Říjen 30, 20159 r možná jsem to jen špatně napsal, absolutně k ničemu pro mě. Pokud nedokáže v létě na přímým slunci interiér ochlazovat, nepotřebuji jej. A jestli to dobře chápu, NT pouze nasává vzduch z venku, tzn. že v létě vhání do vnitř vzduch o teplotě 40°, to není teplota, v které by mohlo dítě sedět víc než 5 minut.... nemluvě o tom, že samo interiér neochladí na "rozumnou teplotu", tzn. že než syna naložím, musím stejně auto nastartovat a zapnout klimu.
Říjen 31, 20159 r Autor V tvém případě bych zvážil dálkové startování motoru. Pak to může jak topit, tak klimit. Stojí to asi polovinu proti nezávislému topení a dělá se to i pro manuální převodovky. Problém je, že to nedělá Škoda, takže to nelze objednat do nového vozu. A asi může být i problémem legislativa, jestli by to nebylo o techničák (emise stojícího auta).
Říjen 31, 20159 r Nechám si to fakt projít hlavou. Je dobře, že auto se bude objednávat v lednu, takže si vyzkouším, jestli reálně topení potřebuju nebo ne. Auto bude parkovat před barákem, takže záložní varianta (hodně provizorní) bude stáhnutí okýnek než dojdu k autu. V zimě by to mohly zastoupit vyhřívaná sedadla. Aktuálně se do rozpočtu topení asi vejde, ale stačí nový ceník se zdražením a bude se škrtat..
Listopad 1, 20159 r Autor Nesmysl. Běžná CR2025. Hlavní je že má 3V napětí. Stejně velká, ale jen malinko tenčí, tedy s menší kapacitou, jsem tam nouzově dal i CR2016. Možná by se tam vešla i CR2032 (stejný rozměr, 3V, tlustší). A všechny tyhle baterky lze kupovat za pár desetikorun. Naposled jsem koupil 5 ks CR2025 v Alze za 99 Kč. --------------- Teda tím myslím baterku do otvírání dveří. Nevím co je za baterku v ovládání topení. Možná jsem to napsal trochu OT. Upraveno Listopad 1, 20159 r od boban1108
Leden 9, 20169 r Mě by zajímalo, jak velká je to rozdělávka pro montáž nezávislého topení. Jestli se musí kuchat třeba i palubka atp.....
Leden 9, 20169 r Při montáži NT - oroginálního né univerzální dostavby se palubní deska nesundavá, pouze se pod ní protáhne několik drátů (can, čerpadlo, dálka) U OII byla doba montáže jeden celý den, zástavba pak vypadala skoro jako z výroby, u OIII je to obdobné
Duben 16, 20169 r Zdravim panove. Budu kupovat 1.4 tsi gtec s nez. Topenim a zajímalo by mě kde to bere energii jestli benzin ci plyn. V zime mam v garazi pouze 3 stupne tak jestli to mohu zapnout i tam. Diky
Duben 16, 20169 r Spaluje palivo z nadrze a ma to svuj maly vyfuk. V uzavrenem prostoru by to nemelo byt:) Sent from my iPhone using Tapatalk
Duben 17, 20169 r @Jenik: nezávislé topení na plyn jsem ještě neviděl. Parkovat CNG v garáži neodpovídá příliš legislativě v ČR - není-li to nějaká moderní supergaráž. Pustit nezávislé topení v jakémkoliv uzavřeném prostoru je zakázáno, resp. můžeš tím otrávit sebe i někoho v okolí...
Duben 29, 20169 r Ahoj, uvažuji o GTEC s DSG (pokud jsem to pochopil, tak tato kombinace novinka), ale smutně koukám, že pro tuto variantu není ve webovém konfigurátoru nezávislé topení (a xenony s corner funkcí). Nevíte někdo, jaký je pro to důvod? Může to být pouze chyba webového konfigurátoru? Rozhodování mezi DSG+ACC versus manuál+nezávislé topení bude těžké.. Podotázka: má smysl s nezávislým topením vyhřívané sklo? Díky Upraveno Duben 29, 20169 r od Croog
Květen 6, 20169 r Ahojte, mam dotaz kedze v navode som to nikde nenasiel. Ako funguje nezavisle kurenie (topeni) v praxi? Ja len stlacim DO a riadiaca jednotka sa sama rozhodne ci ma vetrat ci kurit (topit)? Alebo to treba niekde v nastaveniach prehadzovat ze leto vetranie a v zime kurenie (topeni)? Vdaka
Květen 6, 20169 r Autor V menu nastavení vozidla si nastavíš, jestli topit nebo větrat. Ale s tím větráním nemám dobré zkušenosti. Když to stojí na slunci, tak to dle mě moc nevyfouká.
