Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Tak oni na to maj jaksi tabulky kde sou všechny možnosti pro danej model a motorizaci. Tu tabulku mi ofotil v autorizaku.

Heh, Atiky mam jako letnáky a chtěl sem se jich zbavit a dát si tam 16ctky plechový...... můj koment výše v tomto tématu.

• o 2 týdny později...
Vloženo

typový list jsem si sehnal, došel na úřad a bylo mi řečeno, že mi kola nezapíší, že nemají od výrobce potvrzeno, že kola jsou povolená pro můj model, ale dozvěděl jsem se, že můžu vozit typový list a policie nebo pojištovák nemůže říct nic, že mám typový list, pro tohle auto a mám tam pneumatiky, které tam jsou uvedené. Jak by jste kdo s touto informací naložil? já bych pro jistotu radši měl v TP zapsáno rozměr kola a rozměry pneu. Razítko z STK nemám ( kamarád sehnal takový ten univerzální TP, kde umazal kolonku vyjádření technika STK), kdyby mi to změnil a razítko z STK bych dostal, tak by mi to na úřadě už prošlo?

Vloženo

Podle mě ano, postup je lehký, vezmeš papír, s tím jdeš na STK, tam to technik zkontoluje a dostaneš razítko typu K jestli se nepletu, a pak jdeš na úřad a na základě typového listu a potvrzení na STK ti to napíše. 

Já měl typový list, kde je název kol, rozměr kol, rozměr pneu a typ auta, tam bylo v kolonce odkaz na TUV, ten jsem měl a tam byl seznam všech možných aut. a nebylo co řešit, na STK jsem platil 200,- a na úřadě kolek 50,- 

Vloženo (editace)

No jen pro upřesnění zde uvedeného, povinné zimní pneu nejsou obecně, ale jen v případě souvislé vrstvy sněhu ledu a bla bla... nebo pokud lze předpokládat, že něco takového nastane.

Koho to zajímá přesně, tak § 40a odst. 1 písm. a) a b ) zákona č. 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích, viz zde:

http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2000-361#cast1

Editováno: , autor: HjM
Vloženo

A já mám poněkud jiný dotaz, mám teď na autě kola 185/55 R15 ..... které jsou zapsány i v TP (jen tak ze zajímavosti mám v TP uvedenou i možnost 205/40 R17), ale zpět k dotazu... můžu na auto hodit pneu 195/65 R15 nebo ne? Jde mi o to že jestli chci hodit nějakou pneu musí být uvedená jedině v TP, nebo je tam nějaký rozmezí který je povolený (v TP mám 185/55 R15 tak můžu vozit 175/65 R15 až 195/45 R15,nebo můžu nazout jen takové pneu jenž je uvedeno v TP)

Díky za radu 

• o 2 týdny později...
Vloženo (editace)

A jak to teda dělaj všichni ty prodejci alu kol? V jejich konfigurátoru si zadam přesně značku auta, model i motorizaci.

A vono mi to suverénně nabídne kola s ETéčkem klidně o několik mm nižším? Nebo i 17cti palcový kola. To voni ti jako s klidným svědomím prodaj to co na autě němá vůbec co dělat?

Jmenovitě ten AZpneu na kterej je tu na foru nahoře taky reklama.

Editováno: , autor: Mr.Pavka
Vloženo

Prodejcům je jedno co si ty dáš na svoje auto.. Oni ti prodají pouze to co tam bude pasovat - půjde přišroubovat (proto se vybírá model auta a rok), ale  jestli ty kola máš nebo nemáš zapsané jim je jedno.. O tom, jestli ti kolo bude z auta čouhat nebo ne je jen a jen tvoje riziko..   Je to stejné jako prodej spousty tuningových dílů, které nemají homologaci, případně led žárovky, které v normálních světlech také nemají co dělat, ale prodávají se..

Vloženo

typový list jsem si sehnal, došel na úřad a bylo mi řečeno, že mi kola nezapíší, že nemají od výrobce potvrzeno, že kola jsou povolená pro můj model, ale dozvěděl jsem se, že můžu vozit typový list a policie nebo pojištovák nemůže říct nic, že mám typový list, pro tohle auto a mám tam pneumatiky, které tam jsou uvedené. Jak by jste kdo s touto informací naložil? já bych pro jistotu radši měl v TP zapsáno rozměr kola a rozměry pneu. Razítko z STK nemám ( kamarád sehnal takový ten univerzální TP, kde umazal kolonku vyjádření technika STK), kdyby mi to změnil a razítko z STK bych dostal, tak by mi to na úřadě už prošlo?

Myslím, že pokud máš k ráfkům typový list potvrzený prodejce a STK a TUV a nenecháš je zapsat do techničáku,nemělo by se ti nic stát v souvislosti v souvislosti s plněním pojištovny.Nemuselo by to ale být jednoduché.Mohl by jsi ale zřejmě dostat nějakou sankci pro porušení správního řádu.Změny v TP jsi povinen hlásit tuším d 8 dnů?

To za předpokladu,že by jsi měl platný typový list.S falešným bez potvrzení na STK bych se o nic nesnažil.Univerzální typový list neexistuje,každý dovozce má svůj a na každém je kontrola na STK.

Vloženo

A kdo by Ti je měl schválit když k nim není žádný doklad?Všechny ty "miliardy" co se zmiňuješ asi někdo nechal vyzkoušet a ty zkoušky asi zaplatil.

Vem 5000,- a nech si je schválit,DEKRA to určitě udělá. :)

Vloženo

Jenomže ty miliardy kol s tak velkým rozdílem ET maj na řízení určitě nějakej vliv na řízení a tim pádem ovlivnujou bezpečnost provozu.

Ale jeden milimetr nic neudělá a dát si ho tam nemůžu!?

Vloženo (editace)

Ty to prostě zjevně nechápeš,ať už mají dodatečně zapisovaná homologovaná kola jakýkoliv vliv,je to skutečnost která vyhovuje podmínkám montáže,někdo to zkontroloval,posoudil a vystavil posudek.

Je jedno,zda se ráfky liší pouze jedním mm,je to rozměr,který nikdo neschválil na daný typ vozidla.

Pro někoho je málo i 20 mm,kdy už by to nebylo málo?

Editováno: , autor: mikl
Vloženo

Tak mi nezbejvá než prostě u toho ET42 tu dvojku nechat tigem zavařit, opatrně zahladit svár a pak místo čísla 2 vyrazit číslo 3.

Mam na autě schválenej rozměr podle TP? Mám.

Je to na něm vyražený? Je.

A pochybuju, že nějakej pojištovák pozná jeden milimetr za pomoci posuvky.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...