vormen Vloženo 9. leden 2014 Sdílet Vloženo 9. leden 2014 ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli je normální, že zadní kotouče jsou takový matný a mají ne moc hluboký rýhy, ale přední jsou pěkně kovově lesklý. jezdím denně kromě víkendu, sám. dnes jsem zkoušel za jízdy ručku a nějak se to neobrousilo. někde jsem tady četl, že ty auta mají nějakou regulaci brzd a když není vzadu zatížený, tak zadní brzdy tolik nebrzdí. předchozí auta jsem měl s bubnama, tak netuším. jestli je to jen kosmetická vada, tak to neřeším, ale pokud by to vedlo ke snížení účinku, tak už mně to vadí . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oda886 Vloženo 9. leden 2014 Sdílet Vloženo 9. leden 2014 Já měl na Astře G Caravan takové zařízení, které mechanicky regulovalo brzdnou sílu zadních kotoučových brzd dle zatížení. Bylo uprostřed mezi koly připevněné k podvozku a pružinka uchycená k torzní příčce. Jestli je to i u Rapidu, to nevím... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 10. leden 2014 Autor Sdílet Vloženo 10. leden 2014 asi málo brzdím nebo co. tohle jsou fotky bezprostředně po jízdě, každopádně ty zadní kotouče jsou prostě jiný Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oda886 Vloženo 10. leden 2014 Sdílet Vloženo 10. leden 2014 já teď rozdíl předních a zadních neuvidím ani nevyfotím, mám obuté zimní plechy :-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 13. leden 2014 Autor Sdílet Vloženo 13. leden 2014 v pátek jsem zkusil brzdit ze 130 na 0, málem mi vypadly oči z hlavy, ale konečně se mi povedlo rozblikat blinkry. každopádně kotouče furt stejný, nepomůže ani ručka během jízdy. auto brzdí dobře, tak už to řešit, ikdyž to vypadá blbě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HjM Vloženo 13. leden 2014 Sdílet Vloženo 13. leden 2014 Na Fábce teda máme vzadu bubny, ale na jiném autě (Nissan Almera N16) mám vzadu kotouče a vypadá to stejně jako ty tvoje, takže to asi bude normální. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Supermarine_Spitfire Vloženo 13. leden 2014 Sdílet Vloženo 13. leden 2014 A co takhle to zkusit vyčistit? odmašťovačem (aceton nebo jiné) a čistou hadrou to vydrhnout a zkusit probrzdit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HjM Vloženo 13. leden 2014 Sdílet Vloženo 13. leden 2014 Já bych s tím nic nedělal, podle mě to není nic zvláštního. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dubl Vloženo 13. leden 2014 Sdílet Vloženo 13. leden 2014 Stejné problémy má i YETI. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HjM Vloženo 13. leden 2014 Sdílet Vloženo 13. leden 2014 Není to trošku něco jiného u toho Yetiho? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 13. leden 2014 Sdílet Vloženo 13. leden 2014 Taky bych to tak viděl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dubl Vloženo 14. leden 2014 Sdílet Vloženo 14. leden 2014 No, možná ano, ale protože mám i YETIho, tak vím, že to začínalo stejně. Nejdříve matné kotouče a pak to začalo reznout. Postupně se objevily hluboké rýhy a kotouč celý zrezl. Uvidíte, jak to bude u Rapida pokračovat. Já jen chtěl říci, že problémy se zadními kotouči má i YETI. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 20. leden 2014 Sdílet Vloženo 20. leden 2014 Ja uz na obdobnou vec vznasel dotaz na servis. Na jedne strane mi kotouc vynechava tenky prouzek uprostred kotouce. Byli mi preposlano emailem stanivisko ze skoleni vcetne fotek ze toto je normalni jev vlivem mnohem nizsi ucinnosti zadnich brzd oproti brzdam prednim. Ze zadni brzdi 20% oproti prednim 80% a tak staci ze se tam dostane necistota a hotovo. Vzadu pak neni dostatecny ucinek aby to zbrousil. Tedy neni duvodem k reklamaci a ucinek brzd se tim nesnizuje. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
runner Vloženo 4. Únor 2014 Sdílet Vloženo 4. Únor 2014 To je problem s kotoucema... je nutne je proste brousit brzdenim, jinak koroduji a tim se opotrebovavji rychleji. Dokonce se obcas doporucuje sem tam radne probrzdit aby se ktouce zbavily rzi a necistot. V servisu mi rikali ze hodne lidi co malo pouzivaji brzdy aby setrili kotouce - tak jim nekdy paradoxne odejdou driv prave kvuli rzi... a v nasich klimatickych podminkach je to jeste podporeno solenim a sterkem v zime. A ulice a silnice se u nas obecne necisti nebo jen treba jednou za rok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 4. Únor 2014 Autor Sdílet Vloženo 4. Únor 2014 brzdím dostatečně, přední se lesknou jak z fabriky, ale zadní prostě ne. nepomůže uni ručka za jízdy. každopádně ručka brzdí a celkově auto stojí na fleku, teda dle stavu povrchu :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 4. Únor 2014 Sdílet Vloženo 4. Únor 2014 Už se to tady řešilo např. tady. http://forum.skodahome.cz/topic/126482-zkorodovan%C3%A9-zadn%C3%AD-kotou%C4%8De-na-t%C5%99%C3%ADlet%C3%A9m-aut%C4%9B/#entry1847907 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kucis Vloženo 19. leden 2017 Sdílet Vloženo 19. leden 2017 Zdar mohl by mě někdo zjistit jaké jsou zadní kotouče + desky na rapida MR2014 SB ? Našel na obautodíly že rapid má zadní kotouče 232x9 což by mělo být číslo 1J0615601P tak jsem k tomu automaticky objednal i zadní desky které byly dva typy jedny pro kotouč 253*10 + 255*10 1K0698451J a druhý pro kotouč 232*9 + 239*9 1J0698451P Byl jsem samozřejmě v záložce rapid takže jsem si říkal že musím vzít pro kotouč 232*9 + 239*9 že rapid 253x10 zadní kotouč nemá Dneska jsem se podíval na zadní kotouč a zda neuvidím označení brz.destiček a tam bylo 1K0 dál už jsem neviděl A teď nevím co je špatně Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 20. leden 2017 Sdílet Vloženo 20. leden 2017 Ty jo nepripada mi ze ty moje zadni jsou od 33mm v prumeru mensi nez predni. Vyditelne je tam velkej rozdil, ale asu ti nezbyde nic jinyho nez sundat koli a zmerit. Jinak kolik mas najeto km ze uz menis ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kucis Vloženo 22. leden 2017 Sdílet Vloženo 22. leden 2017 Už jsem to vyřešil s prodejcem. Liší se to jen pro jaký vůz je to určen. No právě že málo ale za 4 měsíce to auto budu prodávat a ty orezlé zadní kotouče s rýhy moc lákat nebudou. Auto jezdí denně ale nenajezdím tolik když máme doma dvě auta. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 23. leden 2017 Sdílet Vloženo 23. leden 2017 jestli ti můžu poradit, tak drážky v kotoučích jsou zcela normální - dnešní brzdový destičky nejsou nic extra, může tam být něco zapečeného a pak ti to ryje drážku - já to měl na předním také. Investice do zadních kotoučů není malá - spíš bych to risknul a když už by někdo pyskoval - což pochybuju - tak mu dej částečnou slevu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 23. leden 2017 Sdílet Vloženo 23. leden 2017 Nebo je nechat lehce pretocit na soustruhu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.