Květen 6, 20169 r A ked mu zaskrtnem aj topeni a aj vetrani tak sa sam rozhoduje? Lebo jedine kde som to nasiel je v nastaveniach climatronicu a mozem tam zaskrtnut aj jednu a aj druhu volbu.
Květen 6, 20169 r Autor To jsem nezkoušel. Ale pokud ta možnost existuje, tak se asi rozhodne sám, protože se snaží dostat do interieru teplotu nastavenou na Climatronicu. Ale jak píšu, to foukání to v létě nevychladí. Ale v zimě to nemá chybu. Dám sem brzy mapky, jak daleko se mi podařilo to sepnout na dálku. A je to při přímé viditelnosti hodně přes v manuálu udávaných 800 metrů!
Květen 6, 20169 r No ja to mam takto. Ine nastavenie pre pridavne kurenie (topeni) som nenasiel nikde. A dnes rano som to chcel vyskusat, vonku bolo kolo 12 st a uz mi zaplo vetranie.
Květen 6, 20169 r Autor Aleš_BX: Ten tvůj dosah ovladače NT je impozantní. Já mám rekord asi 1200m. Jinak samozřejmě nezameňuji klimatizaci a ventilaci. Ale má zkušenost je taková, že NT nasává vzduch asi vpředu pod oknem. V létě tedy nad rozžhavenou kapotou. A ani foukání i 10 minut nijak komfortně nepociťuji. To se stačí rozjet se staženými okénky a za minutu je to hned cítit.
Květen 6, 20169 r Aaaaa sakra! A pritom tam som bol, ale som si myslel ze to je len na to aby som si nastavil casovac a nie na prepinanie zimneho a letneho rezimu Dakujem
Červen 3, 20169 r Ještě bych podotknul, že se to může v létě i trochu vychladit za předpokladu, že se předtím klimatizovalo a výparník klimy je pořád studený. Takže auto může stát třeba půl hodiny na slunku před obchodem, pak pustíte u pokladny dálkově větrání a ono to mezitím než vyložíte nákup to auto solidně vychladí.
Červen 3, 20169 r Ted jsem parkrat vetrani pouzil a asi nejvetsi prinos vidim v tom, ze vetrani dokaze vyhnat z vydechu a auta horky vzduch jeste pred nastoupenim. Takze se do neho po nastartovani deset sekund nevali sedesatistupnovy vzduch z rozpalene pristrojovky. Komplikace spociva v male nadrzi a tom, ze pri rezerve topeni nefunguje.
Červen 30, 20178 r Mám toto také objednané "Aleši" (i DCC), ale budeme muset nějakou dobu ještě počkat. To se mě bude líbit, když to půjde i přes smartphone. Byť s tím nyní a NT dálkou nemám žádný problém (v O2FL LK), můj rekord s NT dálkou (je to ta novější miniaturní verze) je asi kolem 1.5 km přes mořskou zátoku v Kotoru (MN). Výborná je u této dálky zpětná vazba (zelená/červená/oranžová LED), doufám, že to ve verzi pro O3 zachovali ? U té konektivity via smartphone bych přivítal i bezpečný Remote Start, pro možnost vzdáleného vychlazení interiéru, to jsem měl kdysi ve Státech na Contouru, moc praktické, to ale Škoda asi nepobere. Nevíte o něčem pro O3 (FL) ? Jinak jsem se pročítáním tohoto vlákna docela pobavil některými "bizarními" příspěvky o NT, ale chápu, že pro řadu lidí je O3 první auto, a o dokonce NT v životě nic neslyšela. Pak mě také něčí rozhodování mezi šíbrem a NT připadá dost bizarní Jen bych potvrdil svou více jak 10ti letou zkušeností s "bufíkem" u VW/Škoda, že letní režim odvětrání interiéru pomocí NT je k nezaplacení, a jen ti, co neví o čem to je, to z neznalosti považují za zbytečné
Červen 30, 20178 r U O2FL mě to také jde přes výparník, takže pokud je nachlazený, tak to ještě chvilku chladí, ale na dlouho to není
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.