Přejít na obsah

zvysenie otacok na konstantnych 5000ot/min.


milanatik

Doporučené příspěvky

Zdravim,

 

mam problem s Octaviou1, 1.6 74kW. Problem spociva v samovolnom zvyseni otacok motora pocas jazdy - auto zacne samo zrychlovat a ked sa vyhodi rychlost(neutral), tak motor sa vytoci na cca 5000ot/min a konstantne udrzuje tieto otacky, az kym sa nevypne motor. Po opatovnom nastartovani je vsetko OK, ale stava sa, ze pocas jazdy sa otacky zvysia opat. Po navsteve servisu a diagnostike sa ukazalo niekolko chyb a doslo k vymene lambda sondy a skrtiacej klapky za original bosch lambda sondu a skritaciu klapku VDO. Po vymene tychto sucasti slo v servise vsetko OK a paamt chyb neukazovala po opakovanych startoch ziadne chyby.

 

Vcera sa ale opat objavil problem a otacky motora sa pocas jazdy opat zvysili a na volnobehu stupli na cca 5000ot/min a konstante drzali, ziadne kolisanie. Na diagnostike cez VAG pamat chyb neukazuje nijake zaznamy - vsetko sa zda byt OK.

 

Prosim, nemal niekto podobny problem alebo netusi, co moze byt pricinou takehoto razantneho zvysenia otacok a ich udrziavanie bez kolisania?

 

S touto octaviou je aj dalsi problem - tazke starty pri teplom motore. Motor nechce nakocit a az x-ty pokus(max. 6) o nastartovanie naskoci. Neviem ci to suvisi s tym zvysenim otacok, ale hadam to o niecmo napovie.

 

Dakujem za akekolvek napady.

Milanatik

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mel to same nebo kdyz sem nastartoval tak to melo male otacky okolo 500 a nebo naopak to samo vylitlo treba do 4tis vycistil sem klapku a porad to delalo nakonec to bylo ve snímači otáček klikové hřídele. Kamos to pichl na diagnostiku a ukazalo mu to lambdu ale tou to nebylo jeho tata ma to same auto taky 1.6 74kW vymenily sme ten snímač otáček klikové hřídele a problem byl vyřešen: Náhradní díl stojio asi 1500Kč což je o dost levnejsi nez ta klapka a lambda. napis jak si dopadl snad ti to pomuze

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...