Koncernak Vloženo 27. Duben 2014 Sdílet Vloženo 27. Duben 2014 U dvou Scoutů (rv. 2010 a 2011) jsem si všiml cuknutí od zadní nápravy při pomalejším rozjezdu a zatáčením doprava či doleva (např. při výjezdu na hlavní silnici z vedlejší). Děje se při prvním a někdu druhé rychlostním stupni. V autorizovaných servisech prohlíželi, kontrolovali, ale na nic nepřišli, a že je vše v pořádku (Haldex, diferenciál, kardan). Jeden mechanik mě řekl, že je to stejné jako když jezdil s Quattrem od Audi. Nevíte, co to může být. Díky za radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 29. Duben 2014 Sdílet Vloženo 29. Duben 2014 dela me to taky ale prijde me to spis zepredu,mam 08 rok,mam auto ale kratce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koncernak Vloženo 3. Květen 2014 Autor Sdílet Vloženo 3. Květen 2014 Zkoušeli jsme a mechanici z autorizovaného servisu říkali, že je to tím jak se zapíná diferenciál, jelikož jedeš do strany, tak nevím. Zatím se ani na jednom nic z diferenciálu, kardanu či haldexu neměnilo a ani po kontrole v servisu nic měnit nechtěli, jen nahráli poslední software. Tak je to asi holt "noumální". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 4. Květen 2014 Sdílet Vloženo 4. Květen 2014 normalni to urcite neni,delat by to nemelo,ja sem to nakonec vyresil u me to dela spatny silentblok nad prevodovkou je uplne volny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moturek Vloženo 9. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2014 Tak pánové vyřešil někdy z vás záhadu s tímhle cukáním ze zadu při rozjezdech jak tady píšete Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
texas Vloženo 7. Září 2014 Sdílet Vloženo 7. Září 2014 Ahoj, ja mám podobný problém. pri cuvaní a následnom rozjazde dopredu mi v prednej náprave cvakne, jedno prenikavé kovové cvaknutie. vačinou ked cúvam a nasledne idem dopredu. Servis riešil po dlhom naliehaní výmenou lavej prednej poloosi aj s klbom, avšak po 500 km znovu to isté, nakoniec to nechali tak, vraj i to nemám všimat. Teraz mám najazdených 38000 km, zvuk neprestáva, s autom to nič nerobí, ale netuším čo to je... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 7. Září 2014 Sdílet Vloženo 7. Září 2014 No já nevím, ale tady se řeší Scout a cuknutí od zadní nápravy a to je úplně něco jiného... Pohledej, jestli se to už někde neřeší, jestli ne, tak případně založ vlákno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 7. Září 2014 Sdílet Vloženo 7. Září 2014 Diferak? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chnapka Vloženo 3. Duben 2015 Sdílet Vloženo 3. Duben 2015 Pozoruji to same na mem Superbu Combi, vyresil to Koncernak nejak? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavur Vloženo 23. Červen 2015 Sdílet Vloženo 23. Červen 2015 Mne (Scout r.v. 2010) to robi tiez, po vymene oleja v Haldexu sa to zlepsilo. Mechanik mi ale hovoril ze to tak ma byt, pretoze, Haldex sa pri rozjazdu pry vzdy spina a pri jeho odopnuti dojde k strate tahu zadnej napravy co je citit cuknutim. To zlepsenie po vymene oleja je ale cisto moj subjetkivny nazor mozno je to frut stejen ale mne sa to javi ako lepsie. BTW niektore autorizovane servisy ani nevedia ze po 60tis. je potreba menit olej v Haldexu. Ja som ho prvy krat menil pri 120tis vdaka autorizovanemu servisu v NJ. Vsetko, ale vsetko si clovek musi kontorlovat a asi najlepsie robit sam. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koncernak Vloženo 28. Září 2015 Autor Sdílet Vloženo 28. Září 2015 Tak po dlouhém zjišťování, čím by to mohlo být, nemám řešení. Ve Scoutu rv 2007 s kodem motoru BMM je Haldex 2. generace a zde to nedělá. Olej v Haldexu se musí měnit každých 60T km i se sítkem. Ve Scoutu rv 2010 s kodem motoru CFHC je Haldex 4. generace, zde jsem vyměnil olej v Haldexu a musí se měnit po 180Tkm a subjektivně bych řekl, že se zlepšilo, ale pořád někdy cukne. Jak tady tvrdí Pavur, že se Haldex při rozjezdu vždy spíná, to nevím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
johny79 Vloženo 7. Květen 2017 Sdílet Vloženo 7. Květen 2017 Přišel jste někdo po letech co způsobuje to cukání při zatáčení a jak to příp. odstranit. Mám krátce octavii 4x4 MR 2010 a občas při zatáčení na 1 nebo 2 rychlostní stupeň dojde ke škubnutí. Vag nic nehlásí, olej haldexu dle předchozího majitele a i zápisu v servisní knížce vyměněn před 13000 km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.