Publikováno Listopad 25, 201311 r Tak jsem nakonec sehnal O2 v benzinu (2007, kombi, 1.6Mpi), jak jsem chtel, ale zda se mi, ze spotreba je o cosi vyssi nez jsem predpokladal - ovsem jezdim s ni od vcerejsiho vecera (v kuse pravda ne, tak 150 km), takze uznavam, zatim je velmi brzo. Uz jsem otravoval v jinych vlaknech a sam drive montaz LPG kvuli relativne malemu najezdu zavrhl, nicmene: Za predpokladu, ze s O2 budu jezdit jeste 8 let pri nejakych 8000 rocne (mozna i semotamo vice, kdyz to pojede levneji) tak i kdyz navratnost bude dlouha (byt i ctyri roky), prece jen pote budu proste jezdit dalsi ctyri roky vyrazne levneji, takze po osmi letech budu mit zuroceni investice 100% a to mi zadna banka neda :-) Ted jde o to, jak to technicky provest. Idelani by bylo BRC a zajet ke Karlovi, jenze to je 130 Km (z KM) a to se mi moc nezda - jednorazove to neni proble, ale kdyz by se neco sra.o, je to z ruky. Na Fedor Prostejov jsem tu cetl cosi nepekneho (jinak by to bylo blizko) Kdyz jsem procetl co jsem nasel, hodne se pise, ze dulezitejsi nez system je "montazni firma". Proto bych nakonec mozna svolil i k levnejsi variante s Valtec vstriky, ktere pri mem najezdu pujdou na repasi po mnoha letech (snad). Takze, mate realne zkusenosti s firmami z "okoli" Kromerize v dojezdove vzdalenosti 50 - 60 km, at uz s BRC, Tartarini nebo i jinou znackou? Dekuji
Listopad 26, 201311 r Já osobně s Fedorem problémy nemám. Samozřejmě hromada lidí má hromadu názorů. Takže se může objevit nějaký negativní názor. Ale nikdo pak neříká, kolika lidem jeho zaměstnanci pomohli?!? Další ve vaším pásmu může být pak Boskovice - Tartarini (uživatel Malta). Osobně nedoporučuju BRNO v jakýchkoliv ohledech....(v případě opakovaného problému teprv poznáte zájem o zákazníka) Zrovna minulý týden jsem měl 1 měsíc namontované auto z Brna se systémem Elpigaz - Maris, neustálý check. A sháněl sem SW.
Listopad 26, 201311 r ahoj, budu zase peskovan, ale co.. nevim, proc bys mel pri tvem najezdu a stari auta davat BRC za 30t korun.. jsou i levnejsi systemy, napr. Boskovice -zamerne nedelam reklamu-dava 2systemy-na starsi auta levnejsi v cene cca 21t a na nove auta Tartarini v cene 26t.. ja osobne mam tartarini, najeto 33000km a vse OK.. i ten proklinanej Cadek ti udela lovato za 21000... do 6 let staryho auta a s tvym najezdem bych dal klidne levnejsi system.. ale je to kazdeho vec...
Listopad 26, 201311 r Autor Jirko, mas pravdu, uvazuju i takto. Proto bych se nebranil jinemu systemu, napr. Lovatu (netrvam na nem), pokud usetrim par tisic a jeste to budu mit relativne blizko. To Blansko je prece jen cca 70 km, Frystak je podstatne blize. Ono Lovato mi udelaji primo v Kromerizi (teda jestli ted nemam v hlave zmatek, jenom neznam nikoho, kdo ma ted plyn v aute, vsichni jezdi na naftu... :-) Paul...: Tomu rozumim a chapu, je to taky pravda.
Listopad 26, 201311 r Autor Jeste k tomu Frystaku, vcerauz jsem se na jejich web dival, maji dvoje Prins drazsi V2 a levnejsi SL. Cena levnejsiho nevypada zle, ale... Jestli jsem dobre pochopil, toroidni nadrz bude za dalsich 1500 Kc a prohlidka po 1000 km za 2500 Kc (ale to mozna jenom nechapu). Pak jsem na cene pres 30 000 Kc a to uz jsou schopni teoreticky udelat ve Fedoru BRC (i kdyz pravda je, ze ted zase nevim, kolik oni chteji za prohlidku po prvnim 1000 km - ale toto bych ja automaticky zahrnoval spis do ceny, protoze myslim, ze ta prohlidka by se udelat mela a to tam, kde se to montovalo.
