mino2 Vloženo 24. Duben 2014 Sdílet Vloženo 24. Duben 2014 (editace) Presne také pískanie produkuje aj moj room 1,2 tsi zakupený 1/2013. Na volnobeh pískanie a ak sa len o trošku zvýšia otáčky tak to zmizne. Robí to ale len niekedy, samozrejme nikdy ked prídem do servisu... Editováno: 24. Duben 2014, autor: Pawouk Příspěvek přesunut z jiného tématu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mkaba Vloženo 24. Duben 2014 Sdílet Vloženo 24. Duben 2014 Při zahřátém motoru mě na volnoběh něco píská, až skoro jemně hvízdá z motorového prostoru. Najeto mám cca 6tis. Ten zvuk tam dřív určitě nebyl a určitě to není servo, to má jinej zvuk. Jak zvýším otáčky tak okolo 1000 to zmizí, jak klesnou, zase se to ozve. Pískání jde ze strany jak je řemen a nádobka z chl. kapalinou. Trošku se to rozlehlá, takže přesně to určit nejde. Podobný problém už se řeší v sekci Octavia II / Motor / 1.4 TSI a zřejmě byla příčinou vodní pumpa. V 1.2 je odpojitelné čerpadlo, takže těžko říct jestli to má souvislost. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubach Vloženo 24. Duben 2014 Sdílet Vloženo 24. Duben 2014 rezonance trubek přívodu paliva...v servisu mezi ně dávají pěnovou "výstelku" - teda aspoň mně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mkaba Vloženo 24. Duben 2014 Sdílet Vloženo 24. Duben 2014 Zkusím na to mrknout, díky za tip...už sem o tom tady někde četl a je fakt, že tam ten molitan nemám, ale mě spíš přijde, že tohle je takové točivé pískání než rezonance. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mino2 Vloženo 24. Duben 2014 Autor Sdílet Vloženo 24. Duben 2014 Trubky to na 100% niesu. V servise mi ich už podložili ked som reklamoval vrzganie pred spolujazdcom, somo sa to nevyriešilo a musel som si na to prísť sam... Nemože to pískat napínacia kladka alebo niečo? Ja som skor myslel nieaké ložisko. Ide to od klinoveho remena.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubach Vloženo 24. Duben 2014 Sdílet Vloženo 24. Duben 2014 ok, mě je taky podložili a občas se zvuk objeví znova...tak tam ten molitan trochu pošteluju a je na chvíli klid. Každopádně až na to přijdete tak dejte vědět. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mino2 Vloženo 24. Duben 2014 Autor Sdílet Vloženo 24. Duben 2014 Mne to robí hlavne ked motoru trošku ako sa povie naložím... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mkaba Vloženo 24. Duben 2014 Sdílet Vloženo 24. Duben 2014 Přesně, včera jsem mu taky tak trochu odpoledne naložil. Teda žádná divočina, ale trochu jsem to vytáčel Každopádně to budu sledovat. V autě to teda neslyším, ale jak vylezu ven jde to už trochu slyšet i když je zavřená kapota. Prostě pískání Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mkaba Vloženo 24. Duben 2014 Sdílet Vloženo 24. Duben 2014 Možná jsem přišel čím to je. Zvuk jde někde z míst jak je vodní čerpadlo a změť všech těch hadic. Zahřál jsem motor a samozřejmě to začalo zase po chvíli pískat. Zkusil jsem všechno a poslední co mě napadlo, jestli to nejde z nádobky. Pomalu jí pootevřu a najednou vyšumí hodně vzduchu, hladina stoupne cca o centimetr a hle je po pískání!!! Od té doby jsem ujel snad 20km a už nic. Teď jde o to jak se tam ten vzduch dostal a jestli někde něco netěsní. Uvidím budu to sledovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 24. Duben 2014 Sdílet Vloženo 24. Duben 2014 Dneska jsem to slyšel taky, v podzemní garáži a se staženým oknem. Nechal jsem to chvilku běžet a prostě pár vteřin píská, pak ticho a opakuje se to. U studenýho jsem to neslyšel. Najeto 17tis., záruka ještě 3 roky a neřeším to Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galvi Vloženo 24. Duben 2014 Sdílet Vloženo 24. Duben 2014 mkaba.. To je správně co ti to udělalo.. viz manuál: chladící kapalina je pod tlakem - uzávěr vyrovnávací nádržky neotvírejte u horkého motoru... To pískání může být právě přetlakový ventil, který upouští tlak... