Přejít na obsah

ET46 vs ET41


Pericko666

Doporučené příspěvky

Byl jsem nedávno jako svědek u nehody a chlap co byl vyslán jako nějaký poskok z pojišťovny s náhradním autem měl sebou formulář a obíhal si nabourané auta, mimo jiné si měřil na autě i hloubku vzorku na gumách a fotil si pomalu i sklon antény u aut.. Se slovy, že to je nutnost a dělá se to vždy  :kol-32:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Host amissus

U mě taky, byl jsem poškozený (odřený nárazník, žádná velká škoda) a likvidátor z viníkovy pojišťovny pomalu měřil i délku antény.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A bacha TRINITY jsou pro pneu 205/40R17, RAPID má 215/40R17.

Já na toto téma komunikoval se ŠA a ta jednoznačně tvrdí, že na RAPIDa nejdou jiný kola, než co máš zapsaný v TP. Jiný nejsou schválený. Uvidíme co ještě sdělí homologační odd. Škodovky, ti mi ještě neodpověděli.

Ano, zapsat na STK asi půjde za úplatek cokoliv, ale je to risk. Nebo-li s Cimrmanem řečeno: "Vidím jen výjevy. Až Vás uvidím, jak se houpete na kraji lesa na prvním stromě, pak Vám můžu říct, že Vám pojišťovna nic nezaplatila" 

Editováno: , autor: miklisek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ono, pokud to máš zapsané v TP, tak pojištovna nemá co říkat, kola tam mít můžeš a hotovo. Když si koupíš neorigo kola, i kdyby to bylo 9J 19" a máš k tomu typový list na dané auto, tak to zapíšeš a ty kola na tom autě být mohou. Ale stejný kola třeba z Audi A8 tam dát nesmíš, protože je nezapíšeš oficiálně do TP.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Škoda auto s tímhle nemá vůbec nic společného. Je to tom, zda výrobce splni homologační testy na daný vůz. Výrobce udělá kolo, vezme ho na testy na všechny auta, na které ho chce prodávat, pokud splní test, dostaneš homologaci pro daný vůz a hurá začne vyrábět disky a majitelům nových disků dodá homologační list a typový list na daný vůz a motorizaci a na základě těchto papírů si majitel může nechat kola oficiálně zapsat do TP a pak na nich může jezdit a i kdyby zboural barák tím autem, tak pojišťovna nesmí říct ani ň na to, že tam nemá originální disky z výroby nebo origo disky, které jsou pro daný vůz od výrobce.

 

Abych to vzal do podrobna.

 

Koupíš si neoriginální kola (např. O.Z., AEZ, Dotz apod.), dostaneš k tomu homologační list, dostaneš typový list. Nasadíš kola na auto a vyrazíš směr STK s rozšířenou působností (prostě aby tam měli technika K) a ten ti potvrdí typový list o správné montáži a souhlasu disků s typovým listem. S potvrzeným typovým listem zajdeš na magistrát, kde ti to zapíšou do velkého technického průkazu.

Editováno: , autor: mc2uba
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Věř tomu, že velikost pneu a disku nehraje roli v tom, jak ten člověk jezdí a většinou lidi, co mají na autě velký kola a nízké pneu jezdí opatrně, protože si svého auta váží, stálo je to hodně peněz a kolikrát i rychlá a nebezpečná jízda je pro ně samotné velmi nekomfortní a nepříjemné.

 

Nic méně, abych se vrátil zpět k tématu, rozdíl v ET 5 mm (případ origo disků na Rapida a Trinity z Fabie) není vůbec důležité.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuju za rozsáhlou konverzaci, která se tady rozjela. Spoustu hlav, spoustu rad :kol-28:  smířil jsem se s tím, že kola TRINITY, která vyrábí ŠA na Rapida nepůjdou, nedají k tomu "svolení". Ovšem, neoriginální kola (O.Z, DEZENT, DOTZ apod..) mohu do TP zapsat, pakliže mi k tomu výrobce dá typový a homologační list.

 

Otázka, čistě hypotetická. Je možné nasadit tedy na Rapida např. 18" O.Z (neoriginální kola) a vyrazit s tím na STK s typovým a homologačním listem a doufat, že mi to schválejí? PS: Pochybuji, že by se na Rapida 18" vešly :kol-98:  :kol-98:  :kol-98:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...