camillio Vloženo 9. Únor 2016 Sdílet Vloženo 9. Únor 2016 (editace) Tím bych si nebyl tak úplně jistý, jsou to tyto a ty jsou pravděpodobně pro swing do 22kt 2015, tj. pro starší swing. Ale můžu se plést. Update: Aha, tak ještě jinak, tyhle jsou 5JA, tamty 5JJ. Editováno: 9. Únor 2016, autor: camillio Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mbrazdil Vloženo 9. Únor 2016 Sdílet Vloženo 9. Únor 2016 To sice mají, ale psal jsem do servisu, kde mi bylo sděleno, že prej to nebude graficky zobrazovat vzdálenost. Proto jsem chtěl vědět, k čemu se to pak připojuje do rádia, když to tuto funkcí nemá ... Jinak co jsem našel na netu videa, kde ukazují radio Swing s parkovacím asistentem, tak to vypadá, že to má 4 parkovací senzory, pač za autem je vidět 4 čárky, které jsou proměnné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
camillio Vloženo 9. Únor 2016 Sdílet Vloženo 9. Únor 2016 4 čárky vidíš i se třemi senzory :-) Možná zkus vznést dotaz do ŠA, protože servisy ti - bohužel - řeknou všechno možné a spolehnout se nemůžeš. Připojení na swing bez zobrazování vede k ztlumení zvuku při couvání. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mbrazdil Vloženo 9. Únor 2016 Sdílet Vloženo 9. Únor 2016 Ano to jsem si myslel, ale spíše mě zaráží, že to ani sami pořádně neví ... Už jsem odeslal dotaz na ŠA, tak uvidím. Spíše mě, ale zajímalo, když se to tu řešilo, jestli to někdo dořešil Jinak připojovat parkovacího asistenta do radia jen kvůli ztlumení mi přijde padlé na hlavu. V každém případě se divím nad řešením připojení parkovacího asistenta. Je 21. století a všechno se musí tahat kabelem i když existuje CAN ... Prostě tyto věci mají běžet na tom ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
camillio Vloženo 9. Únor 2016 Sdílet Vloženo 9. Únor 2016 Což, že to nejede na CANu bych se tak moc nedivil, to by všechna zařízení musela mít ještě odpovídající vrstvy ISO/OSI modelu a to by se prodražilo. Zvlášť když hromada z těchto věcí je analogová. To ztlumení úplně padlé není, sice se tomu taky směju, ale lidi brblají nad lecčíms, brblali by i nad nutností "zmačknout mute když chci slyšet pípák". A že AS neví, no, čeká tě stejné vystřízlivění jako mě. Zeptej se Petrra na AS, on už ti řekne své a k mé velké nelibosti bohužel nepřehání. Jde-li o elektroniku, zkus se zeptat přímo ferdy25. To je místní guru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 9. Únor 2016 Sdílet Vloženo 9. Únor 2016 Já být všude, nebudu hovořit co si myslím o ŠA, ale mám origo z výroby zadní parkovací asist, tedy i s tlumící funkcí hlasitosti a dovolím si oponovat, že to je dobrá věc. Máme ještě jedno auto, kde tato funkce není, musím dávat mute a je to otravné a když někde potřebuješ rychle manévrovat, parkovat atd. za tebou stojí auta není kolikrát čas a s tím druhým autem jsem pak na nervy když potřebuji parkovat, řve mi do toho rádio, musím nakonec pozornost při parkování přerušit abych to mute dal atd. Neříkám, že bez toho nejde žít, ale člověk to ocení nejvíce až když sedne do auta, které to nemá, když si na to zvykne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
camillio Vloženo 9. Únor 2016 Sdílet Vloženo 9. Únor 2016 Už brblá 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mbrazdil Vloženo 9. Únor 2016 Sdílet Vloženo 9. Únor 2016 Já to beru, to ztlumení je v pořádku, tomu není co vytknout, jen mi příjde ulítlé kvuli tomu tahat kabel z kufru až k rádiu. I blbý mcu za 50 Kč umí CAN, takže bych to neviděl na až takové zdražení. Mělo by to svojí výhodu, prostě koupíš libovolné zařízení, co bude podporovat konkrétní vůz a ty to lupneš na CAN a je po starosti Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 9. Únor 2016 Sdílet Vloženo 9. Únor 2016 To bys chtěl po Škodovce mnoho, tam kde se šetří každý pětník. Spočítej si 10kč ušetřených na autě krát 1mil aut vyrobených za rok a máš 10mil. v kapse pro své akcionáře. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
camillio Vloženo 9. Únor 2016 Sdílet Vloženo 9. Únor 2016 Logiku by to samozřejmě mělo. Jenže to by měly i dojezdy předních oken u MR do 2015 včetně, ventilky v hadičkách ostřikovačů a jiné, ještě levnější bazmeky. Tím jsme se ale dostali OT a pawouk nás za chvíli vyhostí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effective Vloženo 9. Únor 2016 Sdílet Vloženo 9. Únor 2016 To ztlumení není taková hloupost. Podle mne ani tak nejde o to že neslyším pípák to vem čert, ale hlavně při tou couvání uslyším lépe to co se děje venku a ne radio... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 9. Únor 2016 Sdílet Vloženo 9. Únor 2016 je to tak. Měl jsem auto se ztlumení i bez a to ztlumení je podle mě komfortnější funkce, že samotná vizualizace vzdálenosti na radiu - při couvání totiž čumím do zrcátek nebo do zadu a poslouchám - na display se nikdy nekoukám (ale je fakt, že kdyby se to tam nezobrazovalo, tak mě to bude štvát :-). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
