Přejít na obsah

Gufera poloosi diferencialu


duri26

Doporučené příspěvky

Caute chalani nemate nahodou skusenosti s vymenou gufier-semeringov na unasacoch polosi prevodovky ? a ake velkosti gufier tam idu ?  v kazdej mototechne mi davali ine rozmery a v skodovke mi to nevedeli najst,lebo mam 98 octaviu a ze to uz nevedia zistit ani podla vin cisla. :kol-32:  Mam to 81kw AHF ale kod prevodovky neviem. Za kazdu radu dakujem a ci to v pohode vymenim aj na aute.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dnes som menil gufera na prevodovke na unasacoch poloosi. Vymenil som len jedno na soferovej strane bez problemov islo von a aj naspat. Spravil som to bez problemov na aute,akurat bocny plast pri motori musel ist dole,aby sa tam dalo dostat. Po uvolneni tych sest srobov,co drzi poloos o unasac treba pridvihnut trocha prevodovku,aby sa dostala poloos nad unasac a potom priviazat,aby nezavadzala. Vo vnutri unasaca je pozor inbus tusim 5-ka a nie hviezdica ako som nasiel na nete. Potom som unasac trocha podpacil pajsrom a vypadol von. Gufero vylupnut opatrne srobovakom,ale za okraj gufera,nech sa neposkodi obal prevodovky. Nazad som pekne natukal malym kladivkom a kusom dreva,nech sa neposkodi a pozor gufero ma byt hned v rovine s obalom prevodovky,treba si pozriet ako bolo stare. Potom naspat unasac,trocha pritlacit pajsrom,lebo pruzina ho trocha odtlaca a zasrobovat a pekne poskladat naspat vsetko. Prava strana sa mi uz nechcela nemal som cas ani uz,ta vyzerala ze netecie ale postup taky isty akurat tam je gufero v  takom zelenom ALU obale,ktory treba jemne vybrat a v nom je gufero. Vymenil som aj olej,lebo bol strasne cierny uz a nech mi niekto povie,ze je to dozivotny,tak ho nakopem do rirti. Gufera maju rozmer 48-62-7 a olej som dal Castrol Syntrans Transaxle 75W-90 API GL 4+  VW 501.50. Hadam to niekomu pomoze a za chyby sa ospravedlnujem pisal som to rychlo   :kol-28:

Editováno: , autor: duri26
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...