Listopad 26, 201311 r Ten Fryšták by to mohl být relativně taky. Jeden borec to tu má tuším ve Fabii. Jinak Prins 2 neznám, ale už starý Prins býval dobrý.
Listopad 26, 201311 r Autor silarm: Jo, to je logicky pozadavek a rad bych to tak udelal. Jenom se bojim, aby to nebyli nejaci cunasove a ja s tim pak musel k nekomu jinemu. Paul...: Nenapsal jsem to presne, ono je to PRINS VSI 2.0 a PRINS SL ovsem jak jsem psal vyse, i to levnejsi "SL" ma dodatecne naklady v toroidni nadrzi a prvni "tisicikilometrove" kontrole.
Listopad 26, 201311 r je to vůbec holandský Prins? pokud vím, ceny (i nákupní byly daleko za BRC,Landi Renzo),když jsem to kdysi řešil přímo s dovozcem z holadska,sám říkal, že je postatně dražší,BRC dělá taky..., ale třeba se mýlím...
Listopad 27, 201311 r hele, ja si myslim, ze je to vse jen o montazi a vyladeni systemu.. na staga znam par lidi, kteri s tim litaj denodenne a vse OK.. podle me je to o tom, jak ti to kdo udela.. a pak jen premyslet jaky mam najezd, jak stare auto a jak dlouho si ho chcu nechat... ale pro me bylo no1 najit osvedcenou firmu, dle referenci lidi tady z fora, aby to nebylo ale zase pres pul sveta, aby byla prizniva cena a pak jsem konal.. a jsem spokojenej.
Listopad 27, 201311 r Autor No dyt jo. Primo v Km mam montazniky dva (Lovato dle webu, bez tlf. overeni 25 000), Fedora v Prostejove, to je cc 25 km a maji pracovni dobu 7 - 20, coz je dobre, Lovato 23 000. Jenze na ty mistni se nemam kde zeptat, leda se k nim zajet podivat, coz asi udelam (co mi to bude platne, to ale nevim).
Listopad 27, 201311 r tady mas ceny od Cadka stag 19.990,- lovato 23.990,- landi renzo 25.990,- To ze se nekam podivas je celkem o nicem, dulezity je, jakou udelaj praci.. hledej na googlu v komentarich, na forech atd.. nepodcenuj vyber montazni firmy, pak ses tim budes srat a budes jen nestastny.. Obetuj klidne i cas a zajet si k nekomu zde z fora, ti jsou provereni a umeji to... neres 50km najezd, dobra montaz je zaklad.ja cekal na montaz 5 tydnu..jinde me brali do tydne..
Listopad 27, 201311 r Autor Tak ja prave hledam, ale moc toho neni (v komentarich), ono popravde takovych lidi, co resi problemy pres web zase moc neni. Hromada lidi proste jde a objedna se tam, kde bydli a hotovo. Treba na montazniky z KM jsem nenasel nic, pritom tam urcite aut za par let museli udelat moc, to same treba uz zminovany Fedor PV - jen v referencnich fotkach ma 40 mozna vice aut, urcite maji stovky prestaveb, ale na webu jsem zminku nasel jednu, mozna dve. K tem 50 km - ono nejde o to, dojet na montaz vice km, jde o to, ze pak potrebuju jet jeste na kontrolu, jezdit na "revize nebo serizeni sem tam" a pak uz je to i o case. Resit eventuelni potize/servis jezdenim 100 km daleko, to uz je o cosi slozitejsi. Kdybych nechtel vybirat, tak to tu neresim, ale Karel je opravdu daleko. Co jsem tak pochytil u ostatnich, tak ti vicemene taky.
