HonzaKo Vloženo 17. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2017 V 13. října 2017 na 14:08, Paulie TDi napsal: Tak jsem objednal originál olej https://eshop.autorozvody.cz/code/ORIGINAL[spc]VW|VAG[spc]G052195M4|0|-1|1 200,- za litr mě fakt nezabijou...pak ho po 12 tisicích vyleju a je to... doufám že to přežije bez újmy.. Použil jsem aktuálně taky tento originál, v servisu dávali ten Shell 0v30, normu to má stejnou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MPXSUPERB Vloženo 26. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2017 Dobrý deň, má niekto osobnú skúsenosť s Olejom ROWE HIGHTEC MULTI SYNT DPF SAE 5W-30 a za dalšie by ma zaujímalo predajne balenie oreginal balenie na stranke výrobcu vs. ponúkané v SR e-shope? pre vozidlo (S2 r.v.:5/2012; 2.0TDi 125kW CFGB); doposial servis skoda nemecko Ďakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r_e_n_e Vloženo 26. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2017 (editace) Nemecký olej a lá Tesco. Kúpiš Superba a chceš do neho naliať olej pre Rapida. Editováno: 26. Listopad 2017, autor: r_e_n_e Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MPXSUPERB Vloženo 26. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2017 (editace) preto sa pýtam na názor, že či má niekto skúsenosti s týmto olejom alebo poradte nejaký fakt kvalitný,... ale je najlepšia volba ostat pri oreginal oleji ? Editováno: 26. Listopad 2017, autor: MPXSUPERB Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Paulie TDi Vloženo 26. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2017 Já použil tento originál a jsem spokojený :-) Balení tohoto oleje seženete kolem 1000,- :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 26. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2017 před 5 hodinami, MPXSUPERB napsal: alebo poradte nejaký fakt kvalitný,... To přeci nejde. Vyhýbej se podezřelým zdrojům, používej danou specifikaci, výměny dělej s rozumem a nemusíš se patlat s tím jestli originál, Castrol, Shell atd. Výsledek bude stejnej. 4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
duckito Vloženo 11. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2017 dobry den,chcem sa spytat aky olej by ste mi odporucili pre superb 2.0tdi 125kw rv 1/2009. zial neviem aky olej daval predchadzajuci majitel tak preto sa spytam radsej.dakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
N@pster Vloženo 11. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2017 Normu 507.00 idealne Longlife a menit po 15tkm. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
duckito Vloženo 11. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2017 5w 30 castrol edge by bolo ok? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 11. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2017 pokud splňuje požadovanou normu VW 50X.00 tak ano. Konkrétní značka či viskozita je podružný údaj 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stenly Vloženo 12. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2017 Mam doma Superba 2.0tdi cr 103kw .... pred rokom som do neho začal liať Millers oil a som veľmi spokojny... odmeravali sme hlucnost motora pred prvou vymenou a po vymene oleja po 10tis km ....a hlukmotora mi klesol o 8db .. Teraz som kupil 2.0tdi 125kw CBBB....a tiez idem robit vymenu oleja za Millers oil.... 5w30 norma 507.0, 504.0.... je ten olej troska drahší 5l / 60€ ale som z nim spokojny...menim to po 10tis-15tis km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 12. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2017 před 9 hodinami, stenly napsal: ....a hlukmotora mi klesol o 8db to jste to spíše blbě změřili - akustický tlak je logaritmická veličina, takže pokles o 8 db je dost brutální - rozdíl ve výkonu se téměř blíží desetinásobku. 5 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnnyH Vloženo 28. Březen 2018 Sdílet Vloženo 28. Březen 2018 Já loni koupil Millers Oils taky a můžu jen doporučit, snížení hluku znatelné, a řekl bych, že i spotřeba šla lehce dolů, ale samozřejmě nejde o test, nemám to prověřené - jen moje zkušenost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 28. Březen 2018 Sdílet Vloženo 28. Březen 2018 A jak jsi to znatelné snížení hluku poznal? Měřil jsi ho? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnnyH Vloženo 28. Březen 2018 Sdílet Vloženo 28. Březen 2018 Ne, neměřil, měnil jsem olej (viz můj příspěvek výše "nejde o test, nemám to prověřené - jen moje zkušenost") Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 28. Březen 2018 Sdílet Vloženo 28. Březen 2018 takže subjektivní hodnocení, které může být zkreslené nejrůznějšími faktory a tím pádem to klidně může být i přesně obráceně... