Dubl Vloženo 20. Únor 2014 Sdílet Vloženo 20. Únor 2014 Kamarád kupoval Rapida 4 měsíce přede mnou. Dneska jsem s ním jel a on si stěžoval, že někde vzadu v autě slyší šplíchání vody. Předpokládal, že mu někam zapadla plastová láhev s pitím a to šplouchá. Když jsme zastavili, tak jsme zkusili tu láhev najít. Žádnou jsme nenašli, ale jaké bylo překvapení, když při zavírání pravých zadních dveří se to šplouchání ozvalo. Nevíme, kolik je ve dveřích vody (a jak se tam dostala, případně proč neodtekla), ale dle zvuku, které šplouchání vydává, není té vody ve dveřích málo. Tipujeme to na pár dcl. Kamarád nemůže teď s autem do servisu, odjíždí na cca týden pryč (před dvěma dny měl auto v servisu na kontrole po 30.000 km), ale jakmile přijede ze servisu, pokusím se z něj dostat, co mu řeknou, případně jak mu to vysvětlí. Musím jít zkontrolovat dveře svého Rapida, zda tam také není akvárium. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 20. Únor 2014 Sdílet Vloženo 20. Únor 2014 Voda se tam dostat může, ale musí odtéct - že by ucpané odtokové otvory, nebo co tam je? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dubl Vloženo 20. Únor 2014 Autor Sdílet Vloženo 20. Únor 2014 To právě nevím. Ale vody je tam opravdu dost, když se hýbe s dveřmi, tak je cítit "setrvačnost" té váhy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Kay Vloženo 20. Únor 2014 Sdílet Vloženo 20. Únor 2014 Nejsou dole na dveřích zalepené ty odvodňovací dírky? Tatík to měl normálně zalepené malířskou páskou. Vyteklo celkem doooost vody... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MiKy* Vloženo 20. Únor 2014 Sdílet Vloženo 20. Únor 2014 Po každém mytí prstem lehce ohnu těsnění u odtokových otvorů a po prstě nechám vodu odtéct. Už jsem uvažoval, že gumu u otvoru upravím, ať je otvor pořád volný. Ona opravdu vytečení vody brání, což dobré opravdu není. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SkodaRapid Vloženo 21. Únor 2014 Sdílet Vloženo 21. Únor 2014 Nedávno jsem zaznamenal stejný problém. Šplouchání v pravých zadních dveřích. Nateklo to tam v myčce a nechtělo to vytéct - asi týden a když jsem vyčetl na internetu, že tam mají být nějaké otvory, tak už tam ta voda nebyla Ve kterým místě je přesně ten otvor? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host amissus Vloženo 21. Únor 2014 Sdílet Vloženo 21. Únor 2014 Můžete někdo nahodit foto? To se bude hodit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M_ike Vloženo 21. Únor 2014 Sdílet Vloženo 21. Únor 2014 (editace) To je takovy problem se ohnout a podivat se..? Na kazdych dverich jsou snad dva. Editováno: 21. Únor 2014, autor: M_ike Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host amissus Vloženo 21. Únor 2014 Sdílet Vloženo 21. Únor 2014 Není to problém, ale také není špatné, když se to sem nafocené umístí. Kdybych už měl auto, tak bych to udělal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 21. Únor 2014 Sdílet Vloženo 21. Únor 2014 já bych chtěl taky fotku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Kay Vloženo 21. Únor 2014 Sdílet Vloženo 21. Únor 2014 Nevím jak to má Rapid ale na FII to je takhle. Foceno mobilem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dubl Vloženo 21. Únor 2014 Autor Sdílet Vloženo 21. Únor 2014 Tak kolega stihl dneska ještě zastávku v servisu. U opravy nebyl, ale prý gumové těsnění ucpalo výtokové otvory, prý už to muselo být z výroby a prý mu z toho vytekl skoro kýbl vody. To mu řekl technik. Nevím, o jaké těsnění se jednalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 21. Únor 2014 Sdílet Vloženo 21. Únor 2014 fotky dobrý, ale Rapid to má právě trošku jinak. Tuším, že na spodní hraně dveří je ještě nějaká guma, už jsem tam jednou rukou