Přejít na obsah

Voda ve dveřích


Dubl

Doporučené příspěvky

Kamarád kupoval Rapida 4 měsíce přede mnou. Dneska jsem s ním jel a on si stěžoval, že někde vzadu v autě slyší šplíchání vody.  Předpokládal, že mu někam zapadla plastová láhev s pitím a to šplouchá. Když jsme zastavili, tak jsme zkusili tu láhev najít. Žádnou jsme nenašli, ale jaké bylo překvapení, když při zavírání pravých zadních dveří se to šplouchání ozvalo. Nevíme, kolik je ve dveřích vody (a jak se tam dostala, případně proč neodtekla), ale dle zvuku, které šplouchání vydává, není té vody ve dveřích málo. Tipujeme to na pár dcl. Kamarád nemůže teď s autem do servisu, odjíždí na cca týden pryč (před dvěma dny měl auto v servisu na kontrole po 30.000 km), ale jakmile přijede ze servisu, pokusím se z něj dostat, co mu řeknou, případně jak mu to vysvětlí. Musím jít zkontrolovat dveře svého Rapida, zda tam také není akvárium. :kol-32:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nedávno jsem zaznamenal stejný problém. Šplouchání v pravých zadních dveřích. Nateklo to tam v myčce a nechtělo to vytéct - asi týden a když jsem vyčetl na internetu, že tam mají být nějaké otvory, tak už tam ta voda nebyla :) Ve kterým místě je přesně ten otvor?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak kolega stihl dneska ještě zastávku v servisu. U opravy nebyl, ale prý gumové těsnění ucpalo výtokové otvory, prý už to muselo být z výroby a prý mu z toho vytekl skoro kýbl vody. To mu řekl technik. Nevím, o jaké těsnění se jednalo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

M_ike bude na fota rychlejší než já. Ale pokud nechcete čekat, tak cca v 1/4 délky dveří strčte prstík mezi dolní zakončení tělesa dveří a gumové těsnění a břit gumy lehce odhrňte. Pak lehce zatlačte směrem nahoru a "jeďte" prstem k bližšímu kraji dveří. V jednom místě se Vám "prstík" lehce proboří do dveří. Gratuluji. Právě jste našli odtokový otvor. V tomto místě odhrňte těsnící gumu směrem od dveří a pokud tam máte vodu, tak Vám vyteče. Můžete vytékání pomoci tím, že lehce se dotkněte dveřního výtokového otvoru a fyzika zafunguje a voda vyteče po prstě ven. Možná i do rukávu košile :-). A toto uděláte na každých dveřích dvakrát.

Pokud se podívám na technické řešení, tak tady bych konstruktérovi udělal taky Ty-Ty- Ty ... Proto až bude tepleji plánuji si pod dveře lehnout, vzít tvarovací nůžtičky a gumu kolem otvorů poupravit, aby guma otvor neucpávala.

Editováno: , autor: MiKy*
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To těsnění se při montáži většinou přilepí na výtokové otvory, což by nemělo. Já ho hned po prvním umytí auta z otvorů odtrhl a ta voda teď ze dveří vytéká jak má. Přesto plánuji gumu kolem otvorů ještě jednoduše poupravit. Na studenou zem se mi však teď lehat nechce.

Pro ty, kteří neví, kde ty otvory hledat, přikládám fota s jejich polohou. Mám v otvoru prstíček :-D

post-84623-0-95733600-1393002656_thumb.j

post-84623-0-75295300-1393002661_thumb.j

post-84623-0-24889300-1393002668_thumb.j

post-84623-0-71552200-1393002675_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...