kratší než v 0kmh.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je ptákovin co to auto umí, nebo se lidé snaží z něj vyždímat.. Věříte že já ani nevím třeba kde mám zjistit kolik km zbývá do servisu? Fakt nekecám, ještě jsem to neviděl nikde na displeji. Používám vlastní paměť a počítadlo km.. Dívám se akorát na rychlost, otáčky, množství benzínu, kolik je venku stupňů a zřídka průměrnou spotřebu.. Nemám nic proti elektronice, dokonce mě živí, ale k čemu třeba slouží protočení ručiček před startem? Ještě jsem to asi nepochopil.

A asistent rozjezdů do kopce je co? Jako instruktor vedle na sedačce který říká jak moc mám pustit spojku?  :kol-48:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Jinak to nakódování výhřevu zadního okna společně se zrcátky funguje i tak, že zrcátka lze vyhřívat samostatně pokud je zapnu po staru bez okna a nebo když potřebuji odmrazovat jen zadní okno, tak zrcátka nastavím do polohy L nebo R a zrcátka se společně se zadním oknem nevyhřívají. Pokud to někdo ještě neví. Super ne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to je dobré zistenie, na Rapide tak moc nejazdím takže nemám kedy skúšať... len sa mi zdá že pri zapnutí len výhrevu zrkadiel vypínačom sa im na prvýkrát moc nechce, musím s ním zatočiť dokola ešte raz a potom to pomaly začne.. všimol som si to na zahmlenných zrkadlách, na OII ich mám max. do 10 sekúnd čisté a Rapid s tým má problém aj po minúte.. :( 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pravda, zase u O1 jsem to nevypínal, resp. nulová pooha byla zároveň ta vyhřívací (nulová jako taková tam neexistovala) a že by sama zrcátka vypínala si nepamatuji. Ale je pravda, že kapky tady trochu trvají, ale zamlžení jde rychle což je horší než kapky. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...