Přejít na obsah

Denní svícení

Kotas

Doporučené příspěvky

Čau tak mám tady další problém, rád bych si dal na mou felinu denní světla nevím ještě přesně kam ale asi to bude místo mlhovek dolů do nárazníku ale nevím jestli není nějaký lepší místo. Mužete poslat foto nebo nějak popsat jak to má te vy na felinách???? Děkuju na odpovedi

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čau tak mám tady další problém, rád bych si dal na mou felinu denní světla nevím ještě přesně kam ale asi to bude místo mlhovek dolů do nárazníku ale nevím jestli není nějaký lepší místo. Mužete poslat foto nebo nějak popsat jak to má te vy na felinách???? Děkuju na odpovedi

Ahoj tak tu som Ti "upol" obrazok ako musia byt umiestnene...

dlrhp2.th.jpg

chcem to namontovat aj ja.. ked bude teplejsie ;) najlepsie to bude do otvoru napodku naraznika v nasavaci...

Editováno: , autor: superflo
Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

já jsem montoval na feldu r.v. 97 denní světla od helly do mezer v nárazníku jak je tažné oko,ale už jsem potkal auta nejenom felicie, že to mají běžně v prostoru pro mlhovku a dokonce jsem někde viděl přímo kulatý světla určená do tohodle nárazníku, takže nikdo podle mě nemuže dělat problémy (Stk,policie)že je to špatně namontovaný, pokud jsou zachovaný při montáži rozměry podle obrázku.

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...
já jsem montoval na feldu r.v. 97 denní světla od helly do mezer v nárazníku jak je tažné oko,ale už jsem potkal auta nejenom felicie, že to mají běžně v prostoru pro mlhovku a dokonce jsem někde viděl přímo kulatý světla určená do tohodle nárazníku, takže nikdo podle mě nemuže dělat problémy (Stk,policie)že je to špatně namontovaný, pokud jsou zachovaný při montáži rozměry podle obrázku.

Já jsem je dal do nárazníku. http://buldozer3.rajce.idnes.cz/Denni_svetla/

Odkaz ke komentáři

dík, zase jsem o něco chytřejší :palec2:

líbí se mi to, ale ty prachy bych za to nedal, ale to si neber osobně -_-

ještě jedna věc, procházel jsem ten přiložený certifikát a tak nějak se mně něco mate, že by měli mít všechny věci u nás v provozu na pozem.komunikacích atest E8? Nebo se snad něco změnilo v legislativě za ty roky?

Editováno: , autor: Malta
Odkaz ke komentáři

dík, zase jsem o něco chytřejší :palec2:

líbí se mi to, ale ty prachy bych za to nedal, ale to si neber osobně -_-

ještě jedna věc, procházel jsem ten přiložený certifikát a tak nějak se mně něco mate, že by měli mít všechny věci u nás v provozu na pozem.komunikacích atest E8? Nebo se snad něco změnilo v legislativě za ty roky?

No tak potom jsem nějak moc nepatral.Mně stačí že to má homogolaci, policajtům taky. Já mam jiný typ je levnější. http://www.levnealarmy.cz/eshop/led-svetla...sj-287typ2.html Ale svíti pořádně. Má to i relé,jak zapnu světla tak denní světla automaticky vypnou. A hlavně elektrická instalace je velmi jednoduchá. + - na baterii, a jeden káblik spojit s kablikem na parkováčku. A je to zapojené.

Odkaz ke komentáři

A svietia pritom aj zadne svetla? Tie nesvietia len pri zapnutych stretavackach?

Jak nastartuješ motor tak se automaticky rosvítí předni světla denního svícení. Jenom dvě přední. Jak zapneš parkovačky nebo tlumené tak se rozsvíti světla v předu i vzadu,A světla denního svícení automaticky zhasnou. A jak vypneš parkovačky, tak ti automaticky zapnou světla denního svícení.

Odkaz ke komentáři

No tak potom jsem nějak moc nepatral.Mně stačí že to má homogolaci, policajtům taky. Já mam jiný typ je levnější. http://www.levnealarmy.cz/eshop/led-svetla...sj-287typ2.html Ale svíti pořádně. Má to i relé,jak zapnu světla tak denní světla automaticky vypnou. A hlavně elektrická instalace je velmi jednoduchá. + - na baterii, a jeden káblik spojit s kablikem na parkováčku. A je to zapojené.