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnnyH Vloženo 28. Březen 2018 Sdílet Vloženo 28. Březen 2018 Achjo... Že to máte zapotřebí. Ano, jasně, že to je subjektivni pocit. Ale pokud to stejný auto slyšim hodinu před výměnou a po výměně, tak ano, rozdíl byl znát, vemte to, nebo ne, who cares. A teď do mě Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 28. Březen 2018 Sdílet Vloženo 28. Březen 2018 Mě by jen zajímalo, o kolik by se ten motor musel zklidnit, aby to člověk zaregistroval. Já hluchej nejsem a nic sem po přechodu MO nepoznal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnnyH Vloženo 29. Březen 2018 Sdílet Vloženo 29. Březen 2018 U aut to asi bude kus od kusu / motor od motoru, nicméně asi by bylo zajímavé změřit to. Mám ze svého okolí stejné reference (tchán Fabia 1.9 TDI PD, švagr Passat B5.5 též 1.9 TDI PD). Dle mého názoru je to s tímhle olejem (dle podpisu budeš mít jinou specifikaci oleje, my máme 2.0 CFFB) stejné, jako s pneumatikama- taky si můžeš koupit levné Barumky (i když jsem s nima jezdil dlouhá léta na všech dřívějších autech a bez problémů), jenže když si srovnáš výslednou spotřebu (hlukový komfort nevyjímaje) s dražšími značkami, tak při nájezdu mezi výměnami to mnohdy (ne vždy, samozřejmě) vychází levněji. Ne nadarmo se říká, že nikdo není tak bohatý, aby mohl kupovat levné věci. To Šulda: Mimochodem, co tě přesvědčilo, že sis pořídil zrovna Millers Oils? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 29. Březen 2018 Sdílet Vloženo 29. Březen 2018 Jo, ale u těch pneumatik je to dané tím, že jsou úplně jiné - jiný vzorek, jiná směs. Jenže olej dané specifikace by měl být prakticky identický bez ohledu na výrobce - norma neumožňuje vyrábět nějakou extra spešl recepturu. Pokud tedy olej opravdu snížil hlučnost motoru, znamená to, že je jiný než ten předešlý a to je zjištění hodné velmi vážného zamyšlení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 29. Březen 2018 Sdílet Vloženo 29. Březen 2018 Oleje danej specifikacie od roznych vyrobcov NIE su identicke. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martttin Vloženo 29. Březen 2018 Sdílet Vloženo 29. Březen 2018 38 minutes ago, Wittmann said: ... Jenže olej dané specifikace by měl být prakticky identický bez ohledu na výrobce - norma neumožňuje vyrábět nějakou extra spešl recepturu. ... S tymto nesuhlasim. Specifikacia oleja je subor nejakych predpisanych vlasnosti od vyrobcu auta/motora. To mas od niekial potvrdene, ze v tom oleji nemoze byt nic navyse, pokial splna parametre dane vyrobcom/specifikaciou? Preco ma potom kazda znacka nejaku svoju specialitku (Castrol ma myslim to EDGE technology, teraz kukam Mobil1 nejaku ESP ...)? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 29. Březen 2018 Sdílet Vloženo 29. Březen 2018 před 1 hodinou, Martttin napsal: S tymto nesuhlasim. Specifikacia oleja je subor nejakych predpisanych vlasnosti od vyrobcu auta/motora. To mas od niekial potvrdene, ze v tom oleji nemoze byt nic navyse, pokial splna parametre dane vyrobcom/specifikaciou? Preco ma potom kazda znacka nejaku svoju specialitku (Castrol ma myslim to EDGE technology, teraz kukam Mobil1 nejaku ESP ...)? Aby se ty jejich předražené oleje vůbec prodávaly. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 29. Březen 2018 Sdílet Vloženo 29. Březen 2018 Marketing, nic víc. Velmi často se pod vzletmými názvy skrývá nějaká všeobecná banalita, kterou si jen každý výrobce pojmenovává podle svého. Něco jako názvy mobilních tarifů. Prostě pokud výrobce dodrží specifikaci oleje, která striktně nastavuje všechny důležité parametry, tak je rozdíl mezi značkami zcela marginální. Tam prostě není moc co vymýšlet. Tím ale neříkám, že nemá smysl kupovat oleje renomovaných značek - přeci jen je zde oproti nějakému nonamu garance, že specifikace byla dodržena. Nadruhou stranu je zde ale i podstatně vyšší riziko pančování, ale to je zase jiný problém. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 29. Březen 2018 Sdílet Vloženo 29. Březen 2018 před 10 hodinami, JohnnyH napsal: Mimochodem, co tě přesvědčilo, že sis pořídil zrovna Millers Oils? Můj mechanik motorář, ale ne tak že by mi ho konkrétně doporučoval.Ten MO při výměně (10tkm) vypadá jinak, respektive líp než před tím Castrol nebo Shell. Používám EE 5W40 a co se nákladů týká, tak to není oproti Castrolu nebo Shellu žádná raketa jak spousta lidí na netu vykřikuje. Jedna olejová náplň mě vyjde na nějakejch 1260,-Kč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.