camillio Vloženo 9. Únor 2016 Sdílet Vloženo 9. Únor 2016 Jo, to máme podobně, taky couvám jen na zrcátka. Ale na radio občas kouknu, když mi začne pípák řvát moc a podle zrcadel tam nic být nemá, abych měl představu, kde se má něco (zpravidla stéblo trávy :-)) nacházet. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mbrazdil Vloženo 9. Únor 2016 Sdílet Vloženo 9. Únor 2016 (editace) Jde v podstatě o princip, když už to tahají do rádia, tak ať to má pořádnou funkci tj. i grafická vizualizace. Ztlumení neberu jako podstatnou funkci, která by se musela tahat kabelem z kufru do rádia, ten signál přece jde vzít z převodovky ... prostě tato funkce tam mohla být i přes to že tam není parkovací asistent, toť můj názor Editováno: 9. Únor 2016, autor: mbrazdil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
camillio Vloženo 9. Únor 2016 Sdílet Vloženo 9. Únor 2016 (editace) Však my ti rozumíme. Pokud jde o zobrazování, obrať se na ŠA nebo zkus ferdu, ti jediní ti dají relevantní odpověď. Ve věci kabelu, uvědom si, že Rapid nemá zapojenou ani druhou zadní mlhovku, ač tam je dvouvláknová žárovka a vše připraveno, jen ten káblík chybí, NIC víc. A ty po ŠA chceš tahat do rádia kabel od převodovky Editováno: 9. Únor 2016, autor: camillio Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 9. Únor 2016 Sdílet Vloženo 9. Únor 2016 Nic se nikdy do rádia netaha!!!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
camillio Vloženo 9. Únor 2016 Sdílet Vloženo 9. Únor 2016 Tak to tajně doufám, že když se tu psalo "do rádia", tak nikdo nechtěl táhnout kabel fakt fyzicky přímo do rádia Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MBDusan Vloženo 9. Únor 2016 Sdílet Vloženo 9. Únor 2016 Nějak jsem nepochopil, k čemu ta optická signalizace na autorádiu je ... Když budu couvat, budu raději poslouchat zvukovou signalizaci a koukat do zrcátek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mbrazdil Vloženo 10. Únor 2016 Sdílet Vloženo 10. Únor 2016 Podle schematu zapojeni co se dodává k senzorům, to vypadá, že se senzory připojují k pojistkové skříňce na některou z pojistek. Ano akustický zvuk je na prvním místě a grafická vizualizace není třeba, ale jde tu jen o princip Když už se to tahá dopředu a stojí to takové peníze, tak ať to alespoň funguje všechno Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vlakras Vloženo 10. Únor 2016 Sdílet Vloženo 10. Únor 2016 Bych nerekl ze graficka signalizace neni treba. Kdyz je za tebou nejaka prekazka, ktere si nevsimnes, tak je sakra dobre videt, alespon na jake strane, ta prekazka je. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mbrazdil Vloženo 10. Únor 2016 Sdílet Vloženo 10. Únor 2016 (editace) Tak pokud není přímo za autem, tak ji vždy uvidíš v bočních zrcátkách Tím ale nezpochybňuji význam grafického zobrazování ... Editováno: 10. Únor 2016, autor: mbrazdil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
camillio Vloženo 10. Únor 2016 Sdílet Vloženo 10. Únor 2016 Já vám soudruzi nevím. Na zrcátka dovedu couvat skoro s čímkoliv, poslední veselej zážitek bylo couvání se sanitkou v závějích natěsno okolo budov a avie (a to jsem s tím jel poprvé v životě, saniťák nejsu). A stejně jsou chvíle, kdy jsem za grafický zobrazení vděčnej - ne proto, že bych na to systematicky čučel, ale proto, že vím, kde údajně něco má být když to tam nečekám, a sám se můžu rozmyslet, jestli můžu pokračovat (stébla trávy), nebo je něco divně (pes, dítě, oblíbené šutry na některých parkovištích). Jasně, člověk se bez toho obejde, ale to se obejde i bez 6. kvaltu, elektrických oken, rádia, klimatizace, posilovače, synchronizace převodovky... 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mbrazdil Vloženo 10. Únor 2016 Sdílet Vloženo 10. Únor 2016 Přesně tak Ale ať se vrátím k mému "problému". Koupil jsem si parkovací senzory viz odkaz výše, které jsou na rapid spaceback a "připojují" se do rádia. Když mám tedy rapida spaceback rv 01/2014, pojede mi ta grafická signalizace na SWINGu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MBDusan Vloženo 10. Únor 2016 Sdílet Vloženo 10. Únor 2016 Bych nerekl ze graficka signalizace neni treba. Kdyz je za tebou nejaka prekazka, ktere si nevsimnes, tak je sakra dobre videt, alespon na jake strane, ta prekazka je. A k čemu mi to je, jestli uvidím, že překážka je vpravo, uprostřed nebo vlevo? Stejně dál couvat nebudu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vlakras Vloženo 10. Únor 2016 Sdílet Vloženo 10. Únor 2016 (editace) Jak dal couvat nebudes? Ty kdyz couvas tak se neumis vyhnout... kdyz je potreba? Editováno: 10. Únor 2016, autor: vlakras Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.