Přejít na obsah

Rozvody (řetězové) 1.2 TSI - hluk, problémy, výměna

taktik

Doporučené příspěvky

S tím rachocením je mi tě líto, ale to že jsou rozvody inovovaný neznamená, že se už nikdy nepokazí. Ten motor se vyrábí v ohromnejch sériích a nějakej špatnej kus se občas vyskytne. Pokazí se Mercedes nebo Ferrari, proč by se nepokazila Škodovka. Ale dovedu si představit ten zoufalej pocit, kdy si člověk pořád říká proč právě já. Pořád dokola bych otravoval se zárukou. Když ti budou tvrdit, že je to normální, tak ať nastartujou všechny Rapidy co mají na prodejně a v servisu. U všech bude ticho, takže ten tvůj nemůže být normální. Pevný nervy a vytrvat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Téma bílá,co se týče mě tě asi překvapí,protože jsem šel pro černou. :) Po několika hodinách co jsem auto s prodejcem kompletoval přišlo k zvratu a objednal jsem bílou.Do poslední chvíle jsem nad tím stále přemýšlel co jsem si to objednal,ale je krásná,teď jsem lak řádně naleštil a je to luxus.

Loni na jaře nebyla v nabídce tmavě modrá metalická,do toho bych šel dnes,ale na bílé jsem zase ušetřil spoustu peněz,protože byla zdarma.

Zašrotování po startu je na můj vkus dost hluční,ale ty sluchátka jsem spíše kvůli tomu aby mě to nervalo srdce....

Netuším proč to momentálně ve větší míře dělají 77kW.Kamarád ten motor má v monte carlo fabia 2012,taky mu to dělalo,rozvody mu vyměnili a má klid.

Odkaz ke komentáři

Jsem bezmezně přesvědčen, že longlife je prostě nevhodný a basta.

No konečně to někomu došlo že longlive pro rapida není vhodný :) hurááá

Ano tak už jsem viděl 1.4 tsi z manualem , tvrdil mi že to tak je original od škody dodané , ale v nabídkách ŠA to nikde není resp není taková možnsot , tak nevím

Dostal jsem info že ve škodě dělaji najkou serii rapidu z prosklenou střechou ,pro jaky trch nebo pro koho jsou určeny nevím , takže není nemožné aby dělaly i rapida 1.4 manual :) ale nepočítám že to pujde běžně sehnat :kol-32:

pokud rozvodový řetěz zachrochtá jen kratounce a jenom někdy tak bych asi neřešil dokud to nebude stabilně dělat

Odkaz ke komentáři

Dnes jsem byl opět v servisu,už se cítím jako absolutní fňukal.Řekl jsem jim,že je mě úplně jedno jak si to zajistí,ale že šrotování po startu považuji za vadu a trvám na tom,aby to dali do pořádku.Odpověď:Domluvím termín přímo s technikem ze Škodovky a dám Vám vědět,sám nemůžu dát rozhodnutí k výměně rozvodů a jsem si jist,že chrastění po startu je v normále a tento krok bude zbytečný. Tak jsem zvědav jak dopadnu.

Odkaz ke komentáři

mal.jaroslav: Pokud je to 2-3 vteřiny po startu a nerachotí ti to za jízdy, je to běžný projev a "bohužel"  vlastnost motoru, není to v žádném případě závada... Prostě chvíli trvá, než se natlakuje napínák, který napne řetěz a přestane to rachotit..

Odkaz ke komentáři

Ano je to do 5 vteřin,ne vždy a ne se stejnou intenzitou.Po výměně oleje byl cca 2tis km absolutní klid a teď to začíná znovu.Není to zaklepání,je to šrotování.Auto jsem koupil bez zvukových projevů a od 5tis to musím poslouchat,je to horší a horší.Dnes najeto 20tis,koupil jsem nové abych nemusel mít strach,že se něco pos.... a nechá mě to někde.Podívám se na něho a je to krasavec,ale každý ráno,když do něho sednu tak start je první věc která mě nasere.

To vám fakt některým taky běžně po startu šrotuje????? 

Odkaz ke komentáři

Pokoušel jsem se to ignorovat,ale moc mě to nejde. I s možností to vyměnit a zalepit to ze svého jsem zvažoval. Ale proč bych to dělal,když je to v záruce a já mám právo to reklamovat,vlastně už potřetí to teď bude a pokud to nevyjde tak mě nezbude nic jinýho,než se to opravdu naučit ignorovat.

Před prodejem vyměním olej,po výměně to chvilku nedělá a může jít,ale na to jsem asi dost poctivej tak i tato veze padá.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...