Publikováno Únor 2, 201411 r Zdravím, chci se zeptat mám rok Superba 2,5TDi a po roce se mi ozval nepříjemný zvuk, když najedu na nerovnost nebo přes retardéry(cokoliv) ve městě kdekoliv tak slyším vrzání na levé straně u řidiče nevím jestli ve předu nebo vzadu, ale slyším to jenom v autě? Co to může být opotřebené tlumiče nebo čepy? Díky za odpověď Vranis7
Únor 2, 201411 r Zdar, opověděl sis sám Tlumiče, čepy, resp. vše kolem tlumičů (horní uložení, pera, atd). a Vše kolem náprav (čepy a uložení) Bylo by dobré snažit se a zachytit trochu lépe ten zvuk. Klidně za pomoci kamaráda vzadu, který třeba vystrčí hlavu z okna a bude poslouchat, kde a co. Když se to stává jen při nerovnostech, tak zkusit na místě s celým autem zalomcovat, však ono se to projeví.....
Únor 2, 201411 r Autor Projeví? Zatím jenom slyším vrzání po čase ucítím každou díru? Je lepší když, dám příklad tlumič jede teďka na 60% a nechat ho nebo počkat až skoro doslouží a vyměnit za nový pokud to bude tím tlumičem teda.
Únor 3, 201411 r Projeví tak, že když po tom půjdeš. Zalomcuj s tím autem pořádně. Můžeš to třeba i zvednout, podívat se na vůle a tak. Vrzání za jízdy na hrbolech je hodně široký pojem Může to opravdu způsobovat cokoli a nic konkrétnějšího Ti tady nikdo nenapíše a věř mi, že teď jsem s Tebou hodně trpělivý.... Upraveno Únor 3, 201411 r od SUP1
Únor 3, 201411 r Pokud nikde nic nebouchá a jen to vrže, tak to vem na Wapku a oplachni celý podvozek a uvidíš, jestli se to změní. Mě osobně vrzala Octavia a zjistil jsem, že to bylo uložením stabilizátoru, tak jsem tam stříknul WD a byl klid. Může to byt jen bordel na podvozku, ale taky něco jinýho ono se to na dálku blbě hleda a zjišťuje. Upraveno Únor 3, 201411 r od Rabbit
Duben 10, 201411 r Dobrý den pánové, prosím o radu. Při jízdě se mi ozývá takové kolísavé hučení pravděpodobně od pravého předního kola.(nejedná se o setrvalé hučení jako od ložiska) Ještě výraznější to je při vytočení kola do rejdu. Nějak už nevím co s tím. Vyměnil jsem vnější homo kloub, vnitřní jsem vyčistil a dal novou tukovou náplň, projevovalo se to před i po opravě. Teď jsem měnil kola za letní a problém stále přetrvává. Vůli v nápravě ani v řízení jsme nenašli. Jediné čeho jsem si vědom je vymačkané uložení stabilizátoru. Pochybuji však, že problém vzniká od tud.
Duben 10, 201411 r Skus tam dát olej do toho uloženi a uvidíš co to udělá Kdysi to kolega udělal na focusu a zmizelo to Možná to nepomůže ale za testnutí nic nedáš
Duben 10, 201411 r Uložením stabilizatoru to nebude, to by ti vrzalo, nebo bouchalo, ale rozhodně nehučelo. Zameřil bych se na homokloub, nebo ložisko. A tu výměnu vnějšího homo kloubu, jsi dělal sám, nebo servis??
Duben 10, 201411 r Uložení stabilizátoru se opravdu projevuje vrzáním. Po namazání ustalo. Problém však s hlukem od kola setrvává. Zvuk bych řekl, že je něco mezi hučením a slabým a pravidelným klepáním. Při průjezdu ostré zatáčky hlasitost vzroste a pravidelnost opakování zvuku klesne.Jediné co mě napadá je to ložisko. Dlouho jsem jezdil s vadným kloubem který dost křupal a vibroval. Nemám zkušenosti zda špatný kloub může poškodit ložisko. A zda se vadné ložisko může projevovat zmíněnou hlučností. Když jsem se totiž setkal s vadným ložiskem bylo to stálé hučení které mělo stále stejný tón, který nekolísal.... Výměnu kloubů jsem prováděl sám společně s tchánem v jeho autoservisu.
Duben 10, 201411 r Měl jsem na mysli jestli tě v servisu neojebali a nenechali starý homo kloub. Já si myslím, že to bude tím vnitřním homo kloubem.
Duben 10, 201411 r po nějaké aspoň trošku delší jízdě sáhni na to kolo odkud to jde, ať můžeš vyloučit to ložisko, bacha, může to být pěkně horké, kdyby to tak bylo a pak ty homouše asi no, nebo špatně sjetý gumy třeba nemáš?
Duben 11, 201411 r Pneu se sjíždí rovnoměrně. Ještě mě napadlo zda to nemůžou vyluzovat kotouče. Ty se sjíždí pěkně mizerně a možná budou i mírně zvlněné.
Duben 11, 201411 r Ložisko... P.S.špatnej kineťák umí zničit nejen to, ale i silentbloky na ramenách i motoru...
Červen 19, 201411 r Mě to taky vrže na levý straně.Nejhorší je že mi na stk a pak jeden servizák řekli že tam nic není a vše je v pohodě.Po nějáký době mi to začalo vrzat i u malý nerovnosti.Kámoš má Oi a nechal namazat nějakou gumu co je u tlumiče nebo co a má pokoj.Prej je opřená o něco a pak vrže.Já pustil nahlas rádio a čekám co se bude dít čas ukáže
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.