Listopad 27, 201311 r Brno, Cadek, lovato, 1.8T. Dojed se podivat, bez problemu. U cadka je prima, ze mam levnejsi lpg ale hlavne nechtel priplatek za turbomotor. Kdyz jsem byl osobne u sveraka v boskovicich chtel priplatek 2 tis stejne jako Karel.lpg kteremu jsem taky volal, dokonce chce jeste priplatek za nadrz do rezervy. U obou zminenych pro muj motor shodne 31tis. U cadka 23.990,- a pohoda. Zaruku mas 2 roky. Jen mi auto po prepnuti nepatrn3 cukne, ale vazne nepatrne, ale poznam to. I kdybych s tim jel na doladeni nekam jinam, zaplatim max 1000kc i tak mam 6tis usetreno oproti temto zminovanym. Lovato je v pohode system, ital tak co. Stejne na nem mam najeto od montaze cca 2 tis km za 3 mesice, za chvili pojedu na 1.garancku, ktera je zdarma. Jen jsem chtel podotknout, neni to nic proti drazsim montaznikum, tem muzes verit, ja stal cadkovic mechanikum za prdelou at nedelaji nejaky blbosti, trysky vrtaji s demontovanym sanim pod spravnym uhlem apod. Takze zas starost navic
Listopad 27, 201311 r No abych to upřesnil, pokud jsi volal mě, příplatek za turbo je sice 800, ale je to s nejsilnějšími vstřiky a reduktorem, ne se standartním, pokud se jedná o nádrž, je pouze v případě velikosti nádrže 74litrů, co vím, většinou se dává max.do 60 litrů, pokud se podíváš, zmíněný Čadek má příplatky i za menší nádrže....jinak Lovato je nejjednodušší vstřikování, prakticky softverově okleštěné Landi Renzo,pomalé vstřiky, nestálý tlak reduktorů...to není pomluva, to jsou jen zkušenosti z praxe.... prostě to každý vidíme jinak, já sice dělám dražší zařízení, ale se zárukou na vstřiky na 150 tisíc km, zdarma aktualizace softu, při každé revizi zdarma kontrolu a doladění systému.....a auta děláme tak, že nám nemusí zákazník stát za zadkem,nemusí mít totiž strach, že mu na autě něco pomrvíme....
Listopad 27, 201311 r Taky bych se Cadkovi nebranil... kazdej kope za svuj tym, ja mam za rok a 2 mesice najeto 33000km, auto denne v provozu, vse OK.. delano Boskovice.. dneska bych i toho Cadka prekousl, ma svoje cerpacky po Brne s certifikaty kvality, LPG tedka za 16.40,, jako proc ne.. a vubec by mi nejjednodusii lovato do te me 1.4 nevadilo.. a co se tyka vstriku zde kopiruju z Cadkova fora. Dobrý den, prosím Vás jaké používáte vstřiky pro systém stag 4+ u motorů do 90 Kw? Myslím typ-značku - výrobce? Jakou mají zhruba životnost? Dík za informaci . Dobrý den, Valtek 30, ital. Mezi 15 - 150 000 km. Opakuji se x krát, ale stále to uvádím. Pouze čisté plyny.V itálii najedou bez problémů tyhle lišty 150 tis.V Holandsku taky, jen u nás je džungle a ten kdo má hlídat kvalitu, nedělá nic.Špičkové vstřikovače Landi Renzo,Brc,Prins,Viale - ten je na kapalné plyny najedou ve svých zemích 200 000 bez jakéhokoliv zásahu. Dejte je na naše špinavé plyny a nedoplatíte se za opravy. Tam výměna na 4 válci může být 10 - 20 000 Kč. Proto děláme Valteky 30,Lovato a další lišty, kde repase celého 4válce/lišty/ se vejde do 1800 Kč. Čadek ale je to na kazdem.. kdyz nekdo rekne A mel by rici i B. Upraveno Listopad 27, 201311 r od JirkaBrno
Listopad 27, 201311 r Karle volal jsem tobe. Nevim kde jsi vzal priplatek za turbo 800kc, staci se podivat do tveho aktualniho ceniku. System stag: 4valec za 23800,- 4valec turbo za 27800,- Plus priplatek za vyrovnani nadrze a podobne nesmysly. Tedy rozdil neni dle mych poctu ze ZŠ 800, ale 4000kc, coz je trochu randal. BRC bych do auta vzhledem k najezdu nedal.