Ještě na spínací skříňku to musi mít kontakt jinak to buď nebude svítít nebo pořád. Tak to mam teda já přes spínací relé,nevím co to má za spouštění světla v odkaze,ale podle mě to musí mít + od baterky,kabel na parkovačky,15 od spinačky a kostru( i když já ji tam nemam relé se ukostřuje přes parkovačky)

Odkaz ke komentáři

Ještě na spínací skříňku to musi mít kontakt jinak to buď nebude svítít nebo pořád. Tak to mam teda já přes spínací relé,nevím co to má za spouštění světla v odkaze,ale podle mě to musí mít + od baterky,kabel na parkovačky,15 od spinačky a kostru( i když já ji tam nemam relé se ukostřuje přes parkovačky)

Snad ty máš jiné zapojení ale já mam takové jak jsem popsal.Jezdím 14 dnů a bez problému. Tady máš odkaz, a pozorně si ho přečti.A potom odepisuj.

http://www.levnealarmy.cz/get_file.php?did...&download=0

Odkaz ke komentáři

Snad ty máš jiné zapojení ale já mam takové jak jsem popsal.Jezdím 14 dnů a bez problému. Tady máš odkaz, a pozorně si ho přečti.A potom odepisuj.

http://www.levnealarmy.cz/get_file.php?did...&download=0

Ještě dodatek aby si pochopil proc to je zapojené na baterii a parkovačky.

Světla se rozsvěcejí na základě napěťových skoků na autobaterii

Odkaz ke komentáři

• o 1 rok později...

Ahoj,

konečně jsem dokončil montáž LED denního svícení na starší model Felicie.

Nejvíce mi asi dalo zabrat udělat tu záslepku na světla místo mlhovek.

Více obrázků, video a postup najdete zde: http://led.novalisnet.cz/led_denni_sviceni_skoda_felicia.php

Nevyužil jsem ovládání zabudované ve světlech (umí jen zapnout/vypnout), ale ovládání svoje. Kromě automatického zapnutí 5 sekund po nastartování (aby nezatěžovalo baterii při startu) umí zeslabení LED (místo parkovaček v noci), zeslabení LED na straně, kde bliká blinkr (jak to mají Audi), v noci naopak corner light (přisvícení - na dané straně se LED rozsvítí naplno) a nějaké blikání. Po vypnutí motoru zůstanou DRL ještě 10 sekund svítit.

post-14556-12765484812614_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

• o 1 rok později...
  • o 5 měsíců později...
  • o 7 měsíců později...
  • o 3 týdny později...

Svorka 15 je mezinárodní označení pro vodič, na kterej se přivede napájení +12V po otočení klíčkem do I.polohy - takže i na ten spínač zpátečky, kterej najdeš na převodovce - ve fildě u motoru 1,3 je stejně jako u fáčka šikmo zespodu na přední straně převodovky a jestli se nemejlím, tak k němu vedou dráty v zelený izolaci...

Odkaz ke komentáři

• o 8 měsíců později...

Ahoj. Potřeboval bych poradit. Zakoupil jsem si DRL Denní svícení s homologací, atestem, vyražrným RL a čísla. Je to německý výrobek.

Je tam 3tí drát na vypínání světel, který se napojí na parkovačky a když zapnu parkovačky / hl.světla, tak se má DRL vypnout.

Jenže DRL se nevypnou, ale pouze se ztlumí a to je přece nelegální, ne? Pokud svítí hl.světla, tak DRL svítit nesmí.

Chci vás poprosit o nějakou radu, kde je chyba, či jak dosáhnout toho efektu aut. vypínání.

Forum jsem prohledal, ale nic jsem nenašel.

Mám Felicii 1996 1.3 BMM

Děkuji za každou radu.

EDIT:

Tak výrobce mi odpověděl a prý je to tím, že nemám na plus a mínus stejné napětí, tudíž elektronika to špatně vyhodnotí, když zapnu parkovačky.

Je to reálné? A dalo by se to případně nějak "ustálit"?

Děkuji.

Editováno: , autor: Wojnar
Edituj příspěvky!!
Odkaz ke komentáři

Mas tam - pol ten das niekde na kostru ,+ pol das niekde pod poistku kde ti nabehne 12 V pri zapnutom kluci ,a vypinaci das na poistku obrisovych svetiel , tak ze musis 2 draty tahat na poistkovy panel a kostru mozes dat niekde v motorovom priestore

Editováno: , autor: Pawouk
Necituj předchozí příspěvek!
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...