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mkaba Vloženo 24. Duben 2014 Sdílet Vloženo 24. Duben 2014 Taky bych to nejradši neřešil, ale vycvičilo mě předchozí auto a tam každej divnej zvuk znamenal ranec za opravu. Tdci bylo pěkný svině :-) Proto jsem ve střehu :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mkaba Vloženo 24. Duben 2014 Sdílet Vloženo 24. Duben 2014 To by to i celkem vysvětlovalo, asi mě tam ze škodovky dali nějakého rozčíleného policajta :-) díky za info ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klapka19 Vloženo 24. Duben 2014 Sdílet Vloženo 24. Duben 2014 Taky mi to minulou nedeli zacalo piskat. Jak rikate jen na volnobeh a slysim to jen pri otevrenem oknu nebo venku. O2 1.4 tsi najeto cca 17000km. Zatim nebyl cas dojet do servisu, ale kdyz vam to dela taky tam tam asi ani nepojedu, az tesne pred koncem zaruky. Je to stejny zvuk jako tady http://www.youtube.com/watch?v=AglZYZ7bZMA Kdyby jste nekdo prisel na to cim to je bylo by to fajn Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 24. Duben 2014 Sdílet Vloženo 24. Duben 2014 Šmarjá, člověče a proč to píšeš sem? Já to přesunul ze sekce OII/ Motor 1.4TSI... Tam to jednomu s tímto motorem snad dělalo vodní čerpadlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mino2 Vloženo 24. Duben 2014 Autor Sdílet Vloženo 24. Duben 2014 Som zvedavi kto to vyrieši ako prvý...... Ja to už tiež neriešim zatial, len ma to niekedy štve lebo dost to počut ked to piska.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 24. Duben 2014 Sdílet Vloženo 24. Duben 2014 Navštivte servis, máte to ještě v záruce, tak ať se starají. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mino2 Vloženo 24. Duben 2014 Autor Sdílet Vloženo 24. Duben 2014 Ja som tam bol 2 x a ako zakon schvalnosti káže, bolo ticho.... Mne to robi len občas. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mkaba Vloženo 24. Duben 2014 Sdílet Vloženo 24. Duben 2014 Já jsem samozřejmě během toho poslouchání toho pískání zjistil další věc. Zmáčknu spojku ticho, pustím spojku a z míst jak je převodovka něco šustí. A opět studený motor ok, ale jak je zahřátý tak je to tady. Mě už z toho fakt jebne, asi si udělám výlet do Bohnic nebo fakt už nevim :-( Sorry pavouku, že jsem odbočil :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 24. Duben 2014 Sdílet Vloženo 24. Duben 2014 Tak ještě nahrát na video a pustit jim to. Vím ze zkušenosti, že toto se těžko v servisu předvádí, když to dělá nepravidelně. Nebo to nechat "vykysat" a třeba něco někde povolí, dokud je to v záruce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob80 Vloženo 5. Květen 2014 Sdílet Vloženo 5. Květen 2014 Jedná-li se kolísavé pískání při volnoběhu v oblasti u rozvodového řemene je to určitě vodní čerpadlo, které se nachází přímo za ním. Mě to nepískalo ale už "cinkalo, zvonlio", tak jsem zajel do servisu, kde mi ho vyměmili a mám klid. V servisu jsme nastartovali jinou Fabii 1,2TSI, u které to přerušovaně na volnoběh "jen" pískalo. Teď je otázka, jestli to pískání není další vlastnost motoru, jako cinkání podlošky obtoku turba, cvakání palivového čerpadla nebo chrastění rozvodového řetězu :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mino2 Vloženo 5. Květen 2014 Autor Sdílet Vloženo 5. Květen 2014 Mne ked to píska tak v kuse žiadne prerušovanie ani kolisanie.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rogerer Vloženo 28. Květen 2014 Sdílet Vloženo 28. Květen 2014 mne to taky piska, najeto 11tis km...vsiml jsem si toho zatim jen jednou...bylo to slyset v itnerieru kdyz jsem vypnul radio...v motorove casti jsem to nelokalizoval...po vypnuti motoru a nastartovani ticho..uz dva dny tak nevim je to toto? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mkaba Vloženo 28. Květen 2014 Sdílet Vloženo 28. Květen 2014 Takhle podobně to znělo mě, po otevření natlakované vyrovnávací nádržky vyšumělo hodně vzduchu a zmizelo mě to a už se to neozvalo. Vím, že se to nesmí, ale dělal jsem to opatrně a pomohlo to. Jinak v jiném tématu to u 1,4 vyřešila nová vodní pumpa. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mino2 Vloženo 29. Květen 2014 Autor Sdílet Vloženo 29. Květen 2014 Presne tak, dnes som bol druhý x v servise lebo ráno to opat pískalo. Ako napotvoru zákon schválnosti zase zafungoval a z motora len ticho bez piskotu. Tak reku nič prídem nabuduce. Nakopnem to a ono si to začalo popiskovat. Technik zobral sluchátka a počuval v motore. Výsledok? Objednaná nová vodná pumpa a zajtra sa ide menit. Konečne sa toho dúfam zbavím.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.