šahal, ale nevím právě, kde tam hledat ty výtoky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Kay Vloženo 21. Únor 2014 Sdílet Vloženo 21. Únor 2014 Aha,no tak snaha se cení mám dvě FII takže víc bohužel neporadím Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M_ike Vloženo 21. Únor 2014 Sdílet Vloženo 21. Únor 2014 (editace) Pokud to sem nehodi nekdo predemnou, tak vam to sem vecer az budu doma hodim. A jinak ano, to gumove tesneni to docela dost prekryva Editováno: 21. Únor 2014, autor: M_ike Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dubl Vloženo 21. Únor 2014 Autor Sdílet Vloženo 21. Únor 2014 Tak to bude asi ono. Budu to muset u mého Rapida zkontrolovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MiKy* Vloženo 21. Únor 2014 Sdílet Vloženo 21. Únor 2014 (editace) M_ike bude na fota rychlejší než já. Ale pokud nechcete čekat, tak cca v 1/4 délky dveří strčte prstík mezi dolní zakončení tělesa dveří a gumové těsnění a břit gumy lehce odhrňte. Pak lehce zatlačte směrem nahoru a "jeďte" prstem k bližšímu kraji dveří. V jednom místě se Vám "prstík" lehce proboří do dveří. Gratuluji. Právě jste našli odtokový otvor. V tomto místě odhrňte těsnící gumu směrem od dveří a pokud tam máte vodu, tak Vám vyteče. Můžete vytékání pomoci tím, že lehce se dotkněte dveřního výtokového otvoru a fyzika zafunguje a voda vyteče po prstě ven. Možná i do rukávu košile :-). A toto uděláte na každých dveřích dvakrát. Pokud se podívám na technické řešení, tak tady bych konstruktérovi udělal taky Ty-Ty- Ty ... Proto až bude tepleji plánuji si pod dveře lehnout, vzít tvarovací nůžtičky a gumu kolem otvorů poupravit, aby guma otvor neucpávala. Editováno: 21. Únor 2014, autor: MiKy* 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Motaaa Vloženo 21. Únor 2014 Sdílet Vloženo 21. Únor 2014 (editace) Sice nejsem M_ike ale tady dávám foto doufám že pomůže :kol-28:tenhle odtok je focený na zadních dveřích za řidičem je to v místě jak je umístěn reprák v zadních dveřích Editováno: 21. Únor 2014, autor: Motaaa 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M_ike Vloženo 21. Únor 2014 Sdílet Vloženo 21. Únor 2014 Super, diky. Usetril si mi praci JA u sebe obcas zpozoruji to, ze kdyz stahn ua vytahnu okno, je plne kapek, ale odtokove kanalky sem cistil, asi vnitrni vlhkost.. co uz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Motaaa Vloženo 21. Únor 2014 Sdílet Vloženo 21. Únor 2014 Nemáš zač nudíl jsem se tak sem to vyfotil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host amissus Vloženo 21. Únor 2014 Sdílet Vloženo 21. Únor 2014 To je teda nic moc řešení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rogerer Vloženo 21. Únor 2014 Sdílet Vloženo 21. Únor 2014 trochu nechapu funkci odtokovych kanalku kdyz jsou prekryty gumovym tesnenim 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 21. Únor 2014 Sdílet Vloženo 21. Únor 2014 To je jedno z řešení Simply clever! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MiKy* Vloženo 21. Únor 2014 Sdílet Vloženo 21. Únor 2014 To těsnění se při montáži většinou přilepí na výtokové otvory, což by nemělo. Já ho hned po prvním umytí auta z otvorů odtrhl a ta voda teď ze dveří vytéká jak má. Přesto plánuji gumu kolem otvorů ještě jednoduše poupravit. Na studenou zem se mi však teď lehat nechce. Pro ty, kteří neví, kde ty otvory hledat, přikládám fota s jejich polohou. Mám v otvoru prstíček :-D 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rogerer Vloženo 21. Únor 2014 Sdílet Vloženo 21. Únor 2014 (editace) dik pujdu si nechat vytyct vodu ted vecer edit: tak mne z toho nic nevyteklo,ani mokry to nebylo Editováno: 21. Únor 2014, autor: rogerer Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.