Listopad 27, 201311 r taky ne, supl bych tam klidne staga od dobre firmy, ktera to umi vyladit, nebo Lovato.. to je fuk, kazdej montaznik ma pravo chtit priplatek treba za to, ze tam bude auto pres noc.. proc ne , pokud ma zakazek dost, je to jeho vec.. Karel tu kope za svoji firmu a je pravda, ze tomu taky celkem rozumi, jen proste dela BRC ktere je drahe, protoze pouziva lepsi komponenty... tezko rict... ale do 7 let stareho auta s najezdem 8000km za rok je to zbytecny..
Listopad 27, 201311 r Jasne, mam najeto za celou dobu 120 tis, moc nejezdim a kdyz tak jezdim cca 10-15km cesty takze nafta nee. Ja cenu Karla beru, taky si myslim ze zakazniky urcite ma. Jen jsem nepochopil tu matematiku, tod vse :-)
Listopad 27, 201311 r me udivuje ze tohle tema o ruznych systemech porad jeste zije... davam bolsevikovi rok maximalne dva...
Listopad 27, 201311 r Tak ja to vidim tak že davat Landi nebo Brc je v našich končinách zbytečne,ale je to bohužel tim jakou sračku tady na čerpačkach prodavaji,mluvil jsem shodou okolnosti se svym plynařem a měl tam minuly týden auto s Landi,najeto na lpg 87 tis a vstřiky v haji,měnil všechny 4 cena jednoho 2,5 tis *4 a jsme na krásnych 10 tis plus nějaka ta práce,Brc na tom bude se vstřiky hodně podobně,tudiž se vytráci vlastně smysl připlatit si za lepši zařizeni protože v teto zemi je to diky "kvalitě" plynu utopie,a tvrdit tady že vstřiky vydrži 200tis a víc bych se teda neopovažoval,to tam raději hod nějakeho polaka kde maš komplet vstřiky za nějakych 2-5 tis a mužeš je klidně po 100 tis vyměnit nezrujnuje tě to.Jak je známo i ze zdejšiho fora tak odcházi i vstřiky od Landi na továrních Octaviich ktere se blíži ke 100 tis,takže nevidim důvod připlacet za lepši vstřiky ktere stejně v našich podmínkach nevydrži a při opravě je ta cena opravdu šilena a dost tim ovlivnuje vyhodnost provozu na lpg.Timto tvrzenim samozřejměně nechci shazovat kvalitu těchto drahšich zařízeni ale bohužel vše je dáno tim jak to v tehle zemi "skvěle" zemi funguje,bydlet třeba v Německu asi bych se toho nebal ale tady je to prostě risk.Idealni tema na dlouhe zimni večery Upraveno Listopad 27, 201311 r od bitttpower
Listopad 28, 201311 r ale je to na kazdem.. kdyz nekdo rekne A mel by rici i B. Proto děláme Valteky 30,Lovato a další lišty, kde repase celého 4válce/lišty/ se vejde do 1800 Kč. Čadek Hele, všechno má minimálně dvě strany, ano repas je za 2000kč.....ale???.... panet - já se chtěl jenom zeptat......rozdíl mezi ostrou verzí Prins2 a SL asi nevíš jaký je či v čem spočívá? a příplatek za nádrž celkem chápu........ale poplatek za pomontážní kontrolu??? A CO TAKHLE ELPIGAZ??? NĚJAK NÁM VYŠUMĚL Z PORTFOLIA, JAKMILE HO PŘESTAL(?) MONTOVAT. Upraveno Listopad 28, 201311 r od PauLofWoCC
Listopad 28, 201311 r Autor Rozdily u Prins neznam. S tou pomontazni kontrolou je to tak, ze jsem to mozna blbe pochopil, ale kdyz to ctu, tak mi to tak vyzniva. Zatim v me hlave vede Fedor s Lovatem za 23 000 Kc. Po porade s jednim mechanikem v KM jsem KM LPG vynechal (cimz netvrdim, ze jsou spatni, ale rada znela v KM radeji ne a kdyz se ptam, tak teda poslechnu).
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.